Dutchgamblers

Gokken op het WK voetbal 2022

Gokken op het WK 2022? Super leuk! Over een paar maanden is het eindelijk weer zover: het Wereldkampioenschap (WK) voetbal vindt plaats! In november vliegt Oranje naar Qatar om op 21 november 2022 de openingswedstrijd van het WK te spelen tegen Senegal!

Of je nou fan bent van voetbal of niet, je zult het toch wel een beetje voelen kriebelen: die Nederlandse trots om onze jongens daar in het oranje te zien spelen. En het belooft wederom een spannend WK te worden! In totaal zullen 32 landen deelnemen aan dit toernooi, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Wedden op het WK 2022?

Top 5 Online Casino's Nederland

5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
8.9
5/5
8.8
5/5
8.6

WK voetbal 2022

Misschien heb je het al wel een beetje meegekregen, maar het is eigenlijk best gek dat een WK voetbal in de winter wordt gehouden. Elk van de vorige 21 edities werd namelijk gespeeld in de zomer. Dit jaar gaan we echter voor het eerst naar een Arabisch land, Qatar, waar een dagtemperatuur van 40 graden in de zomer de normaalste zaak van de wereld is. Je kunt je daarom wel voorstellen dat voetballen geen plezier is onder deze omstandigheden.

Dit WK is er sowieso eentje die velen zal bijblijven als een bijzondere, vanwege alle commotie rondom het toernooi. Van slechte werkomstandigheden en dode arbeiders tot vermeende omkoopschandalen; het WK in Qatar heeft op voorhand niet de beste reputatie weten te vergaren.

Voor fans van sportweddenschappen is het WK echter een geweldige tijd om helemaal los te gaan. Elke dag staan er mooie affiches op het programma, waarbij het sportwedden

gigantisch populair is. Als we je zouden laten gokken hoeveel geld er is besteed aan sportweddenschappen tijdens het vorige WK in 2018, dan kom je waarschijnlijk niet eens in de buurt.

Tijdens het WK voetbal in 2018 is namelijk in totaal ongeveer 136 miljard euro besteed aan sportweddenschappen. Dit is meer dan heel de Verenigde Staten in vier jaar uitgeeft aan sportweddenschappen!

Is het gek dat het WK zo populair is onder gokkers? Nee! Het WK, met al haar aandacht en de vele wedstrijden, is juist hét moment waarop ook veel niet-gokkers een poging wagen. Veel mensen doen mee aan poules op het werk en wagen vervolgens, aangestoken door de spelgeest, ook een poging bij een bookmaker. Niks maakt een wedstrijd tenslotte spannender dan wanneer er geld op het spel staat!

Bij DutchGamblers kijken we in ieder geval heel erg uit naar het WK! En omdat wij weten hoe leuk het is om te wedden op wedstrijden tijdens het WK gaan we jou alvast een handje helpen! We gaan het hebben over het speelschema en de verschillende groepen. Daarnaast gaan we jou per groep wat goktips geven zodat jij alvast goed voorbereid bent!

Verloop van het WK

Het WK is een eindtoernooi met een poulefase, een knock-outfase en met als afsluiting een finale tussen twee landen. Voordat de knock-outfase begint, wordt de groep van 32 deelnemende landen eerst in de poulefase uitgedund. Alleen de nummers 1 en 2 van de poule gaan namelijk door naar de knock-outfase. In totaal zijn er 8 poules. Deze poules zijn als volgt ingedeeld: 

 • Poule A: Qatar, Ecuador, Senegal en Nederland.
 • Poule B: Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales.
 • Poule C: Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico en Polen.
 • Poule D: Frankrijk, Australië, Denemarken en Tunesië.
 • Poule E: Spanje, Costa Rica, Duitsland en Japan.
 • Poule F: België, Canada, Marokko en Kroatië.
 • Poule G: Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen.
 • Poule H: Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid-Korea.

