Wedden op golf

Ben jij gek op de sport golf en wil je je kennis hierover gebruiken om te wedden? Of wil je deze leuke sport en hoe je daarop kunt wedden graag leren kennen? Lees dan ons artikel!

 • Balsport
 • Golfers leven gemiddeld langer dan niet-golfers
 • Strokeplay & Matchplay

281

Golfclubs zijn er in Nederland te vinden.

1914

Opkomst  Koninklijke Nederlandse Golf Federatie 

1900

Werd golf voor het eerst bespeeld op de Olympische spelen.

1650

Werd er in Nederland golf gespeeld met ‘Schotse klieken‘ (stokken).

Wedden op golf, een uniek spel

Ben jij benieuwd naar hoe wedden op golf werkt, of wil je je kennis graag verbreden en de nieuwste strategieën weten? Het staat allemaal in dit artikel! Wij geven je graag een goede inkijk in wat je winkans is en welke de beste strategie is als je op golf gaat wedden. Ook is live wedden een groot onderwerp in deze tekst en bespreken we de meest voorkomende weddenschappen. Daarna beantwoorden we nog een aantal van de meest gestelde vragen over wedden op golf en de voor en nadelen van het gokken. Wil je graag op de hoogte blijven van andere tips? Volg dan onze pagina voor sport weddenschappen!

Afslagplaats

Ook wel tee genoemd.

Golftoernooien

Er zijn veel golftoernooien waarop je kunt wedden.

Heel gezond

Golfers leven gemiddeld langer dan niet-golfers.

Olympische spelen

Golf wordt ook bespeeld op de Olympische spelen.

Strokeplay

Bij deze variant speel je in je eentje tegen een tegenstander.

Matchplay

Bij deze variant speel je met twee spelers in een teamverband.

Golf spelen

Golf speel je door met een golfclub de bal in het gat te slaan. 

Techniek & Training

Voor professionele golfers is er veel training en techniek nodig. 

Verschillende slagen

Er zijn 9 verschillende slagen die je kunt slaan.

Hoe werkt op golf wedden precies?

Wedden op golf maakt het bekijken of bezoeken van een golfwedstrijd vele malen spannender en aantrekkelijker dan wanneer je geen geld inzet op je favoriete golfspeler. Heb je genoeg kennis van golf en hoe je hierop moet wedden? Dan maak je meer kans op het winnen van mooie geldbedragen. Voor golf weddenschappen heb je alleen een online speel account nodig die je kunt aanvullen met speelsaldo door betaalmogelijkheden. Wedden op golf is volledig legaal bij ons en via internet worden de winsten binnen een paar dagen uitgekeerd. Lees hier meer over op onze pagina over legaliteit.

Als je een echte golfkenner bent en je weet alle ins en outs van het spel en alle spelers dan neem je misschien meer risico’s met het inzetten op een wed. Echter kan het af en toe voorkomen dat dingen anders lopen dan verwacht en blijft het daarom een vorm van online gokken. Als je wilt gaan wedden op golf is het handig dat je alvast wat van de sport af weet, aangezien er een hoop regels en termen aan vast hangen die lang niet iedereen begrijpt. Als je dus een beginner bent en wilt gaan wedden is het handig om je eerst goed in te lezen. 

 • Nog een paar handige dingen om te weten voordat je begint met golf wedden:
 • Je krijgt een eerste welkom bonus bij registratie als nieuwe online speler
 • Je kan live inzetten plaatsen tijdens grote en kleine evenementen
 • De hoogste en beste noteringen en uitbetalingen worden gevonden op internet
 • Wedden op golf kan volledig anoniem
 • Je kan direct weddenschappen afsluiten via internet

Tips voor succes op de golfbaan

Belangrijk is dat je echt vooraf moet gaan kijken naar wat er aan de hand zal zijn tijdens de wedstrijd. Het is namelijk van belang dat je zo veel mogelijk kans maakt om te winnen. Wedden op golf is echt ontzettend spannend omdat het zo’n langzame sport is en niet zo snel als bijvoorbeeld wedden op Formule 1. Je moet daarnaast ook de hele tijd bezig zijn met de uitslagen. Hoeveel slagen heeft jouw winnaar nodig gehad, zijn er andere dagen waarop er ook gespeeld moet worden en waarop moet je letten als je zoveel mogelijk geld wilt winnen? Hier kom je achter door alert te zijn, maar ook door meer ervaring en kennis op te doen in de sport. 

