Horse race training. Competition sport. Hippodrome. Speed background

Wedden op paarden - Review 2024

0
Deelname Olympische spelen
0
Miljoen paardrijders
0
+ gouden medailles

Live wedden op paarden is ontzettend populair door zijn uitgebreide soorten inzetmogelijkheden. Korte races met veel spanning! Krijg je er geen genoeg van? Geen zorgen, paardenraces vinden zich plaats over de hele wereld. Verdiep je in de wereld van de paarden!

 • Een groot gevarieerd aanbod van soorten weddenschappen;
 • Voor ieder wat leuks!;
 • Extra spannend door zijn onvoorspelbaarheid.
Gevarieerd

Voor ieder wat leuks!

Groot aanbod

Een groot aanbod van soorten weddenschappen

Onvoorspelbaar

Houdt de spanning erin!

Snelheid

Door de korte races zit je niet te lang in de spanning

Wereldwijd

De paardenraces vinden zich wereldwijd plaats

Interesse

Verdiep je in de paardenwereld!

Wedden op paarden, wat is dat nou eigenlijk?

Wil jij gaan wedden op paarden? Dan ben je bij DutchGamblers aan het juiste adres! Wij bieden een groot assortiment aan sportweddenschappen aan. Wedden op paarden is een leuke en spannende combinatie van sport kijken en online gokken Nederland tegelijkertijd. In de wereld van de paardenraces volgen we jockeys (een jockey is iemand die bij paardenrennen een paard berijdt, vaak beroepsmatig) en hun paarden.

Misschien klinkt het nog wat saai maar dat is het zeker niet! Paarden racen niet zomaar, maar met extreem grote snelheden over de baan. Door zijn grote snelheid is een race zo voorbij. Zo zit jij niet uren gespannen op de bank. Maar dat betekent dat elke seconden van de race extra zo belangrijk zijn! Dit maakt het dan ook weer dubbel zo spannend om naar te kijken. Elke beweging kan van invloed zijn op de race. Nemen ze één keer een te scherpe bocht? Let dan op want de concurrent vliegt hun zo voorbij.

Het wedden op paarden is zo ontzettend populair door zijn uitgebreide soorten inzetmogelijkheden. Er zit dan ook vast wel iets voor jou tussen! Wedden op paarden is een slimme maar ook een interessante keuze. Wellicht ook voor jou!

Wedden op paarden, hoe werkt het?

Wedden op paarden, het is een leuke combinatie van live sport bekijken en gokken online tegelijkertijd. Door te wedden op paarden maak je het kijken naar de paardenrace nog spannender! In de wereld van de paardenraces zien we jockeys een prachtige samenwerking aangaan met hun paard. De jockeys hebben natuurlijk de leiding in deze sport maar het zijn uiteindelijk de paarden die het werk moeten doen.

De paarden racen niet zomaar, maar met extreem grote snelheden over de baan. Doordat de snelheid in zo’n race zo hoog ligt, is de race ook zo weer voorbij. Het is een relatief korte afstand die de paarden leggen. Het fijne en leuke hieraan is dat je niet uren in de spanning hoeft te zitten zoals bij wedden op voetbal en wedden op golf. Het maakt elke seconden en elke meter van de race, dubbel zo spannend! Dit komt ook doordat elke meter die de paarden afleggen invloed kan hebben op het resultaat van de wedstrijd. Als ze één keer een te ruime bocht nemen of een verkeerd pad dan ligt de concurrentie alweer ver voor hen.

Een ander leuk element aan de sport is dat als de race voorbij is je meteen weer in kunt zetten op de volgende wedstrijd! Handig hé? Kortom, wedden op paarden is een slimme maar ook een hele interessante keuze. 

De vele soorten weddenschappen:

Je kan de paardenraces weddenschap onderverdelen in twee categorieën. Dit zijn de “Straight Bets” en de “Exotic Bets”.

De Straight Bets:

Dit zijn de wat “makkelijkere” weddenschappen en zijn dus aan te raden voor degene die niet veel ervaring hebben met het wedden op paarden. Het wordt ook wel de standaard weddenschap genoemd.

De Exotic Bet:

Bij deze weddenschappen wordt het allemaal wat ingewikkelder. Hierbij kun je op meerdere paarden inzetten in een enkele weddenschap.

