Gladiator Road to Rome - Review 2024

0
€ Jackpot
0
Rollen
0
% RTP

Gladiator Road to Rome is een spannende slot die zich afspeelt in de Romeinse tijd. Dit spel bevat 5 rollen en 25 winlijnen. Daarnaast heeft het een hoge RTP van 96% en heb je kans om de jackpot te winnen van maar liefst €25.000! Ook zijn er veel features te vinden in het spel zoals: free spins, wilds, scatters en bonus rondes. Durf jij het colosseum in te stappen? Lees dan maar snel verder!

 • Minimale inzet: €0,20
 • Maximale inzet: €40
 • 5x3 speelveld
Bekende spelontwikkelaar

Playtech is de ontwikkelaar van dit spel

Wild symbool

Pak het wild symbool!

Scatter symbool

Zal jij een scatter symbool krijgen?

Bevat een autoplay functie

Het spel bevat een autoplay functie

Free spins

Misschien krijg jij wel free spins kado!

Morituri te salutant!

Ofwel: zij die gaan sterven, groeten u!

Wat voor soort spel is Gladiator Road to Rome?

Zoals de naam al zegt heeft Gladiator Road of Rome een gladiatoren thema met de Romeinse geschiedenis als achtergrond. Dit betekent dat je brute gevechten kunt verwachten in een reusachtig Colosseum. Als je Gladiator Road to Rome vergelijkt met zijn voorganger, heeft het spel meer moderne eigenschappen. Aan het begin van het spel bevind je je in een Colosseum waar je moet vechten voor bepaalde prijzen en uitbetalingen. In de tussentijd wordt je toegejuigd door het publiek. Wil je meer informatie over slots? Lees dan ons artikel: Wat maakt een online slot een goede slot?

Gladiator Road to Rome: hoe werkt de online gokkast?

Bij slots is het natuurlijk de bedoeling dat je meerdere symbolen op een winlijn hebt staan. Hoeveel je inzet verdubbeld wordt, ligt aan het soort symbool. Alle symbolen hebben namelijk een andere waarde. We vertellen hier straks wat meer over. Gladiator Road to Rome heeft 5 rollen en 25 winlijnen. Het speelveld heeft een opzet van 5x3. Door middel van de geluidseffecten en de wapperende vlaggen aan beide kanten, wordt het spel nog spannender. Zoals net al werd benoemd heeft het spel een oud Rome thema. Als je het spel vergelijkt met de films en series die hierop gebaseerd zijn, hoef je geen bloederige en dodelijke gladiatoren wedstrijden te verwachten. 

In het spel is een bedieningspaneel te vinden met handige knoppen. Je kunt bijvoorbeeld het theoretische gedeelte bekijken. Dit doe je door op de info-knop linksonder te klikken. Hierin kan je allerlei informatie vinden over de symbolen, lijnen en de algemene regels. De RTP (Return to Player) van deze slot is maar liefst 96%. Hiervan is 93% toegekend aan het basisspel en 3% extra voor de jackpot. Je kunt dit spannende spel al spelen vanaf een minimale inzet van €0,20 en een maximale inzet van €40. Daarnaast heeft het spel een jackpot waarmee je tot wel €25.000 kunt winnen! Is dit spel toch niet iets voor jou? Bekijk dan onze slots aanbod!

De symbolen van Gladiator Road to Rome

Zoals we net al hadden benoemd is je winst afhankelijk hoeveel je inzet is, hoeveel symbolen je op één of meerdere winlijnen hebt staan en welke symbolen dit zijn. Je hebt namelijk verschillende symbolen in het spel met elk een andere waarde. De symbolen zijn vormgegeven door middel van zandstenen die zich ook bevonden in het vorige deel. Echter zijn ze bij deze versie beter getraceerd. De afbeeldingen bewegen wanneer je een winnende combinatie hebt gevormd. Het Ave Caesar logo met een lauwerkrans is de wild in het spel. Daarnaast heb bevinden deze symbolen zich ook in het spel:

 • Een centaurion (Romeinse legeraanvoerder)
 • Een soldaat
 • Een Romeinse vrouw

Deze bovenstaande symbolen leveren je het meeste geld op bij het spelen van Gladiator Road to Rome. Voor de rest bevat het spel ook simpele symbolen met Romeinse cijfers I tot V. Deze symbolen leveren minder op dan de bovenstaande symbolen.

De voor- en nadelen van Gladiator Road to Rome

Naast vele voordelen aan Gladiator Road to Rome, zijn er ook een aantal nadelen. De nadelen zijn minimaal, en het ligt aan de speler of er waarde aan gehecht wordt. Naast de twee nadelen die het spel bevat is het dus alsnog een fantastisch spel!