In elke poule speelt elk land drie wedstrijden. Alle landen in een poule spelen één keer tegen elkaar. Ze spelen als het ware een kleine competitie tegen elkaar, waarbij een gewonnen wedstrijd 3 punten waard is, een gelijkspel 1 punt en een verliespartij 0 punten.

Het is uiteraard de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten haalt. Je wil namelijk eerste of tweede worden in de poule, zodat je door mag gaan naar de achtste finales. Als je eerste in je poule wordt dan moet je tegen een land dat tweede is geworden uit een andere poule, en vice versa. Als nummer 1 in je poule heb je dus een voordeel, omdat je dan waarschijnlijk tegen een iets minder goed land moet, aangezien dat land niet eerste werd in de poule. Dit is dan hoe het verdere verloop er vervolgens uitziet in een schema:

 

Speelschema en goktips bij gokken op WK 2022!

Dit WK staan er een aantal hele spannende wedstrijden op de planning. En een spannende wedstrijd betekent ook dat bookmakers leuke quoteringen zullen aanbieden bij deze wedstrijden. Maar wat zijn nou de allerbeste wedstrijden om op te wedden?

Poule A goktips WK 2022

Poule A is natuurlijk dé poule waar wij Nederlanders het meest naar uitkijken. Nederland zit namelijk in deze poule met drie andere landen, waar we zeker niet over mogen klagen. De poule ziet er als volgt uit:

 • Qatar
 • Ecuador
 • Senegal
 • Nederland

Zoals je misschien al wel is opgevallen, zitten hier geen hele grote voetballanden tussen zoals Duitsland, Engeland of Brazilië. De landen waar wij tegen moeten voetballen kunnen worden gezien als underdogs; ze kunnen wel goed voetballen, maar de kans dat ze ver in het toernooi komen is klein.

De absolute favoriet in poule A is dan ook Nederland! Hier kleeft natuurlijk wel een klein nadeel aan voor de liefhebbers van sportwedden. Omdat Nederland de absolute favoriet is zullen de quoteringen voor wedstrijden van Nederland ook niet al te gunstig zijn.

De quoteringen voor Nederland zullen waarschijnlijk niet erg hoog uitkomen, aangezien van Nederland verwacht wordt dat het elke wedstijd wint. Je hoeft dan ook niet te verwachten dat hoge quoteringen veel zullen voorkomen tijdens de poulefase voor Nederland. Dus waar kan je dan het beste op wedden?

Met spelers als Memphis Depay en Steven Bergwijn in de aanval zal het genieten worden op het WK. En zeker tegen wat kleinere landen als Ecuador en Senegal wordt verwacht dat Nederland een aantal ballen in het net zal schieten. Daarom is onze Goktip dan ook om in te zetten op:

Nederland scoort 2 of meer doelpunten in een wedstrijd

In de komende maanden wordt namelijk verwacht dat trainer Louis van Gaal de aanval zal gaan perfectioneren. Al tijdens de kwalificatiewedstrijden bleek dat Nederland goed kan scoren als het lekker loopt. Met een geoliede aanvalsmachine wordt dan ook verwacht dat Nederland veel zal winnen én zal scoren. Deze Goktip kun je dan ook gebruiken voor elke wedstrijd in Poule A die Nederland speelt!

Poule B goktips WK 2022

Poule B is een hele spannende poule waarbij je eigenlijk niet met zekerheid kan zeggen wie er zal gaan winnen. De landen in poule B zijn:

 • Engeland
 • Iran
 • Verenigde Staten
 • Wales

Natuurlijk is Engeland de favoriet in deze poule. Zoals velen van jullie zullen weten is Engeland hét voetballand geworden. De Engelsen hebben zelfs Spanje overtroffen qua populariteit en kijkcijfers. Maar toch is het niet met zekerheid te zeggen dat Engeland het zo goed zal gaan doen tijdens het WK.

