Wedden op Formule 1 - Review 2024

0
Formule 1 teams
0
Coureurs
0
Races per seizoen

De formule 1 en wedden op formule 1 is populairder dan ooit! Dit komt doordat er een groot entertainment van wordt gemaakt en de bookmakers veel aantrekkelijke en diverse weddenschappen aanbieden. Door de spannende wedstrijd en de snelheid van de wagens krijg je een hoog adrenaline gehalte. Vele liefhebbers van de formule 1 kijken met smart uit naar de zondag wanneer de Grand Prix plaatsvindt en op tv verschijnt.

 •  Live wedden;
 •  Diverse inzetmogelijkheden;
 •  Grand Prix.
Diverse inzetmogelijkheden

Er zijn groot aanbod inzetmogelijkheden en weddenschappen waar je op kan wedden bij formule 1.

Welkomstbonus

Vele bookmakers bieden een welkomstbonus aan als je bij hun je inzet.

Zeer spannend

Door de kwalificatie rondes en de puntentellingen is een Formule 1 race extra spannend.

Live wedden

Bij het wedden op Formule 1 is ook live wedden mogelijk.

Veiligheid staat centraal

Bij een gevaarlijke situatie wordt daarbij ook een safety car de baan op gestuurd.

350 km/uur snelheid

De snelheid van sommige wagens is soms wel 350 km/uur!

Speel nu direct bij:

5/5
8.8

Wedden op formule 1: Hoe doe je dat?

Wedden op Formule 1 is heel simpel. Het gaat net zoals het wedden op tennis en wedden op boksen via een bookmaker. Bij een bookmaker zet je je geld in op een bepaald soort weddenschap. Dat kan bijvoorbeeld zijn wie jij denkt dat de wedstrijd gaat winnen of wie jij denkt wie het in het betreffende seizoen de winst pakt. Mocht je de weddenschap goed hebben, win je bij de bookmaker. De bookmaker biedt ook vaak een welkomstbonus aan maak hier dan ook gretig gebruik van!

Hoe werkt formule 1?

Formule 1 is een snelle motorsport wat gereden wordt met F1 racewagens. Deze wagens behalen soms wel een snelheid van 350 km/uur. Een formule 1 race, oftewel een Grand Prix, (GP) bestaat uit een aantal rondes die worden gereden op de racebaan (circuit). Het aantal rondes die er worden gereden hangt af van de lengte van een parcour. De wedstrijd wordt namelijk in kilometers uitgedrukt en niet in rondes. Bij deze motorsport is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de juiste aantal kilometers of rondes hebt afgelegd.

Er moet tijdens de race minimaal driehonderd kilometer en een extra ronde worden afgelegd. De coureurs van de F1 die in de top 10 van de Grand Prix finishen ontvangen WK punten. De coureurs die de meeste WK punten heeft aan het einde van het seizoen wint de titel wereldkampioen. Als er een gelijkstand wordt geconstateerd, wordt er gekeken welke coureur de meeste overwinningen heeft behaald om een winnaar te kiezen.

Training:

De teams mogen voordat de wedstrijd begint het circuit verkennen. Dit doen ze door te trainen en de optimale instellingen te zoeken voor hun racewagens. Om te zoeken naar  deze instellingen voor hun wagens proberen ze diverse banden en testen ze verschillende posities van vleugels.

Paddock: 

Achter de pitboxen is een ruimte die de paddock wordt genoemd. In deze ruimte vind je trucks, hospitality units, motorhomes van teams, band leveranciers en sponsoren. Je krijgt alleen toegang met een pas om de paddock te betreden.

Pitstop: 

Een pitstop is een korte stop bij het team van de F1 coureur. De banden van de racewagens moeten als het nodig is vervangen worden bij zo’n pitstop. Dat wordt razendsnel gedaan zodat de coureur zo min mogelijk tijd verliest. De coureur zou daarna de andere racewagens namelijk weer moeten inhalen. Dat inhalen heb je makkelijk gedaan als de andere racewagens ook een pitstop moeten inplannen.

Safety car: 

De formule 1 hanteert de regel: safety first. Daarom komt er bij een gevaarlijke situatie een safety car de baan op gereden. De auto gaat dan met een matige snelheid de baan op rijden. De coureurs vormen dan een rij achter de auto waarbij inhalen absoluut niet is toegestaan.

Wat is de betekenis van een bepaalde vlag?

