Handsome young man cycling on the road.

Wedden op wielrennen - Review 2024

0
Jaar bestaan
0
Kilometer minimaal
0
Allereerste wielerwedstrijd

Wielrennen is een sport wat gedaan wordt op de fiets. Het is een van de populairste sport die valt onder de ‘wielersport’ categorie. In wielrennen vinden veel wedstrijden plaats op de weg maar ook op de openbare weg. Bij de eendaagse wedstrijden zijn de klassiekers en de wereldkampioenschappen het belangrijkst. Bij de meerdaagse wedstrijden zijn de grote rondes het belangrijkst. Wil je meer informatie over wielrennen of het wedden op wielrennen? Lees dan snel verder!

 • Diverse weddenschappen;
 • Veel verschillende rolverdelingen binnen een ploeg;
 • Hoge snelheid!
Veel kilometers

Wielrenners leggen gemiddeld 200/250 kilometer per dag af!

Juiste timing

Een wedstrijd winnen is een kwestie van de juiste timing en inschatten van kansen.

Boeiend spel

Boeiend spel van ontsnappen en jagen.

Hoge snelheid

De wielrenners rijden met een hoge snelheid.

Ploegtactiek

Je moet tactisch spelen en denken.

Uithoudingsvermogen

De wielrenners moeten een goed uithoudingsvermogen hebben want het is heel zwaar.

Speel nu direct bij:

5/5
8.8

Wedden op wielrennen: Hoe moet dat nou eigenlijk?

Wielrennen is een sport wat door de jaren heen heel populair is geworden. Vele mensen kijken dit niet alleen op tv maar beoefenen dit ook zelf. In samengestelde ploegen of alleen, rijden ze dan een aantal kilometers op hun eigen wielrenfiets. Door de hoge populariteit zijn er ook veel platformen die wedden op wielrennen aanbieden. Je hebt verschillende weddenschappen waaruit je kan kiezen. Tour de France is bijvoorbeeld een van de bekendste wielerwedstrijden waar ook vaak een gokje op gewaagd wordt. De minimale inzet en maximale inzet kan verschillen per bookmaker. Ook het aanbod soorten weddenschapper verschilt per bookmaker. Wedden op sporten is altijd al legaal geweest, maar bijvoorbeeld het spelen van online slots of roulette mocht heel lang niet van de overheid. Binnenkort wordt dit gelegaliseerd en mag je dus gewoon online gokken. Lees ons blogartikel Het Cruks, waar alle Nederlandse casino’s en speelautomatenhallen mee te maken gaan krijgen voor meer informatie hierover.

Hoe werkt wielrennen?

Wielrennen is een zeer populaire sport dat gedaan wordt op de fiets. Je hebt baanwielrennen, dat is binnen wielrennen. En je hebt wegwielrennen, dat is buiten op straat wielrennen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk en als eerste de eindstreep haalt oftewell de finish. Wie als eerst bij de finish is heeft gewonnen.

De samenstelling

 • Wielrenners zijn de kern van de ploeg. Hun rijden in een team in wedstrijden. Ze moeten dan op verschillende wijze samenwerken om te kunnen winnen of een goede prestatie neer te zetten;
 • De manager houd zich bezig met het beheren van de ploeg. Het regelen van sponsors is een van de belangrijkste taken;
 • Ploegleiders begeleiden de wielrenners in de koers. Ze geven de wielrenners advies over bepaalde informatie van wat er gebeurd in de wedstrijd. Bij de profteams rijden de ploegleiders meestal in een ploegauto. Ze hebben dan via de radio en oortjes contact met de wielrenners;
 • De trainers begeleiden de wielrenners bij hun trainingen. Niet alle wielrenners trainen met deze trainers uit hun ploeg. Sommige wielrenners kiezen er namelijk voor om te trainen met een eigen trainer;
 • Ploegdokters verzorgen de wielrenners fysiek maar ook psychisch. Ze voeren controles uit om na te gaan of er sprake kan zijn van dopinggebruik;
 • De verzorgers of ook wel genoemde soigneurs nemen veel taken op zich    binnen het team. Zij vervoeren en verzorgen de wielrenners;
 • Mecaniciens verzorgen het materiaal van de wielrenners. Soms houden de Mecaniciens zich ook bezig met de sponsoring of de communicatie.

Wat is doping?

Doping is een stimulerend drug middel wat in de sport verboden is. De WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap) ziet er dan ook op toe dat dit niet gebruikt wordt en heeft dit als strengste verboden. Dit drug middel wordt meestal gebruikt door professionele sporters omdat het prestatieverhogend kan zijn. Het wordt dus ook wel gezien als een soort pepmiddel waardoor je meer energie krijgt. Dit is dus eigenlijk vals spelen en niet eerlijk tegenover de andere sporters die alles op eigen kracht doen. Naast de verhoging van de presentatie is het ook nog eens schadelijk voor je gezondheid.