Tijdens de Nations League, een competitie voor landenteams in Europa, deed Engeland het namelijk helemaal niet goed. Engeland verloor zelfs met 4-0 van Hongarije. Ondanks deze mindere vorm wordt wel verwacht dat Engeland op het grote toneel zal gaan laten zien wat het waard is, waarbij zeker zal worden gemikt op een hoge eindnotering.

De Verenigde Staten zijn al jaren bezig met een opkomst in de voetballerij. Een aantal jaar geleden beschouwde niemand de Verenigde Staten nog als een voetballand, maar dat imago wordt nu langzaam afgeschud. Ondertussen hebben ze een sterke ploeg ontwikkeld die nog wel eens voor verassingen zou kunnen zorgen.

De wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten belooft dan ook een hele leuke worden. Dit brengt ons meteen bij de Goktip:

Engeland wint van de Verenigde Staten

Engeland zal in veel wedstrijden in de poulefase geen hoge quoteringen krijgen omdat ze simpelweg de favoriet zijn, maar tegen de Verenigde Staten zal dit waarschijnlijk anders liggen. De bookmakers zullen rekening houden met de opkomst van de Verenigde Staten. Toch verwachten wij dat Engeland hier zal gaan winnen! Ze hebben simpelweg de betere ploeg met veel grotere namen, klaar om te schitteren.

Poule C goktips WK 2022

Poule C is er eentje waarbij je waarschijnlijk niet lang hoeft na te denken over wie de winnaar zal gaan zijn. De volgende landen zitten namelijk in deze poule:

 • Argentinië
 • Saudi-Arabië
 • Mexico
 • Polen

Argentinië is in deze poule het grootste land met als absolute sterspeler de wereldberoemde, en zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or (de prijs voor beste voetballer van het jaar), Lionel Messi. Samen met sterspelers Di Maria en Dybala in de aanval kunnen we met zekerheid zeggen dat Argentinië hét land is om naar te kijken als je wil genieten van mooi voetbal met prachtige doelpunten.

De rest van de poule bestaat uit minder bijzondere landen. Saudi-Arabië heeft nog weinig laten zien dit jaar en hetzelfde geldt voor Mexico en Polen. Polen heeft met Lewandowski nog wel een topspeler in huis. De spits van Bayern München doet het al jaren geweldig en is altijd in staat om een werelddoelpunt te scoren, maar de ondersteuning voor hem is bij Polen niet zo sterk als bij Bayern München.

We kijken daarom naar Argentinië voor onze Goktip:

Argentinië scoort 2 doelpunten of meer in een wedstrijd

We geven je ook nog een extraatje voor deze:

Messi scoort een goal in de wedstrijd

Hoewel Messi het bij PSG moeilijker heeft dan bij FC Barcelona, is hij nog steeds goed voor een hele hoop assists en doelpunten, juist ook bij de Argentijnse ploeg. Hij heeft bovendien met Argentinië de laatste editie van de Copa América gewonnen. Messi blijft een belangrijke speler voor de ploeg, vaak blijft een doelpunt van Messi dan ook niet lang achterwege.

Poule D goktips WK 2022

Over deze poule D kan je eigenlijk precies hetzelfde zeggen als over de poule van Argentinië. De volgende landen spelen in deze poule: 

 • Frankrijk
 • Australië
 • Denemarken
 • Tunesië

Frankrijk is hier torenhoog favoriet. Elk WK of EK gaat Frankrijk voor de hoofdprijs en ook dit jaar is dat niet anders. Sterker nog, Frankrijk is als winnaar van het WK 2018 de titelverdediger. Iets waar veel mensen echter nu bang voor zijn is de kampioensvloek. Het gebeurt namelijk vaak dat een land dat het vorige toernooi gewonnen heeft er vroeg uitvliegt tijdens het volgende WK. Gaat dit Frankrijk ook gebeuren?

In de Nations League staat Frankrijk ook nog eens onderaan in hun poule met Kroatië, Oostenrijk en Denemarken. Ze hebben pas twee punten uit vier wedstrijden, maar zegt dit ook echt iets?