Voordelen:

 • Jackpot
 • Hoge RTP
 • Scatters & Wilds
 • Free Spins
 • Bonus rondes
 • Autoplay functie
 • Van een bekende en goede spelontwikkelaar

Nadelen:

 • Geen bloederige taferelen zoals je zou verwachten
 • Bij de free spins verschijnen er geen scatter symbolen

De uitbetalingen van de symbolen

Elk symbool heeft een andere waarde. Hoe hoger de waarde, hoe hoger bedrag je wint. Voordat je Gladiator Road to Rome gaat spelen is het natuurlijk handig dat jij als speler, weet welke symbolen welke waarde heeft. In het spel bevindt zich het Ave Caesar logo met lauwerkrans symbool. Dit is een wild en is 50x je inzet waard. Dit gebeurd pas waneer er 5 stuks op de rollen verschijnen. De Gladiator wilds zijn 40x je inzet waard, de Commodus zijn 20x je inzet waard en als je 5x het Lucilla symbool hebt is dat 15x je inzet waard. Daarnaast heeft het spel een schild symbool (scatter) en een wapen symbool (wild).

De bonussen van Gladiator Road to Rome

Ook bij dit spel zijn er veel bonussen aanwezig. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je kunt tijdens het spelen van Gladiator Road to Rome een joker tegenkomen. Deze is vormgegeven als een gepantserde gladiator. Als de gepantserde gladiator een tijger gaat aanvallen betekent dit dat hij een combinatie toevoegt. Ook heb je de Hannibal’s Heroes functie. Hierbij toetert een generaal een leger olifanten tevoorschijn waardoor er zich meerdere wilds op de rollen verspreid. Andere bonussen kunnen geactiveerd worden door de bonus symbolen op de rollen 1,3 en 5 te laten landen. Met 3 helmen wordt deze bonusronde geactiveerd.

Er zijn 3 verschillende bonus rondes:

 • Caesar’s Conquest Bonus
 • Roman Empire Bonus
 • Glory of Rome Free Spins Bonus

Dit is afhankelijk van welk symbool er op rij 5 landt. 

Lees ons artikel Bonus gokken voor meer informatie!

De jackpot en scatters van Gladiator Road to Rome

Het spel heeft een Gladiator Jackpot die je kunt winnen door 9 gouden helmen weten te krijgen. De zilveren en bronzen helmen leveren een kleinere geldprijs op. Het totale winstbedrag van deze jackpot bevat de bonus winst die aan de jackpot is toegevoegd. Een klein percentage van elke inzet op alle speelautomaten van Gladiator Road to Rome wordt namelijk toegevoegd aan de jackpot. Als je de jackpot wint terwijl er meerdere spelers daar op dat moment ook voor spelen, dan wint de speler die de bonus als eerste heeft gestart. Je wint dan het startbedrag en het progressieve bedrag. De andere spelers winnen alleen het startbedrag. 

Scatter symbolen kan je ook vaak voorbij zien komen bij het spelen van Gladiator Road to Rome. Het schild en wapen symbool met de tekst ‘Scatter’ erop, is een scatter symbool. Deze zijn dus niet te missen. Heb 3 of meer scatter symbolen tegelijkertijd (hoeft geen bepaalde plek op de rollen te zijn) dan activeer je de Colosseum gratis rondes. In de gratis rondes zelf, verschijnen de scatter symbolen niet. 

De Free spins van Gladiator Road to Rome

Er zijn ook free spins beschikbaar bij het spelen van Gladiator Road to Rome. Deze kan je bijvoorbeeld activeren door de schilden en wapens symbolen die op willekeurige rollen landen. Deze symbolen zijn scatters en leveren je dus free spins op.  

 • 3 scatters: 5 free spins
 • 4 scatters: 8 free spins
 • 5 scatters: 12 free spins

Als je 3 van de 12 schilden kiest, wordt er een bonusronde geactiveerd. Wat er achter deze schilden bevindt, weet je nog niet. Deze bepalen wat je nog meer kunt winnen.

3.5/5
Gladiator Road to Rome

Morituri te salutant!

Morituri te salutant, oftewel: Zij die gaan sterven, groeten u! Dit is een bekende uitspraak die gladiatoren deden voordat zij de arena betraden. Ben jij klaar voor de spannende strijd in het reusachtige Colosseum?  Al levert het spel niet de bloedige taferelen op die je misschien zou verwachten, zorgt het toch voor de nodige spanning. Door de bonus rondes, free spins, jackpot, wilds en de scatters die zich in het spel bevinden heb je veel kans op grote winst. Daarnaast heeft het spel een hoge RTP van maar liefst 96%. Je kunt dit spel al spelen vanaf de minimale inzet van €0,20 en een maximale inzet van €40. Trek je harnas aan en vecht voor de jackpot!

FAQ Gladiator Road to Rome

Je wint de jackpot door 9 gouden helmen weet te krijgen op het speelveld.

De minimale inzet is €0,20 en de maximale inzet is €40.

Je speelt op een 5×3 speelveld met 5 rollen en 25 winlijnen.

Free spins kan je krijgen door scatters (schild & wapen symbolen) op willekeurige rollen te laten landen.

Doordat het spel bonus rondes, free spins, jackpot, wilds en scatters bevat heb je een grote kans op winst. Daarnaast heeft het spel ook nog een hoge RTP van 96%.

Gladiator Road to Rome direct spelen?

Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je ouder dan 24 jaar bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.