Wedden op voetbal - Review 2024

Nederlandse voetbalclubs
0
Eerste voetbal wedstrijd
0
+ wedstrijden wedden
0

Wereldwijd wedden voetballiefhebbers op de bekende sport: voetbal. Er is een groot aanbod van soorten weddenschappen met hierin veel variatie. Voor ieder wat leuks! Ben jij benieuwd of je het wedden op voetbal in je hebt? Wacht dan niet langer en begin nu met het gokken op voetbal.

  • Groot aanbod van soorten weddenschappen;
  • Veel competities van over de hele wereld;
  • Veel informatie over de spelers en het team.

Wil je weten bij welke online casino's je het best kunt wedden op voetbal? Lees dan ons artikel!

Bonus

Aantrekkelijke bonus aanbiedingen als nieuwe speler bij wedden op voetbal!

Gemak

Je hoeft de deur niet uit

Stortingen

Dit wordt binnen enkele seconden verwerkt

Variatie

Dagelijks meerdere combinaties en weddenschappen

Inzet

Een lage minimale inzet, handig om mee te beginnen!

Informatie

Er is veel te vinden op het internet, je kan je goed inlezen van tevoren!

Speel nu direct bij:

5/5
8.8

Wedden op voetbal, wat is het?

Voetbal, het is een hele populaire sport en vrijwel iedereen is ermee bekend. Het is niet alleen populair bij de Nederlanders, die iedere week massaal voor de tv zitten om te zien wat er in de Eredivisie gebeurt. Wereldwijd wordt er op deze sport gewed door echte voetballiefhebbers.  

De eerste voetbalwedstrijd die gespeeld werd, vond plaats op 30 november 1872. De wedstrijd was tussen Schotland en Engeland. De wedstrijd eindigde met een gelijkspel, 0-0. Dit was het begin van de internationale voetbalcompetitie en wordt beschouwd als een belangrijk moment in de geschiedenis van het voetbal.

Voetbal is in Nederland een belangrijke sport als het om wedden gaat. Een voordeel aan het wedden op voetbal is, de grote variatie tussen de weddenschappen en het grote aanbod. Wedden op golf en wedden op veldrijden zijn vormen van minder populaire sporten. Een aantal populaire weddenschappen bij het wedden op voetbal zijn o.a. Three-way betting, Dubbele kans en Under/Over weddenschap. Misschien zijn dit voor jou nu nog onbekende termen. Ben je benieuwd? En wil je meer weten of hoe het wedden op voetbal nou in elkaar zit? Blijf dat vooral verder lezen voor handige tips en informatie.

Wil je meer weten over het wedden op voetbal en de betaalmethodes? Lees dan onze blog: Voetbalgokken iDEAL: kies voor een betrouwbare en legale sportsbookwebsite.

Wedden op voetbal, hoe werkt het nou eigenlijk?

Voetbal is in ons kleine landje een belangrijke sport als het om wedden gaat. De Eredivisie trekt veel gokkers aan! Het gene wat wedden op voetbal zo leuk maakt is de variatie. Je kan wedden op de winnaar en het aantal doelpunten maar buiten dit om zijn er nog talloze andere weddenschappen.

Bij het wedden op voetbal moet je op verschillende factoren letten. Stel jezelf vragen zoals: Welke competitie is interessant? Welke wedstrijd biedt de meeste kans op het winnen van een weddenschap? De enkelvoudige weddenschappen levert je over het algemeen meer winkans op, maar met een gecombineerde weddenschap breng je de quoteringen omhoog. Zoals je kan zien heb je bij het wedden op voetbal veel keuzes. Hieronder geven we jou een handig overzicht van de meest voorkomende soorten voetbal weddenschappen:

1x2 weddenschap: 

Dit is een vrij populaire weddenschap. Bij deze weddenschap is het de bedoeling dat je voorspelt welk team de wedstrijd zal gaan winnen. Dit wordt onderverdeeld in drie mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het wedden op de thuisploeg. Hierbij vul je nummer “1” in. De tweede mogelijkheid is, denk je dat het uitspelende team meer kans heeft? Hierbij vul je nummer “2” in. De derde en laatste mogelijkheid is het gokken op gelijkspel. Denk jij dat het gelijkspel wordt? Vul dan “X” in. Deze vorm van wedden op voetbal wordt over de hele wereld toegepast en is ook zeer populair.