Rolverdeling ploegen

 • Kopmannen:  Elke ploeg heeft 1 of 2 kopmannen. Deze gaan voor het klassement. Dit is de beste tijd na alle etappes;
 • Sprinter: Veel ploegen hebben een sprinter voor de vlakke etappes;
 • Extra renner: Je hebt ook nog een extra renner in de ploeg rijden. Deze rijd mee in een kopgroep en kan later als knecht dienen voor de kopman als die    aanvalt vanuit het peloton;
 • Knechten: De rest van de ploeg bestaat uit knechten. Deze halen bidons, eten en zorgen ervoor dat je uit de wind fietst. De knechten fietsen aan kop van het peloton of voor een kleinere groep fietsers. Zo voorkomen ze dat hun kopman veel tijd verliest op renners die vooruit rijden.

Je moet dus als team met de vlakke ritten de sprinters zo goed mogelijk afzetten voor de sprint. Bij de bergetappes moet het team ervoor zorgen dat de kopman niet achterop raakt.

Wil je meer weten over wielrennen? Lees dan ons informatieartikel: Alles wat je wilt weten over het WK wielrennen 2023!

Cycle Racing

Strategie voor gokken op wielrennen

Wielrennen draait om snelheid, ploegtactiek en uithoudingsvermogen. Op een dag 200 kilometer fietsen op hoge snelheid is namelijk heel zwaar. Met deze elementen moet je dus vooral goed rekening mee houden als je gaat wedden op wielrennen. Tref goede voorbereidingen. Zorg dat je weet welke renner het beste in vorm is en wie elkaars grootste concurrenten zijn. Dit kan een goede voorbereiding zijn maar je kan ook tijdens de wedstrijd kijken hoe het gaat. Evalueer dus altijd goed de wielrenners als je de wedstrijd aan het kijken ben. Dat kun je later dan altijd meenemen. Hier kun je allemaal op letten als je de wielrenners gaat evalueren:

Het parcours en de renners zelf

Iedere wielrenner heeft natuurlijk zijn eigen kwaliteiten. Dat betekend dus ook niet dat iemand elk parcour goed kan rijden. Een sprinter kan namelijk niet goed bergetappes rijden en een klimmer maakt geen enkele kans bij een sprint. Filter daarom de potentiële winnaars. Als je weet dat er een bergetappe aan komt kan je dus de sprinters al wegstrepen. Zo blijft er maar een handjevol wielrenners over waarop je kunt gokken.

Wie er in vorm is

Wielrennen is aardig zwaar, het kost veel energie en je moet echt uithoudingsvermogen hebben om het vol te houden. Je hebt veel bochtige, bergachtige of winderige parcours wat het soms nog lastiger maakt. De fitheid van de wielrenners speelt dus een grote rol.

Het lef van de wielrenners

Wielrenners hebben soms best veel lef nodig. Door de regen worden namelijk de wegen soms glad en daar moet je dan met volle snelheid overheen. Daardoor heb je dus kans om naar te vallen. Vooral met een hoge snelheid of een groep wielrenners achter je is dat een groot risico. Veel wielrenners remmen namelijk af bij een steile afdaling als het glad is op de weg. De wielrenner die dan het meeste lef heeft en niet afremt kan dan al een grote voorsprong maken.

Voor- en nadelen wedden op wielrennen:

Wielrennen is een vrij bekende sport in Nederland. Wielercompetities zoals de Tour de France worden daarom ook vaak bekeken. Het zal je dus ook niet verbazen dat het wedden op wielrennen ook rap gaat. Heb je interesse om te wedden op wielrennen? Dan moet je wel met een aantal voor- en nadelen rekening houden. Bekijk de voor- en nadelen van het wedden op wielrennen hieronder:

Voordelen:

 • Boeiend en spannend spel;
 • Spannend en moeilijk parcour;
 • Veel verschillende weddenschappen;
 • Veel verschillende wedstrijden;
 • Live wedden is mogelijk.

Nadelen:

 • Een wielerwedstrijd duurt lang omdat de wielrenners veel kilometers moeten afleggen.

Live wedden op wielrennen

Je kan niet alleen wedden voordat de wedstrijd begint maar je kunt ook live wedden! Dit betekend dus dat je nog een weddenschap kan aanmaken als de wedstrijd al begonnen is. Dit is ideaal want zo kun je eerst de wedstrijd en de wielrenners evalueren voordat je inzet. Sommige bookmakers bieden geen live weddenschappen aan dus controleer goed of de bookmaker waar jij wilt gaan inzetten dat aanbiedt.