Er zijn tien verschillende vlaggen die je als coureur kan krijgen bij een formule 1 wedstrijd:

De puntentelling van de formule 1

Zoals net al werd benoemd wint de coureur die aan het einde van het kampioenschap de meeste WK punten heeft behaald. Per finishplaats dus de plaats waar je eindigt krijg je een bepaald aantal punten. Wie het meeste WK punten heeft behaald wint dan het kampioenschap. De puntentelling bij formule 1 gaat als volgt:

Kwalificatie formule 1

Voordat de officiële wedstrijd wordt gereden vindt er een kwalificatie ronde plaats. Deze bepaald op welke startplaats de racewagens staan bij de race dag erna. De coureur met de snelste tijd start als eerste. De kwalificaties zijn onderverdeeld in 3 sessies. Na elke sessie vallen er een aantal coureurs af. Bij de kwalificatieronde is de tijd wat centraal staat. Er wordt dus niet tegen elkaar geracet maar het is puur om de snelste tijd te behalen. Dit zijn de drie sessies waar de kwalificaties in zijn onderverdeeld:

 • Q1: Alle coureurs nemen deel aan deze sessie die 18 minuten duurt. Ze mogen zelf bepalen hoeveel rondes ze rijden in een bepaalde tijd. Na de afloop van de sessie vallen de sloomste vijf coureurs af. Hun starten de officiële race vanaf de plekken 16 t/m 20.
 • Q2: De overgebleven coureurs gaan door naar de tweede sessie van de kwalificatieronde. Het doel hiervan is om bij de snelste racers te komen die door mogen gaan naar de derde en laatste sessie. Bij deze sessie hebben de coureurs 15 minuten om een rondetijd neer te zetten. De coureurs die hier het laatste in zijn of het minst hebben gepresteerd vallen af en starten de officiële race op plaats 11 t/m 15.
 • Q3: Dit is de laatste en beslissende sessie die plaatsvindt in de kwalificatieronde. De racers strijden nu voor de ‘poleposition’ ofwel de eerste startplaats bij de officiële wedstrijd. De coureurs krijgen bij deze sessie 12 minuten om een rondetijd neer te zetten. Wie hierbij de beste is start vanaf de eerste plaats. De rest van de coureurs starten op basis van hun prestaties op plaatsen 2 t/m 10.

 

Old Station hairpin bend race asphalt, Monaco Grand Prix circuit

Strategie op het wedden op formule 1:

Er zit duidelijk wel een techniek achter gokken en wedden. Wij van DutchGamblers delen onze strategie voor het wedden op formule 1:

Houd alles scherp in de gaten: 

Houd alles in de gaten op social media en de kranten. Er kunnen coureurs zijn met bepaalde klachten of blessures waardoor ze minder goed kunnen gaan presteren. Dat kan dan invloed op de uitslag waardoor jouw keuze en weddenschap makkelijker en kansrijker wordt. Je kan hierbij ook kijken naar bepaalde sterktes en zwaktes van een coureur en de noteringen.

Zoek een betrouwbare en goede bookmaker: 

Zoek een bookmaker die niet alleen maar betrouwbaar en veilig is maar ook veel aanbod heeft op weddenschappen. Je kan hierbij kijken of ze snel uitbetalen en recensies opzoeken op het internet. Je zet hier je geld immers op in en wilt natuurlijk wel veilig gokken.

Ga live wedden: 

Door live te wedden kun je kijken welke racers het goed doen en welke niet. Tussen de race door kan je namelijk nog wedden, wat eigenlijk super handig is. Je kan op het laatste moment een beslissing maken waardoor je er misschien wel met de winst vandoor gaat!

Realistisch denken: 

Sommige mensen die gokken zetten in op racers die bijna nooit winnen. Dit doen ze vanwege het feit ze een hele smak geld kunnen verdienen als ze daadwerkelijk winnen. Maar dit is niet zo handig om te doen. De kans dat het gebeurd is klein en je verliest er alleen maar geld mee. De formule 1 heeft meestal 5 of 6 racers die potentiële kandidaten zijn voor de winst. Probeer op die 6 te wedden en wees hiermee realistisch.

Gok bewust:

Gok verantwoord en bewust en probeer een geminimaliseerd budget in te zetten vooral als je beginnend gokker bent. Stel voor jezelf een limiet in voor voorzorgsmaatregelen. Gokken kan een prominente plaats hebben in je leven. Probeer dit zoveel veel mogelijk te ontwijken en een gokverslaving te voorkomen.

De voor- en nadelen van wedden op Formule 1

Formule 1 is sinds een aantal jaar een bekende sport in Nederland. Dit komt voornamelijk door onze eigen Max Verstappen die meedoet in het tea van Red Bull. Miljoenen mensen bezoeken de circuits, bekijken het op tv of zetten er een weddenschap op. Ben jij ook geïnteresseerd in het wedden op Formule 1? Dan moet je met een aantal voor- en nadelen rekening houden. Bekijk de voor- en nadelen van het wedden op Formule 1 hieronder:

Voordelen:

 • Diverse inzetmogelijkheden;
 • Super spannend!;
 • Live wedden is mogelijk.