Winnend en/of plaats: 

Bij de weddenschap “winnend” spreekt het eigenlijk al voor zich. Hierbij is het de bedoeling dat je voorspelt welk paard als eerste over de finish komt. Dit is over het algemeen wel lastig in te schatten omdat er bij deze sport plotseling dingen kunnen veranderen. Denk hierbij aan de concurrentie die er op de laatste meters toch nog snel voorbij schiet. Maar misschien maakt dit het juist alleen maar extra spannend! Bij de weddenschap “plaats” heb je een iets ruimere keuze. Hierbij is het de bedoeling dat jij probeert te voorspellen welk paar in ieder geval in de top 3 beland. Het is ook mogelijk om deze twee weddenschappen met elkaar te combineren (de combinatieweddenschap). Hierbij ga je voor de twee weddenschappen in één. Je probeert te voorspellen welk paard wint en welk paard er bij de eerste drie beland.

Dubbel winnend:

Een race winnen is een mooie prestatie maar hoe mooi is het dan als dit twee keer op een rij gebeurd? Heb jij het volle vertrouwen in een paard en denk je dat die het in zich heeft om maar liefst twee keer op een rij te winnen? Dan is deze weddenschap wellicht iets voor jou!

Duo, Trio of Trio Wanorde: 

Bij de paardenraces zijn er meerdere weddenschappen gekoppeld aan de tops. Bij de weddenschap “duo” is het de bedoeling dat jij weet te voorspellen welke twee paarden als eerst de finish bereiken. Let op: de volgorde hierbij speelt ook een grote rol. Bij de weddenschap “trio” is het de bedoeling dat jij weet te voorspellen welke paarden in de top 3 belanden. Klink dit vrij lastig voor jou omdat de volgorde bij deze weddenschap ook juist moet zijn? Dan is de weddenschap “trio wanorde” iets voor jou! Bij deze weddenschap laten ze de volgorde waarin de paarden eindigen even achterwegen en dit maakt het uiteraard al wat makkelijker!

Koppel en plaats koppel: 

Bij de weddenschap “koppel” is het de bedoeling dat jij de volle aandacht geeft aan de eerste twee gefinishte paarden. De volgorde is hierbij niet van belang. Bij de weddenschap “plaats koppel” is het de bedoeling dat je twee paarden uitzoekt waarvan jij denkt dat zij in de top 3 zullen belanden. Hierbij geldt hetzelfde als bij “koppel”, de volgorde maakt niets uit.

Superfecta-weddenschap: 

Bij deze weddenschap gaan we nog een level hoger. Hierbij is het de bedoeling dat jij precies weet te voorspellen welke vier racepaarden winnen en ik welke volgorde dit gebeurt.

Er is een groot aanbod aan het aantal weddenschappen in de paardenraces. De bovenstaande weddenschappen zijn ze nog niet allemaal maar deze komen het meeste voor.

Horse races

Tips voor het meeste succes

Codes: Hierbij praten we over de code die de voorbije prestaties van een paard weergeeft. Deze tip is erg bruikbaar en handig. Bookmaker gebruiken namelijk een vaste notatie om de voorafgaande prestaties van een paard te noteren. Erg handig omdat je zo een beter beeld van de kwaliteiten van het paard hebt. Het is tenslotte wel handig dat je weet waar je je geld op in gaat zetten! Lees ook alles over online gokken tips om goed voorbereid te beginnen.

Bij het bekijken van de prestaties zie je waarschijnlijk wat lange een onbekende codes staan. In deze codes maken we een onderscheid tussen de cijfers, hoofdletters en kleine letters. Hieronder een overzicht zodat het wat makkelijker te begrijpen is:

Cijfer (plaats): 

 • 1: Winnaar;
 • 2: Tweede;
 • Dit gaat zo door t/m nummer 9;
 • 0: Niet geclassificeerd.

Hoofdletter (fout):

 • A: Gestopt;
 • D: Gediskwalificeerd;
 • T: Gevallen;
 • R: Gedegradeerd.

Kleine letter (discipline):

 • p: Jumping;
 • a: Draf gespannen;
 • m: Draf met ruiter in zadel;
 • c: Cross;
 • h: Hindernissen;
 • s: Steeplechase.

Hoefijzers: 

Er zijn een aantal jockeys die hun paarden laten racen zonder hoefijzers. Houd je aandacht erbij wanneer je dit ziet. Ruiters doen dit omdat er soms paarden tussen zitten die beter en sneller blootsvoets rennen. Misschien stel je jezelf nu de vraag “maar paarden moeten toch met hoeven lopen?”. Niet per se, paarden hebben hoeven nodig om op een verharde ondergrond te lopen (die wij hebben aangelegd). Van nature loopt een paard zonder hoeven en hebben zij dit ook niet nodig.

Wedden op stal: 

Dit is nog een optie van de vele opties van weddenschappen op paarden. Hierbij is het de bedoeling dat je wed op een enkel paard. Mocht dit paard de race niet winnen, maar zijn vriend op stal wel, dan kan je toch nog je winst opstrijken. Dit komt omdat deze twee paarden samen een “stal” vormen. Met andere woorden, de paarden hebben dezelfde eigenaar.