1x2 dubbel kans:

Keuzes maken, iedereen heeft er wel eens wat moeite mee. Is dit bij jou het geval? Dan is deze optie iets voor jou! Het kan voorkomen dat de clubs erg aan elkaar gewaagd zijn. Mocht deze situatie voorkomen dan kan dit alternatief goede uitkomsten bieden. Bij de dubbelkans weddenschap is het toegestaan dat je twee voorspellingen doet. Weet jij van tevoren al dat het gelijkspel gaat worden? Vul dan “12” in. Hierbij gok je op de winst voor de thuisploeg en de winst voor het uitspelende team. Bij gelijkspel verlies je. Nog een optie is om “X1” in te vullen. Hierbij verlies je alleen als het uitspelende team wint.

Halftime/fulltime weddenschap:

Bij veel weddenschappen draait het allemaal om de einduitslag. Bij deze weddenschap gaat het net wat anders. Het is de bedoeling dat jij ook probeert te voorspellen wie er voorstaat in de rust. Bij dit soort weddenschappen is vaak meer geld te verdienen en het maakt het ook nog eens extra spannend.

Under/Over weddenschap:

Bij deze weddenschap ben je niet bezig met het gokken op het winnende team. Hierbij probeer je het aantal doelpunten in te schatten. Deze weddenschap wordt ook weer onderverdeeld in vele varianten. Eén daarvan is de Under/Over 2.5 weddenschap. Hierbij neem je 2 doelpunten in gedachten. Vervolgens is het aan jou om in te schatten of dit er meer of minder zullen worden. Bij meer vul je “Over” in en bij minder vul je “Under” in. Eigenlijk is het heel simpel! Bij deze manier van wedden op voetbal hou je het tot in de laatste minuten erg spannend!

Correct score: 

Bij deze weddenschap probeer je niet één ding maar, maar liefst twee dingen te voorspellen. Het is een vrij specifieke weddenschap. Het is de bedoeling dat je voorspelt wie er gaat winnen en met hoeveel doelpunten ze dit gaan doen. Hierbij gok je ook op hoeveel de verliezer zal scoren. Het kan zijn dat dit voor jou vrij ingewikkeld klinkt en dat is het ook. Het is daarom altijd van belang om je goed in te lezen over de spelers en hun eerdere prestaties.

Both to Score weddenschap: 

Bij deze weddenschap is het de bedoeling dat je probeert te voorspellen of beide teams wel of niet gaan scoren. Dit kan je met “ja” of “nee” beantwoorden. De winkans voor deze weddenschap ligt vrij hoog. Dit komt simpelweg doordat de kans 50% is. Het is ook een populaire weddenschap.

Gokken op voetbal is erg populair. Er zijn daarom ook nog veel meer voetbalweddenschappen maar wij hebben voor jou de meest voorkomende op een rijtje gezet. Door het grote aanbod van soorten weddenschappen bij voetbal blijft het leuk en afwisselend voor iedereen. Kan je geen genoeg krijgen van wedden op sport? Bekijk dan al onze sportweddenschappen.

Tips voor meeste succes / strategie

Iedereen maakt fouten en dit is heel normaal. Maar van tips kan iedereen wat leren. Lees je altijd goed in over verantwoord online gokken en veilig gokken voordat je begint. Wij hebben voor jou een aantal punten op een rij gezet die jou wellicht kunnen helpen met het wedden op voetbal.

Favoriet:

Ben je een echte Ajax- of Feyenoord-fan? Dan ben je waarschijnlijk al snel geneigd om op die club te gaan wedden. Het kan zo zijn dat je echt het volste vertrouwen in ze hebt maar stel jezelf wel altijd de vraag of ze ook daadwerkelijk echt kans maken om te winnen. Wed niet op een club omdat het je favoriet is en laat je hierdoor niet misleiden!