Nadelen:

 • Maar twee kampioenschappen waarop je kan wedden.

Live wedden op formule 1

Bij het wedden op formule 1 kan je natuurlijk ook live de wedstrijd bekijken. Hierdoor maak je het nóg spannender en kan je de desbetreffende racer waarop je hebt gewed volgen. Je kan bij veel bookmakers ook tijdens de wedstrijd nog wedden. Het is dan ook handig om gedurende de wedstrijd te letten op hoe de racers rijden. Met de verschillende aspecten kan je dan rekening houden waardoor een paar racers al af vallen om op te wedden.

Meest voorkomende weddenschappen bij het wedden op formule 1

Bij het wedden op formule 1 zijn er een paar soorten weddenschappen die het meest voorkomen. 

 • Outright weddenschappen: Deze is makkelijk te begrijpen voor iedereen. Je zet dan in op wie jij denkt dat de wedstrijd gaat winnen. Je hebt ook een variant waarbij je kan wedden op degene die het seizoen gaat winnen volgens jou.
 • Finishpositie: Je kan ook inzetten op een finishpositie van een bepaalde coureur. Je kan dan bijvoorbeeld wedden dat Max Verstappen op de 3e plek zal eindigen bij de wedstrijd.
 • Podiumplaats: Hierbij zet je in op wie jij denkt dat een podiumplaats wint (1 t/m 3). Bijvoorbeeld: als je denkt dat Max Verstappen 2e wordt en een plek krijgt op het podium.
 • Top 6 / top 3: Bij deze weddenschap wed je op wie de top 6 zal behalen in de wedstrijd. Je hebt hierbij ook een weddenschap waarbij een top 3 centraal staat. Je doet hierbij precies hetzelfde als bij de top 6 maar dan met de snelste 3 coureurs.
 • Wedden op teams: Je kan ook wedden op een team oftewel constructeurs. Dit is een bepaald team met meerdere koeriers erin. De WK punten van alle koeriers worden dan samengevoegd.
 • Snelste rondetijd: Zoals de titel al zegt wed je op de coureur die volgens jou de snelste rondetijd gaat neerzetten.
 • Pole position: Bij deze weddenschap voorspel je wie er op de pole position gaat starten. De pole position is de eerste startplek bij de officiële race. Deze moet de coureur verdedigen omdat een andere coureur deze plaats makkelijk weer kan innemen.
Race car

Belangrijke wedstrijden om op te wedden

Er zijn in totaal 21 tot 23 races per seizoen. Voor elke race ofwel Grand Prix trekt de Formule 1 een weekend uit. De eerste twee vrije trainingen vinden plaats op de vrijdag. De derde vrije training is op zaterdag en daarna volgt de kwalificatie en de officiële race die dan op zondag plaatsvindt. Er zijn twee verschillende kampioenschappen bij een formule 1 race. Er is een wereldkampioenschap (WK) voor de coureurs en eentje voor de F1 teams.

Aan het einde van het seizoen reikt de organisatie van de Formule 1 dan ook twee prijzen uit. Eén voor de coureur die de meeste punten heeft behaald en één voor het team wat het meeste punten heeft behaald.

Wedden op Formule 1
Speel nu direct bij:
5/5
8.8

Probeer wedden op formule 1 nu!

Race naar de bank en zet de tv aan! Maak wedden op formule 1 nog spannender en bekijk het live! Wij van DutchGamblers hopen dat je iets aan onze informatie hebt gehad en met een goed gevoel kan wedden op formule 1. Veel succes!

FAQ Wedden op Formule 1

De kwalificatie is onderverdeeld in drie delen, waarin de startpositie voor de race wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijd van de coureur.

Tijdens de race moeten de coureurs zich aan alle regels houden, bij overtreding van regels krijgen coureurs mogelijk een straf. Een coureur kan een straf krijgen voor het veroorzaken van een botsing, het negeren een vlagsignaal of het te hard rijden in de pitstraat.

De Formule 1 race (Grand prix) wordt op zondag gereden en is te zien op tv. De tijden kunnen verschillen dus houd deze goed in de gaten. Als je een ziggo abonnement hebt is de formule 1 te bekijken via Ziggo sport op kanaal 14.

Een Formule 1 weekend begint op vrijdagochtend om 11.00 uur met de eerste vrije training. Op zaterdagochtend zijn de laatste trainingen, de Formule 1 coureurs krijgen dan maar een uur om de laatste aanpassingen te maken.

Tijdens iedere race moet er minimaal driehonderd kilometer plus één extra ronde afgelegd worden.

Wedden op Formule 1 direct spelen?

Bonus:
100% tot
€200
+
25 gratis spins
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.