Voor- en nadelen wedden op schaatsen:

Voordelen van wedden op golf:

 • Het is een leuk en interessant spel
 • Het is vaak goed te voorspellen welke golfers het beste zijn
 • Het inspireert je om zelf ook te gaan golfen
 • De omgeving is vaak ook erg mooi

Nadelen van wedden op golf:

 1. Het is een vrij ingewikkeld spel met veel termen
 2. Je kan ook veel geld verliezen
 3. Het kan ook opeens heel anders lopen
 4. Er zijn heel veel verschillende spelers

Live wedden op golf

Net zoals bij alle andere sporten kan je ook bij gold in real-time wedden. Omdat er zo ontzettend veel invloedsfactoren zijn bij het gokken op golf, is het erg belangrijk dat een website een helder en goed overzicht geeft van het aanbod. Live wedden op golf is ontzettend populair, je kan bijvoorbeeld inzetten op iedere golfer en hoeveel slagen er nodig zijn om de bal te putten. Dit kan ook heel gemakkelijk vanaf je mobiele telefoon terwijl je in een café met vrienden zit te borrelen. Na een tijdje oefenen en proberen weet jij de wedstrijd en houding van golfers goed te lezen en sla je zo (live) je slag! Desalniettemin adviseren wij van DutchGamblers adviseren de spelers om altijd verantwoord te gokken. Meer hierover lees je op onze pagina over gokken voor beginners.

Waar kan je op wedden bij golf?

Bij golf kan je wedden op verschillende factoren van het spel, namelijk:

 • Wie de winnaar wordt van een toernooi
 • De uitslag van een toernooi
 • Aantal misslagen in een wedstrijd of toernooi
 • Hoeveel keer iemand tijdens een wedstrijd een hole in one kan slaan
 • Uitslag van een wedstrijd

Dit zijn dan ook de meest voorkomende weddenschappen bij wedden op golf. Door middel van deze weddenschappen zullen de wedstrijden echt spannender zijn, je wilt namelijk meer geld verdienen. Door alle mogelijke weddenschappen is er altijd wel wat leuks om te kiezen voor het wedden op golf. Er zijn op dit moment erg veel tv zenders die ervoor kiezen om golf uit te zenden. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat er erg veel Nederlandse spelers zijn die op dit moment aardig goed zijn in de wedstrijden. Wij van DutchGamblers adviseren de spelers altijd om rekening te houden met verantwoord gokken.

Interessante toernooien om op te golf wedden

De meest populaire evenementen in de golfindustrie zijn op dit moment:

 • PGA tour
 • Ryder Cup
 • The Masters
 • US Open
 • Dutch Open of KLM Open
De laatste is het grootste golf evenement in Nederland. 

Probeer wedden op golf nu!

Ben jij door ons artikel nu ook nieuwsgierig geworden naar wedden op golf?

Waag dan een gokje en probeer het hier! 

                   

FAQ Wedden op golf

Golf is een ingewikkelde sport. Hoe kan ik hier snel beter in worden en dus ook in het gokken?

Golf is inderdaad geen makkelijke sport, maar als je je goed inleest, met artikelen zoals deze en kijkt naar de voorspellingen van de bookmakers is het goed te doen. En oefening baart kunst natuurlijk! Hoe meer je het doet hoe meer je er ook gevoel voor krijgt.

Hoe zorg ik dat ik niet teveel geld verlies als ik begin met op golf te wedden? En is online gokken wel veilig?

Net zoals bij de vraag hiervoor moet je je goed inlezen, dan is je winkans sowieso al groter. Maar ook als je nog niet zo zeker van je wed bent zou ik niet teveel geld tegelijk inzetten, als je dan wint win je minder, maar als je verliest verlies je ook minder geld. Zo kan je het geleidelijk aan opschalen. En online gokken is veilig, lees daar hier meer over.

Kan je met wedden op golf ook op meerdere spelers tegelijk inzetten, of is dit verboden?

Nee dit kan zeker en is niet verboden. Je kan op twee spelers tegelijk inzetten maar zo heb je natuurlijk wel altijd een kans dat je 1 van de 2 weddenschappen verliest. Je zou bijvoorbeeld ook op een speler in kunnen zetten, en daarnaast nog op de uitkomst van een ander spel. Zo kan je twee weddenschappen tegelijk winnen.

Bieden jullie nog meer sportweddenschappen aan naast golf, snooker en hockey? En ook andere ‘normale’ gokspellen?

Jazeker, we hebben nog andere sporten zoals voetbal en tennis. Maar ook minder bekende sporten. Bekijk ze allemaal hier. En ja, we hebben ook gokspellen zoals bijvoorbeeld roulette.

Welke verschillende weddenschappen zijn er bij het wedden op golf?

Je kan wedden op: Wie de winnaar wordt van een toernooi, de uitslag van een toernooi, aantal misslagen in een wedstrijd of toernooi, hoeveel keer iemand tijdens een wedstrijd een hole in one kan slaan en de uitslag van een wedstrijd.

                 

Deze sporten iets voor jou?

Image description
Image description
Image description

Wedden op golf?

arrow_drop_up arrow_drop_down