Omstandigheden: 

Er gebeuren natuurlijk altijd een aantal dingen waar de mens geen controle over heeft. Eén van deze dingen zijn de externe omstandigheden. Hierbij kan je denken aan de weersomstandigheden. Sommige paarden presteren minder wanneer de weersomstandigheden niet ideaal zijn. Er zijn zelfs een aantal paarden die weigeren de baan op te gaan als het nat is. Dit is natuurlijk erg vervelend als jij dit niet weet en je weddenschap al hebt besloten. Kijk daarom altijd even naar het weer en de voorspellingen!

Voor- en nadelen wedden op paarden:

De geschiedenis van het wedden op paarden gaat heel lang terug. Dit is 1 van de eerste sporten waar op gewed wordt. Wil je dus een keer op een echte klassieker gokken? Dan is dit echt iets voor jou! Net zoals alle andere sporten en het wedden er op, heeft het wedden op paarden ook een aantal voor- en nadelen om rekening mee te houden. Bekijk ze hieronder:

Voordelen:

 • Een groot gevarieerd aanbod van soorten weddenschappen;
 • Door de korte races zit je niet te lang in de spanning;
 • Het is een onvoorspelbare sport en dit maakt het extra spannend.

Nadelen:

 • Je hebt geen controle over het gedrag van de paarden;
 • Het kan anders lopen dan verwacht.

Live wedden op paarden

Live wedden op paarden is ontzettend populair en wij leggen jou uit waarom. Een leuk element aan het wedden op paarden is dat het zich over de hele wereld verspreid. Dit betekent dat er ook over de hele wereld iedere paar minuten een race start die live te bekijken is. Krijg je geen genoeg van het wedden op paarden? Dan zijn bij deze je zorgen weggenomen. Omdat er zoveel verschillende soorten inzetmogelijkheden zijn bij de paardenraces is iedere race weer anders. Lees je wel altijd goed in over de risico’s van online gokken. Wij kunnen jou in ieder geval één ding beloven! Het bekijken van de live beelden maakt de weddenschap een ware belevenis.

De meest voorkomende weddenschappen

Er zijn een heel aantal verschillende opties voor het inzetten op paarden. Misschien vraag je je nu af wat het handigst is om te doen. Dit verschilt natuurlijk weer per persoon maar wat wij jou wel kunnen vertellen is dat de weddenschap “winnend” het meest voorkomt. Het voordeel van deze weddenschap is dat je je maar hoeft te focussen op één ding tegelijkertijd en dat is: welk paard komt als eerste over de finish?

Een ander veel gebruikte mogelijkheid is “plaats”. Zoals eerder verteld is het bij deze weddenschap de bedoeling dat jij weet te voorspellen welk paard bij de eerste drie eindigt. Het voordeel hiervan is dat de kans op een juiste voorspelling vrij groot is. Het levert je in ieder geval wel wat minder stress op. Lees alles over veilig gokken om goed voorbereid te beginnen!

Lange en korte banen bij wedden op paarden

Voor de mensen die van gokken houden is de paardensport ideaal. Dit komt doordat het behoorlijk veel variatie heeft. Zo heeft de paardensport meerdere banen. Meer weten over hoe je moet betalen bij een online casino NL? Lees dan: betaalmethodes.

Lange banen: Op de lange renbanen staan er over het algemeen vaak tien of meer paarden aan de start. Een heleboel dus en elke race is een wedstrijd op zich. De afstand die zij op deze lange banen moeten afleggen kan weer verschillen per baan. Zo kan het voorkomen dan er een afstand is van 1650 meter maar het kan ook zo zijn dan ze 3500 meter moeten afleggen. Hier worden vaak goed getrainde paarden voor gebruikt met een goede conditie door de lange afstand. De start speelt een belangrijke rol bij de lange baan. Het kan een grote invloed hebben op het verloop van de race.

De vier bekende langebaan races van Nederland zijn:

 • Victoria Park (Wolvega);
 • Duindigt (wassenaar);
 • Drafcentrum (Alkmaar);
 • De drafbaan (Groninger Stadspark).

Korte banen: Wat opvallend is, is dat het bij de langebaan races draait om de strijd tussen de jockeys en hun paarden. Bij een korte baan gaat het er anders aan toe. Hierbij nemen twee paarden het tegen elkaar op en wie het duel wint gaat door naar de volgende ronde. Bij de volgende ronde krijgen ze weer een nieuwe tegenstander toegewezen. Misschien vraag je je af: maar wat betekent dit dan voor de verliezer? Kort gezegd de verliezer ligt eruit en maakt dus dan ook geen kans meer op de prijzen.

