a typical darts game with dart in the bullseye

Wedden op darten - Review 2024

0
Wordt hij gegooid?!
0
+ competities
0
+ professionele NL darters

Ben jij een persoon die geen één dartwedstrijd mist? Die op het randje van de stoel zit met pure spanning? Dan is wedden op darten écht iets voor jou! Darten en wedden op darten is in de loop van de tijd heel populair geworden. Zet je kennis in en win leuke prijzen!

 •  Veel inzetmogelijkheden;
 •  Verschillende toernooien en wedstrijden;
 •  Live wedden op darten mogelijk.
Verschillende inzetmogelijkheden

Je hebt een ruime keuze uit verschillende mogelijkheden op hoe en wat je inzet!

Welkomstbonus

Profiteer van een welkomstbonus bij de bookmaker!

Veel betaalmogelijkheden

Je hebt veel verschillende betaalmogelijkheden om het geld over te maken naar de bookmaker.

Geen minimum & maximum

Je hebt geen minimum of maximum voor het inzetten van geld.

Live wedden

Live wedden op darten is mogelijk en nog spannender!

Diverse toernooien en wedstrijden

Je hebt een groot aanbod met toernooien en wedstrijden waar je op kan gaan wedden.

Speel nu direct bij:

5/5
8.8

Wedden op darten hoe doe je dat?

De populariteit van darten is enorm erg gestegen en daarmee stijgt de populariteit voor het wedden op darten natuurlijk ook. Door de hoge kennis die je misschien al hebt opgedaan bij het kijken van darten heb je al een streepje voor bij het wedden van darten. Natuurlijk komen er een hoop dingen bij kijken voordat je daadwerkelijk gaat beginnen om in te zetten. Je moet namelijk vooral in het begin voorzichtig en met mate inzetten. Zo kan je anders snel  een gokverslaving oplopen wat natuurlijk niet de bedoeling is. In dit artikel gaan wij nog een aantal strategieën en tips delen zodat je helemaal klaargestoomd wordt voor de overwinning!

Hoe werkt darten?

Er zijn verschillende manieren om te darten. Iedereen speelt het weer anders. We gaan het nu over de bekendste manier hebben omdat die het meeste voorkomt. Die manier gaat als volgt: elke speler krijgt 501 punten (dit kunnen ook andere aantallen zijn). De speler moet ervoor zorgen dat hij de punten kan wegspelen door 3 dartpijlen op het bord te gooien. De speler moet proberen precies op 0 uit te komen. De laatste pijl die gegooid wordt, moet altijd een double zijn. Met een double bedoelen we dat de pijl in de buitenste ring of de Bull’s eye gegooit moet worden. De speler die als snelst de punten heeft weggespeeld en op 0 uitkomt heeft de overwinning te pakken.

target and two darts on wooden table

Tips om te wedden op darten

Het is natuurlijk handig om ervaring of verstand te hebben van darten of van het wedden op darten. Je moet op de hoogte zijn van de vorm van een darter, de uitslagen de voorgaande ontmoetingen en nog veel meer wat te maken heeft met de prestaties van de darter. Verdiep je hier dan ook in voordat je gaat wedden op darten. Hoe doe je dat? Dat doe je door uitslagen en het nieuws te volgen van darten. Zoek voordat je gaat wedden veel informatie op.  Het is natuurlijk niet fijn om geld te verliezen. Ook is het handig om ook iets te weten over de toernooien. Bijvoorbeeld: hoeveel legs worden er gespeeld? En hoeveel sets worden er gespeeld? Hier zijn nog meer tips voor het wedden op darten om rekening mee te houden:

 • Speel met mate, zet in het begin of bij je eerste weddenschap niet teveel geld in.  Zo leer je langzaam hoe het gokken werkt en hoe je de winst kan pakken.
 • Boek je geld over met verschillende betaalmethodes waaronder: IDEAL, Visa, Mastercard of Neteller en Click and Buy.
 • Probeer op toernooien te wedden waar je interesse ligt. Je moet het natuurlijk interessant vinden om te volgen en live te kijken op tv. Zo wordt het nog spannender! Profiteer bij de bookmaker van een welkomstbonus. Dan heb je meer speeltegoed en kan je met meerdere inzetmogelijkheden spelen.

De voor- en nadelen op het wedden van darten

Het wedden op darten heeft een aantal voor- en nadelen om rekening mee te houden. Het is dus handig deze goed door te lezen voordat je gaat beginnen met wedden. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van het wedden op darten? Lees dan maar snel verder!

Voordelen:

 • Diverse inzetmogelijkheden;
 • 50% kans op de winst bij het inzetten van een 1×2;
 • Veel verschillende toernooien om op te wedden;
 • Profiteer van een eventuele welkomstbonus bij de bookmaker.

Nadelen:

 • Het verschilt per toernooi hoe voorspelbaar de winnaar is.

