Close up of Snooker shooting on snooker table

Wedden op snooker - Review 2024

Spelers
0
Ploegen
0
Gekleurde ballen
0

Ben jij klaar voor het spannende spel van wedden op live snooker wedstrijden maar heb je geen ervaring? Lees dan hier over wat het precies inhoudt, bekende strategieën en tips!

 • Biljartspel;
 • Vergelijkbaar met pool;
 • Ontstaan in het Brits-koloniale India.
Verschil Pool & Snooker

De ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner bij snooker.

Charles Neville Chamberlain

Was een kolonel in het leger in 1875 Jabalpur en bedacht het spel snooker.

Hoe komen ze op de naam snooker?

Het woord snooker was toen nog een bijnaam voor de soldaten in het leger.

Oorsprong

Het spel is ontstaan in het Brits-koloniale India.

De keu

Een keu is de stok waarmee de spelers de ballen aanstoten.

Hulpstukken

Hulpstukken zijn: de Rest, Hook Rest, Spider, Swan neck en Full Butt.

Speel nu direct bij:

5/5
8.8

Wedden op snooker, iets voor jou?

Wil jij graag weten hoe je moet wedden op snooker en hoe dit spel in elkaar steekt? Dan ben je aan het juiste adres! Hier leggen we uit hoe je kunt wedden op snooker, tips voor hoe je wint, we praten over competities en toernooien in de online wereld, hoe live wedden werkt, en de meest voorkomende weddenschappen. We hopen dat je na het lezen van deze tekst meer weet hebt van alles in de snookerwereld en dat je natuurlijk veel plezier hebt tijdens het spelen!

Hoe werkt snooker wedden?

Op snooker wedden en het zelf spelen doe je altijd aan of met een tafel. In deze tafel zitten zes gaten, genaamd pockets. Vier van deze pockets bevinden zich in de hoeken van de tafel en de andere twee in het midden aan de lange zijde. Er zitten ook puntjes, zogeheten ‘spots’ op de tafel. Deze markeren de plaats op het biljartlaken waar bepaalde ballen moeten worden geplaatst.

Snooker wordt altijd gespeeld met 22 ballen:

 • één witte speelbal;
 • vijftien rode speelballen;
 • één gele speelbal;
 • één groene speelbal;
 • één bruine speelbal;
 • één blauwe speelbal;
 • één roze speelbal;
 • één zwarte speelbal.

Het snooker wedden begint met de vijftien rode ballen in een diamantvorm liggend tegen de roze speelbal. Het spel wordt gespeeld volgens een ‘best of .. frames’. Een frame is een enkel spelletje. De speler die na het potten van de laatste bal de meeste punten heeft, wint het frame.

Logischerwijs verdien je per gepotte bal een verschillend aantal punten:

 • Een rode bal, die altijd als eerste gepot moet worden, levert één punt op;
 • Een gele bal levert twee punten op;
 • Een groene is drie punten waard;
 • Een bruine bal is vier punten waard;
 • Een blauwe bal vijf punten;
 • Een roze bal levert zes punten op;
 • En de zwarte bal is het meest waard, namelijk zeven punten.

Nadat er eerst een rode bal gepot is, moet er een andere kleur gepot worden. Lukt dat, dan wordt de bal met een andere kleur dan rood teruggelegd op zijn spot. Daarna gaat de speler weer verder met een rode bal. Dit gaat zo door, totdat de speler mist of de rode ballen allemaal op zijn. Als een speler de laatste rode bal pot, mag diegene vervolgens nog een andere bal in de pocket stoten. Die bal keert terug op tafel. Vervolgens worden alle kleuren op volgorde van laagste naar hoogste puntenaantal weggespeeld. Toch te ingewikkeld? Gok bij ons ook op voetbal.

Overhead view of pool billards snooker balls on green table

Wedden op snooker, wat zijn goede tips?

Als je wilt beginnen met snooker wedden is enige kennis over het spel en de spelers vereist. Je kunt blindelings gewoon iets gokken, maar dat is niet aan te bevelen. Om een goed beeld te vormen over een bepaalde speler, moet je kijken naar:

 • Zijn recente vorm;
 • Zijn fysieke staat;
 • Zijn ‘head to head’ ten opzichte van andere spelers;
 • Specifieke statistieken.

Er zijn op verschillende sites een database van allerlei snookerspelers. Deze zijn toegankelijk en hoeft geen betaling aan pas te komen. Vaak is het invoeren van ‘snooker player statistics’ op een zoekmachine genoeg om deze sites te achterhalen.

Als je nog niet zo lang aan het wedden bent op snooker, is het erg handig om de analyses van ‘snookerbackers’ te raadplegen. Dit zijn mensen die heel veel verstand hebben van snooker wedden en geven vaak een live analyse van de wedstrijd, en sluiten hun beschouwing af met een aantal ‘recommended bets’. Als je onbekend bent met wedden op snooker zijn er meer dan genoeg bets om te spelen. Lees hierover meer verderop in deze tekst. Nu al geïnteresseerd in wedden op snooker? Speel het hier!