De Nations League is sowieso een toernooi waar veel mensen geen fan van lijken te zijn. Misschien dat de Franse spelers er zelf ook geen fan van zijn en zich daarom ook maar moeilijk kunnen motiveren. Ze hebben tenslotte met Mbappé en Benzema een paar van de beste voetballers ter wereld in hun ploeg, die zich misschien wat moeilijker kunnen opladen voor zulke wedstrijden.

In deze poule zit verder ook Denemarken dat het ook echt goed doet. In de Nations League poule met Frankrijk staan zij zelfs eerste, met negen punten uit vier wedstrijden. Dat brengt ons dan ook bij de Goktip: 

Denemarken wint van Frankrijk 

Hoewel Frankrijk een geweldige ploeg is met een aantal sterspelers, is Denemarken op dit moment beter aan het voetballen. Dit maakt het dan ook een mooi verhaal voor een underdog als Denemarken.

Denemarken heeft niet zoals Frankrijk absolute sterspelers of wereldberoemde voetballers, maar ze kunnen wel erg goed spelen. En dat is precies wat ze zo gevaarlijk maakt. Je kan bovendien goed geld verdienen als je inzet op Denemarken, aangezien de bookmakers waarschijnlijk Frankrijk het voordeel geven, waardoor de quoteringen voor Denemarken erg goed zullen zijn.

Poule E goktips WK 2022

Dan komen we nu aan bij een hele spannende poule E met:

 • Spanje
 • Costa Rica
 • Duitsland
 • Japan

Spanje en Duitsland zijn allebei landen die het vaak goed doen op een WK en er is ook geen reden om aan te nemen dat dit anders zal zijn dit jaar. De rest van de poule met Costa Rica en Japan wordt weinig kansrijk geacht. Misschien dat het een van deze landen lukt om ergens een keertje een puntje te pakken, maar er wordt niet verwacht dat zij de eerste of tweede plek zullen bemachtigen.

Het gaat dus tussen Spanje en Duitsland. Wie van de twee zal winnen? We kunnen dat nog niet met zekerheid zeggen, maar iets wat we wel denken te weten zie je in onze Goktip:

Beide ploegen scoren een doelpunt in de wedstrijd Spanje Duitsland

Twee grote landen die vechten om de eerste plaats betekent vuurwerk! Het zal een hele spannende wedstrijd worden waarbij beide landen strijden voor die nummer 1 positie. Beide ploegen staan daarnaast de laatste jaren bekend om hun aanvallende voetbal, dus we weten bijna zeker dat Spanje én Duitsland zullen gaan scoren. 

Poule F goktips WK 2022

Poule F is die van onze zuiderburen België: 

 • België
 • Canada
 • Marokko
 • Kroatië

België, ook wel de Rode Duivels of de Red Devils genoemd, is toch wel de grootste kanshebber in deze poule. Met Courtois op doel hebben ze de beste keeper ter wereld en op het middenveld stuurt De Bruyne, de ster van Manchester City, de boel aan. Hoewel de vorm bij België soms wat lijkt te ontbreken, wordt toch wel verwacht dat zij de koppositie zullen pakken.

Een groot vraagteken in deze poule is Canada. Canada heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor het WK in een kwalificatiepoule waarin het hoger eindigde dan landen als de Verenigde Staten en Mexico. Tegen landen in Zuid-Amerika doen ze het verrassend goed, maar ze hebben de laatste jaren weinig gevoetbald tegen Europese landen. Dit komt onder andere door een staking van de spelers, terwijl er juist toen een paar vriendschappelijke wedstrijden tegen Europese landen gepland stonden.

Bij deze poule komen we met een bijzondere Goktip:

Onder de 2.5 doelpunten in totaal gescoord tijdens de wedstrijd Kroatië – België

Kroatië is een ploeg die moeite heeft met scoren, maar die wel een sterk middenveld en een sterke verdediging heeft. Hoewel we verwachten dat België deze wedstrijd zal winnen, zal het lastig worden om veel te scoren.