De inzetmogelijkheden bij het wedden op darten

Je kan bij het wedden op darten kiezen uit verschillende inzetmogelijkheden. We bespreken de bekendste:

 • 1x2:1x2 is een veel gebruikte weddenschap bij het wedden op darten. Je zet dan als speler in op degene die jij denkt dat gaat de wedstrijd gaat winnen.Darts leg handicap;
 • Met deze bijzondere benaming zet je in op een darter die na jouw idee duidelijk gaat winnen. Je kan dan een voorspelling doen met hoeveel legs of sets verschil de winnaar gaat winnen;
 • Outright market darts: Je kan ook inzetten op wie jij denkt dat de winnaar gaat zijn van een groot Toernooi of een wedstrijd. Net zoals het wedden op basketbal of het wedden op paarden kan je inzetten op wie jij denkt dat gaat winnen. Na de loting voor een toernooi kan jij als gokker kijken welke speler het meeste kans heeft om het toernooi te winnen. Totaal legs.

Je kan ook als gokker inzetten op het aantal legs dat een partij zal hebben. Dit kan je een beetje vergelijken met ‘over’ of ‘under 2,5’ bij het wedden op voetbal.

Belangrijke toernooien om op te wedden

Je hebt een aantal belangrijke toernooien waar je op kan wedden als het gaat om darten.

Deze dart toernooien en wedstrijden worden georganiseerd door de dartsbond. Elke bond heeft zijn eigen wedstrijden en toernooien. Je hebt bijvoorbeeld: de British Darts Organisation (BDO) en de Professional Darts Corporation (PDC). BDO heeft op dit moment nog maar twee toernooien die ze organiseren. Dat zijn: de Winmau World Masters en het World Professional Darts Championship. Deze toernooien worden gezien als het officieuze WK.

De PDC heeft naast zijn eigen World Darts Championship nog vele andere toernooien. Bijvoorbeeld: de World Grand Prix, World Matchplay, de Premier League Darts en de Grand Slam of Darts. De toernooien van PDC zijn meestal wel te voorspellen welke de favorieten zijn maar de toernooien van BDC daarentegen niet. Als laatste heb je ook nog The World Darts Federation (WDF) is de organisator van het WK en EK op het gebied van darten.

Darts on a red background. Top view. Flat lay.

Hoe werkt de puntentelling bij darten?

Iedereen heeft weleens een dartbord gezien. Al is het op tv, op internet of in het echt iedereen weet dat er meerdere ringen en sectoren op een dartbord zitten. Deze iconische ringen en sectoren hebben verschillende puntentellingen. Deze punten staan aan de zijkant van het dartbord en geven aan hoeveel punten je wint als je in de desbetreffende ring of sector gooit. Deze sectoren zijn ook verdeeld in een paar andere vlakken:

 • Double bull of bull’s eye: deze zit in het midden van het bord en levert 50 punten op. De bull’s eye kan je herkennen aan zijn rode kleur;
 • Single bull: deze zit om de double bull heen en is groen van kleur. Deze is 25 punten waard;
 • Single bed: deze zit om de single bull heen en is zwart/wit van kleur. De punten van het single bed staan op de zijkanten van het dartbord;
 • Triple ring: de triple ring zit weer om het single bed heen en is groen/rood van kleur en levert je driemaal het puntenaantal op;
 • Single bed: daaromheen zit weer een single bed die zwart/wit van kleur is. De punten zijn op de zijkant van het bord;
 • Double ring: daaromheen zit de double ring die rood/groen van kleur is. Als je deze raakt verdubbelen je punten.

Je krijgt geen punten als:

 • Als je in het zwarte vlak gooit wat om het dartbord heen zit;
 • Als je het dartbord helemaal niet raakt maar op bijvoorbeeld de muur of de deur gooit;
 • Als je een ‘bouncer’ gooit. Een bouncer is een dartpijl die van het bord terug kaatst.
Wedden op darten
Speel nu direct bij:
5/5
8.8

Ga op de bank zitten, maak het jezelf comfortabel en wed op darten!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van ons artikel? En heb je het volle vertrouwen door onze tips? Twijfel dan niet en waag een gokje! Wil je er echt zeker van zijn dat je voorbereid en goed geïnformeerd je eerste gokje kan wagen? Lees dan ons blogartikel gokken voor beginners voor meer informatie.

FAQ Wedden op darten

Een bouncer is de benaming voor als je een dartpijl op het bord gooit en deze terug kaatst. Er mogen hiervoor dus ook geen punten worden geteld.

Je hebt een groot aanbod van toernooien waar je op kan wedden. De grote organisaties die die toernooien organiseren zijn: The World Darts Federation (WDF) de British Darts Organisation (BDO) en de Professional Darts Corporation (PDC)

Zolang je bij een betrouwbare bookmaker gaat wedden, kan je in ieder geval veilig gokken. Controleer daarom ook goed de desbetreffende bookmaker.

De bookmaker bepaalt de winkans van een darter. Hoe hoger de winkans hoe kleiner de notering. Als nieuwe speler kan je vaak een bonus krijgen bij de bookmaker wat natuurlijk mooi meegenomen is!

Ja dat kan zeker in een wedstrijd kan er natuurlijk veel gebeuren en veranderen. Met live wedden kan je op ieder punt inzetten wat het heel interessant maakt.

Wedden op darten direct spelen?

Bonus:
100% tot
€200
+
25 gratis spins
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.