In een korte baan leggen de paarden een afstand af van ongeveer 300 meter. Ik vergelijking met de lange baan is dit een heel stuk korter. Een vergelijking die beide banen met elkaar hebben is dat het altijd draait om de perfecte samenwerking tussen mens en dier. Maar bij de korte baan wordt het paard niet zelf bereden maar dit wordt gedaan door middel van een sulky (een sulky is een lichte tweewielige kar die vooral in de drafsport gebruikt wordt). Ook hierbij wordt er alles op alles gezet om de strijd te winnen.

Paardrijden competities:

Er bestaan veel paardrijden competities over de hele wereld waar op je kunt wedden.

 1. Dressuur: dressuur is een sport waarbij ruiters hun paarden trainen om gecontroleerde bewegingen uit te voeren op een vastgesteld parcours. Het is een Olympische discipline en er zijn wereldwijd talloze dressuurcompetities en -evenementen op verschillende niveaus.
 2. Springen: bij het springen moeten paarden over een reeks hindernissen springen binnen een vastgestelde tijd. Springen is ook een Olympische discipline en er zijn veel springcompetities over de hele wereld, van beginnersniveau tot internationaal niveau.
 3. Eventing: eventing, ook wel bekend als de military, is een combinatie van dressuur, springen en cross-country rijden. Het is ook een Olympische discipline en er zijn wereldwijd vele eventingcompetities en -evenementen.
 4. Endurance: bij endurance moeten ruiters lange afstanden afleggen met hun paard. Het is een sport die vooral populair is in landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Australië, en er zijn veel endurancecompetities op verschillende niveaus.
 5. Polo: bij polo rijden ruiters te paard en slaan ze een kleine bal met een lange stok om te proberen doelpunten te scoren. Het is een sport die vooral populair is in landen als Argentinië en het Verenigd Koninkrijk, en er zijn veel polo-evenementen en -competities over de hele wereld.
Horse race final rush. Competition sport. Hippodrome. Winner. Speed background

De geschiedenis van wedden op paarden

Wedden op paarden is nu iets wat heel normaal en gedoogd is. Vroeger was dit anders. Het ontstaan van paardenraces begon in de 17e eeuw. Dit is de tijd van de Adel (de adel is een sociaal of juridisch afgebakende groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam) in Engeland. Door de opkomst van de races konden ze laten zien hoeveel geld ze in bezit hadden. De paarden die meededen aan de races waren om het zo maar te zeggen niet bepaald goedkoop. De eerste weddenschap op een paardenrace vond plaats in 1780. De race werd later vernoemd naar Edward Smith Stanley, oftewel de 12e graaf van Derby.

De meest bekende race van Engeland is nog altijd de Royal Ascot Race. Het is het meest bezochte paardenrace-evenement van Europa. De Grand National is ook erg populair. Misschien komt de naam je bekend voor want de kans is groot dat je hier wel eens van gehoord hebt. Dit is de race waar de meeste mensen ieder jaar op wedden.

Wedden op paarden

Probeer wedden op paarden nu!

Wedden op paarden is een spannende sport. Het heeft heel veel gevarieerde soorten weddenschappen. Er zit voor ieder wat tussen! Ben je na alle informatie nieuwsgierig geworden? Wacht dan niet langer en probeer het nu in de beste online casino Nederland.

FAQ Wedden op paarden

Ja, dit is zeker mogelijk! De spelers staan hier heel vrij in bij wedden op paarden. Wil je op alle paarden een inzet plaatsen? Geen probleem. Het verspreiden kan ik sommige gevallen alleen maar handig zijn.

Zowel bookmakers als casino’s hanteren verschillende limieten. Over het algemeen kan je vaak tot duizenden euro’s inzetten. Een tip die wij jou kunnen meegeven is om dit van tevoren altijd even te checken.

Ja, dit is mogelijk. Het leuke aan paardenraces is dat het zich over de hele wereld plaatsvindt. Kan je er geen genoeg van krijgen? Geen probleem, er is bijna 24/7 een nieuwe paarden wedstrijd.

Ja, de Nederlandse wet staat toe om gebruikt te maken van diensten van online aanbieders. Dit komt doordat het Nederlandse recht onderworpen is aan een rechtssysteem van de EU. Geen zorgen, het is volkomen legaal om online weddenschap te plaatsen op sporten.

Dit betekent, wedden op 2 paarden in dezelfde race. Hierbij maakt het niet uit wie er op nummer 1 en 2 eindigen. Het belangrijkste is, als ze maar samen in de top 2 eindigen.

Wedden op paarden direct spelen?

Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.