Dit zijn nog een paar voordelen aan live wedden:

 • Het maakt de wedstrijd veel spannender;
 • Als je geld hebt gewonnen wordt dat binnen enkele dagen op jouw rekening gestort;
 • Er zijn meer dan 50 verschillende combinaties en enkelvoudige weddenschappen;
 • Je kunt snel inzetten en krijgt snel een uitslag.

Meest voorkomende weddenschappen bij wielrennen

Je kan bij veel bookmakers verschillende soorten weddenschappen afsluiten. Het verschilt per bookmaker welke weddenschappen ze aanbieden. Het kan ook nog eens verschillen per wielercompetitie welke weddenschappen er worden aangeboden. Net zoals bij het wedden op formule 1 heb je dus een breed aanbod aan keuzes voor verschillende weddenschappen.

Dit zijn de bekendste weddenschappen:

 • Winnaar van de koers: Hierbij kan je een weddenschap leggen op wie jij denkt dat de winnaar van de koers zal zijn;
 • Head to head: Je voorspelt bij deze weddenschap welk van de twee wielrenners eerder over de finish komt;
 • Top 3 finish: Hierbij maak je een top 3 van de  wielrenners die jij denkt dat als als eerste over de finish gaan;
 • Top 10 finish: Hierbij maak je een top 10 van de wielrenners waarvan jij denkt dat als als eerste over de finish gaan;
 • Wedden op verschillende klassementen: Je kan hierbij wedden op bijvoorbeeld bergen, sprint en nog veel meer.

De bookmakers zijn verplicht om jouw gegevens goed te bewaren die je invult bij deze weddenschappen. Er is een regel vanuit de overheid hierover opgelegd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er rare dingen gebeuren met jouw gegevens. Mocht dat wel gebeuren kan de desbetreffende bookmaker een boete krijgen. Lees voor meer informatie ons blogartikel Online gokken en privacy: wat moet je weten?

Sports cycling

Belangrijke wielercompetities om op te wedden

Je hebt veel verschillende wieler competities of wedstrijden. Je hebt meerdaagse of eendaagse wedstrijden. De ronde van Vlaanderen,  Luik-Bastenaken en de ronde van  Lombardije zijn zeer bekend. Naast deze competities vindt er ook nog een WK wielrennen plaats. Deze wielercompetities zijn ook leuk om te kijken voor mensen die meestal wedden op veldrijden. Dit is namelijk ook op de fiets en met elkaar te vergelijken. Dit zijn de bekendste en meest geliefde wielercompetities om op te wedden:

Giro d’Italia

Deze wielerwedstrijd vindt in mei plaats in Italië. Een lange tijd kon de Giro niet tippen aan de bekendste wielercompetitie: de Tour de France volgens het Nederlandse volk. Dit is veranderd sinds Tom Dumoulin zijn eerste ronde wist te winnen in Italië.

Tour de France

Dit is volgens de Nederlanders de beste wielrenners competitie. De Tour de France vindt in de periode juni/juli plaats in Frankrijk. De wielrenners gaan hierbij heel Frankrijk door. Ze komen bijvoorbeeld in de Alpen en de  Pyreneeën. Ook vinden er zware bergbeklimmingen plaats zoals de Alpe d’H9uez, de Col de la Madeleine en de Col du Tourmalet.

De Vuelta

Deze competitie vindt plaats rond augustus/september in Spanje. Bekend aan deze wedstrijd zijn de bergtoppen. Dit maakt de wedstrijden van de Vuelta extra spannend.

Milaan-San Remo

De Milaan-San Remo wedstrijd vindt plaats in Spanje en is de langste eendaagse koers in het jaar. De wielrenners leggen dan bijna 300 kilometer af voordat ze de finish bereiken.

Parijs-Roubaix

De Parijs-Roubaix wedstrijd vindt plaats in Frankrijk en staat bekend om zijn vele kasseistroken. Dit parcour wordt ook wel ‘Hel van het Noorden’ genoemd wat komt door het gladde en regenachtige weer.

Wedden op wielrennen
Speel nu direct bij:
5/5
8.8

Race naar jouw bookmaker en wed op spannende wielerwedstrijd!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Twijfel dan niet en wed nu op wielrennen! Door de informatie en de strategie ben je goed voorbereid! Nu is het alleen een kwestie van het uitoefenen van deze strategieën. Begin met het wedden op wielrennen en ga daarna met de beentjes omhoog de spannende wedstrijd bekijken!

FAQ Wedden op wielrennen

Je hebt veel verschillende wedstrijden. Dit kan per bookmaker verschillen welke ze aanbieden.

De wielrenners fietsen minimaal 200 kilometer. Dit kan per wedstrijd verschillen.

Doping is een illegaal drugs middel wat prestatieverhogend is.

Dit vond plaats op 31 mei 1868.

Deze sport bestaat al ruim 150 jaar.

Wedden op wielrennen direct spelen?

Bonus:
100% tot
€200
+
25 gratis spins
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.