Verdiepen:

Het is van belang om je goed in te lezen over de spelers. Bekijk hun voorafgaande presentaties. Stel jezelf ook vragen zoals: hoe speelt het team onder druk? Hebben ze in de afgelopen tijd een nieuwe coach gekregen? Heeft er een teamlid een blessure? Wat is de opstelling van het team? Door jezelf dit soort vragen te stellen ben je al bezig met een goede voorbereiding. Je kan tenslotte niet wedden op een team waarvan je niks weet.

Combineer weddenschappen: 

Heb je weinig ervaring met het gokken op voetbal? Dan kan je beter voor de enkelvoudige weddenschappen gaan. Hierbij ga je één weddenschap tegelijk aan. Als je al bekend ben met het wedden op voetbal dan is deze tip handig voor jou! Door combi weddenschappen aan te gaan kan je je winst flink verhogen. 

Emoties: 

Laat je niet misleiden door je eigen emoties. Het wedden op voetbal kan de spanning zo erg verhogen dat je gekke keuzes gaat maken. Je kan gefrustreerd raken en hierdoor meer geld gaan uitgeven dan dat je in eerste instantie in gedachten had. Als je reageert op deze emoties dan kunnen wij jou één ding met zekerheid vertellen. Je gaat gegarandeerd verlies draaien.

Verdiep je in kleinere teams en competities: 

Veel mensen gaan vaak voor het wedden op de wat grotere en belangrijkere wedstrijden. Denk hierbij aan het: EK, WK en De Champions League. Vaak gebeurt dit zonder dat mensen er bewust bij nadenken. De grotere voetbalcompetities trekken over het algemeen veel gokkers aan en dit weten de bookmakers natuurlijk ook. Het komt vaak voor dat de value omlaag gaat waardoor deze spannende wedstrijden een stuk minder aantrekkelijk zijn. Daarom geven wij jou de tip om je ook meer te verdiepen in de wat kleinere competities en wedstrijden die minder hoog in aanzien staan. Het kan zomaar eens zijn dat jij hier de jackpot mee wint.

Voor- en nadelen van wedden op voetbal

We kunnen wel stellen dat voetbal de bekendste sport is in Nederland met zeer fanatieke toeschouwers. Je kunt er dus bijna vanuit gaan dat deze sport geen nadelen heeft. Toch heeft elke sport zo zijn voor- en nadelen. Het is maar net hoeveel waar je er aan hecht. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van het wedden op voetbal? Lees dan maar snel verder!

Voordelen:

  • Altijd en overal gokken op wedstrijden;
  • Groot aanbod van soorten weddenschappen;
  • Competities van over de hele wereld;
  • Dagelijks een groot aanbod van verschillende combinaties en weddenschappen.

Nadelen:

  • Je laten misleiden door je eigen emoties;
  • Te veel vertrouwen in je geliefde voetbalclub.

Live wedden op voetbal

Er zit een verschil tussen een normale weddenschap en een live weddenschap. Het verschil zit hem eigenlijk in het woord “live”. De live weddenschappen kunnen alleen ingezet worden als de wedstrijd begonnen is. Een voordeel is dat je bij het plaatsen van een live weddenschap al de meest recente wedstrijdinformatie hebt ontvangen. En het maakt het natuurlijk nog spannender en leuker om de wedstrijd te gaan volgen! Hoe heerlijk is het om vanuit je luie stoel de wedstrijd te volgen en ook nog eens kans maken om te winnen?

Live wedden op sporten is de laatste jaren flink populair geworden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is met volle aandacht naar de wedstrijd kijken. En zeg nou eerlijk, dit is voor de echte voetballiefhebbers geen probleem toch? Durf snel te reageren en wees goed in je timing. Als je merkt dat het team goed op gang is, wacht dan niet langer en begin met inzetten.

De meest voorkomende weddenschappen van wedden op voetbal

Wereldwijd wedden voetballiefhebbers op voetbal. Hierbij praten we over miljoenen per jaar. Een voordeel van het wedden op voetbal is het grote aanbod op de soorten weddenschappen. Maar welke weddenschappen worden over het algemeen het meest gebruikt?

Three-way betting: 

Dit is de meest gespeelde voetbalweddenschap, ook wel de “toto” genoemd. Het doel van de weddenschap is niet al te ingewikkeld. Je voorspelt hierbij of één van de twee ploegen de wedstrijd wint, gelijk speelt of verliest.