Poule G goktips WK 2022

Poule G is de poule van topfavoriet Brazilië. De landen die in deze poule spelen zijn:

 • Brazilië
 • Servië
 • Zwitserland
 • Kameroen

Brazilië en Argentinië zijn de beste landen van Zuid-Amerika en bovendien eeuwige rivalen. Brazilië is (ongeslagen) boven Argentinië geëindigd bij de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK en heeft erg goede wedstrijden gespeeld. De recordwinnaar van het WK (Brazilië won vijf wereldtitels) is daarom ook dé topfavoriet bij dit WK. De grootste naam bij Brazilië is toch wel Neymar, die samen met Messi bij PSG in de aanval speelt. Ook Vinicius Junior, die met Real Madrid de meest recente editie van de Champions League won, speelt bij Brazilië, waardoor het zo ongeveer de beste vleugelspelers van heel het WK heeft.

Hoewel Kameroen geen land is waar wij veel van verwachten, is Servië dit zeker wel. Je zou het misschien niet verwachten, maar ze zijn op weg naar de top. Dit land, met Tadić in de gelederen, presteert goed en kan nog wel eens voor verassingen gaan zorgen. Zwitserland kan ook niet afgeschreven worden, aangezien het vaak tijdens dit soort toernooien weet te verrassen. Maar wat is dan dé Goktip voor Poule G?

Brazilië wint van Kameroen met 4.5 doelpunten of meer

Zoals we al zeiden, heeft Brazilië een geweldige aanval met twee van de beste aanvallers ter wereld. Kameroen heeft zich daarentegen met moeite gekwalificeerd voor het WK. We zien Brazilië er daarom lustig op los scoren tijdens deze wedstrijd.

Poule H goktips WK 2022

Poule H is de poule van het Portugal van Cristiano Ronaldo:

 • Portugal
 • Ghana
 • Uruguay
 • Zuid-Korea

Deze poule is er daarnaast eentje waarbij het woord underdog opkomt. Ghana, Uruguay en Zuid-Korea zijn alle drie niet de grootste voetballanden, maar ze maken wel allemaal kans om door te gaan. Zuid-Korea heeft Son van Tottenham Hotspur, die echt geweldig speelt en afgelopen seizoen goed was voor maar liefst 23 doelpunten in de Premier League. Ghana is bezig met het overhalen van een aantal goede voetballers om voor Ghana uit te komen om zo een goed team neer te zetten. Uruguay is de ploeg van de oude, geslepen vos Luis Suárez. Deze spits heeft, ondanks zijn leeftijd van 35 jaar, nog altijd een scherp oog voor het doel.

Portugal is het land van Cristiano Ronaldo; de speler die samen met Lionel Messi al jaren strijdt om de titel van beste voetballer ter wereld. In zijn nadagen scoort hij nog steeds

meer dan genoeg steraanvallers in hun top. Op het WK verwachten wij in ieder geval dat hij er een paar leuke ballen inprikt.

Voor de Goktip kijken we echter naar twee underdogs:

Zuid-Korea wint van Uruguay

Hoewel Uruguay de grote namen heeft, zijn veel spelers van de nationale ploeg toch wel aardig op leeftijd. De jonge ploeg van Zuid-Korea maakt dan ook zeker een goede kans om te winnen van Uruguay.

De voorspelling van DutchGamblers bij gokken op het WK 2022

Natuurlijk doen wij bij DutchGamblers ook een voorspelling voor het toernooi. Wij verwachten dan ook vanaf de knock-outfase het volgende verloop van het Wereldkampioenschap voetbal 2022:

 Wij hopen dat jij nu alles weet van het WK 2022 en dat onze goktips je goed op weg zullen helpen!

5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
8.9
5/5
8.8
5/5
8.6
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je ouder dan 24 jaar bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.