Dubbele kans: 

De dubbele kans weddenschap is eigenlijk een leuk alternatief voor de Three-way betting/Toto weddenschap. Hierbij zet je je geld niet in op één specifiek resultaat. Je kan bij het plaatsen van deze weddenschap voor een lager tarief ook op twee eindresultaten kiezen. Bij een dubbele kans kan je dus kiezen tussen twee mogelijke resultaten. Je wint de weddenschap wanneer 1 van de 2 gekozen resultaten kloppen. Zo heb je automatisch meer winkans! 

Under/Over weddenschap:

Zoals eerder genoemd is dit een bekende weddenschap. We nemen als voorbeeld 2 doelpunten in gedachten. Nu is het aan jou de taak om in te schatten of het team hoger of lager gaat scoren. Hier komt de naam “under/over weddenschap” vandaan. Denk jij dat het team hoger dan het aangegeven doelpunten scoort? Kies dan voor “over”. Denk jij dat het team lager dan het aangegeven doelpunten scoort? Kies dan voor “under”.

Wedden op competities uit de hele wereld

Voetballen, het wordt over de hele wereld gedaan. Het is niet alleen een populaire sport in Nederland. Elk land heeft zo weer zijn eigen nationale competitie. Zo zitten de Britse voetbalfans elk weekend klaar voor de wedstrijden uit de Premier League. De Duitse stadions zitten elke week vol met matches uit de Bundesliga. En zoals je waarschijnlijk wel weet, zitten we in Nederland iedere week massaal met z’n alle naar de tv te kijken om te zien wat er in de Eredivisie is gebeurd. Het is bijna een soort van traditie geworden voor vele Nederlanders. Het is mogelijk om op deze competities te wedden en hierbij kan je veel geld inzetten. Veel gokkers kiezen bij het wedden op voetbal voor de grote Europese competities.

Bij de hoge competities draait het er voornamelijk om welke club zich landskampioen mag noemen. Maar dit is niet het enige wat er is. Kijk maar eens naar de clubs uit de lagere divisies. Er is bij het wedden op voetbal een groot aanbod van de soorten competities. Genoeg om uit te kiezen dus!

Wil je meer weten over voetbal? Lees dan ons artikel: Gokken bij Bet365: meer over online gokkasten en quoteringen (odds).

Wedden op voetbal
Speel nu direct bij:
5/5
8.8

Probeer wedden op voetbal nu!

De populaire sport voetbal, trekt gokkers van over de hele wereld aan. Met het grote gevarieerde aanbod aan soorten weddenschappen raak je nooit uitgespeeld. Ben jij na deze hele lijst met informatie nieuwsgierig geworden? Wacht dan niet langer!

FAQ Wedden op voetbal

Dit is één van de meest gespeelde voetbal weddenschappen. Het is een Latijns woord en het staat voor “in zijn geheel”.

Dit is een factor die wordt bepaald door de aanbieder van een weddenschap. De factor kun je vermenigvuldigen met je inzet om tot je mogelijke winbedrag te komen. De minimale inzet bij wedden op voetbal is €0,10.

Dit is een vorm van een weddenschap. Hierbij zet je in op de winst van een team en bij gelijkspel krijg je je inleg terug. Dat levert geen resultaat op. Je wint niet maar verliest ook niets. Bij No bet verliest het team waarop je hebt ingezet en dan ben je jouw inleg kwijt.

De minimale leeftijd voor het afsluiten van weddenschappen is 18 jaar. Het wedden onder die leeftijd is verboden! Wacht daarom altijd tot je minimaal 18 jaar oud bent.

Ja, de Nederlandse wet staat toe om gebruik te maken van diensten van online aanbieders. Dit komt doordat het Nederlandse recht onderworpen is aan een rechtssysteem van de EU. Het is wel alleen legaal bij partijen die hier een vergunning voor hebben. Geen zorgen, het is volkomen legaal om online weddenschap te plaatsen op sporten.

Wedden op voetbal direct spelen?

Bonus:
100% tot
€200
+
25 gratis spins
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.