Voor- en nadelen wedden op snooker:

Wedden op snooker is leuk om te doen, maar je moet ook op een aantal dingen letten. Elke sport en sportweddenschappen heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Het is dus altijd handig deze even door te kijken. Bekijk ze hieronder:

Voordelen:

 • Je kunt er geld mee verdienen;
 • Het is erg leuk om te doen;
 • Je raakt geïnteresseerd in de spelers en de sport;
 • Je kan het doen vanuit je luie stoel.

Nadelen:

 • Er is een kans om je geld te verliezen;
 • Je weet nooit helemaal zeker of je gaat winnen;
 • Er zijn vaak spelers bij die je nog niet goed kent;
 • Je kan er verslaafd aan raken.

Snooker live wedden en de meest voorkomende weddenschappen

Naast gewoon op een wedstrijd wedden heb je ook live wedden. Dit is bijvoorbeeld met het potten van de bal. Je kunt wedden wie aan het begin van elk frame als eerste een rode bal pot. En daarnaast heb je ook nog de keus om te kiezen welke kleur de eerste gepotte (niet rode) bal gaat zijn. Het leukste aan live wedden is dat je onmiddellijk weet of je een weddenschap hebt gewonnen of niet en daardoor niet lang in spanning hoeft te blijven.

Maar wat zijn de meest voorkomende weddenschappen? Er is bijvoorbeeld het wedden op de winnaar van een wedstrijd. Deze vorm van wedden wordt bij iedere sport aangeboden en snooker vormt daar geen uitzondering op. Dit zijn de zogenoemde 1x2 markets: je wedt welke van de twee spelers wint net zoals bij wedden op boksen. Daarnaast heb je natuurlijk meer mogelijkheden om op te wedden. Bijvoorbeeld hoeveel frames er in een wedstrijd gespeeld gaan worden. Dat aantal ligt normaal gesproken in een eerste of tweede ronde-partij lager dan in een vergevorderd stadium van een toernooi aangezien in de eerste ronden van een toernooi er nog goede en slechte spelers bij zitten. Je kunt hiernaast ook wedden op degene die het eerste frame wint, of op een even of oneven totaal aantal frames. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om op de nationaliteit van de winnaar te wedden.

placing snooker balls on a green billiard table

Snooker toernooien en competities

Het snooker kent gedurende het jaar een aantal belangrijke evenementen, waar elke liefhebber zin in heeft.

De volgende evenementen zijn op dit moment erg populair:

 • Wereldkampioenschappen;
 • China open;
 • World open;
 • Welsh open;
 • German masters;
 • UK Championship;
 • Indian open;
 • Australian Goldfields open;
 • Shanghai masters;
 • Wuxi classic.

Elk evenement in dit rijtje trekt heel verschillende bezoekers en zoals je hierboven kunt zien is dat snooker en ook wedden op snooker vooral bekend is in Europa en Azië. Ook zijn er natuurlijk in ieder land een hoop nationale amateur- en professionele competities. Zoals je misschien al denkt lijken deze toernooi namen op die van tennis. Tennis is net zo geliefd en bekend in dezelfde delen van de wereld en daarom lijken de toernooi namen zo op elkaar.
Bij een groot snooker evenement zoals een WK is het gebruikelijk dat een snooker match over twee dagen wordt gespeeld. Bij een WK gebeurt dit vaak vanaf de tweede ronde. Deze duels kennen een aantal sessies, die verdeeld worden over een middag en een avond. Via het scoreverloop op de site van een bookmaker of via een livestream kun je actuele ontwikkelingen volgen. Er zijn ook toernooien die volgens een poulefase worden gespeeld. Zo hoeft een nederlaag niet direct te zijn maar kan je nog steeds tweede worden in je poule nadat je een wedstrijd hebt verloren.

Wedden op snooker
Speel nu direct bij:
5/5
8.8

Nieuwsgierig geworden naar wedden op live snooker?

Snooker is een erg interessante sport en het is een erg leuk spel om op te wedden. Ben jij ook benieuwd naar wedden op snooker en wil je het graag een keer zelf spelen? Probeer het via de website van bet365!

FAQ Wedden op snooker

Ja dit kan, je kan zoveel weddenschappen als je wilt tegelijk spelen terwijl je gewoon lekker zit te relaxen en hiermee dus ook meer winst maken in een kortere tijd.

Nee, het is niet heel erg risicovol als je jezelf eerst goed informeert over hoe het werkt en de spelers die meedoen en natuurlijk moet je goed weten hoe het spel werkt. Ook vallen normale gokspelletjes en wedden op sport niet te vergelijken, achter normale gokspelletjes zit een machine die alle winkansen precies uitrekent, terwijl wedden op sport iets is waarbij niks voorspelbaar is en dus misschien moeilijker of juist makkelijker kan zijn.

Wedden op snooker is erg spannend, omdat je nooit zeker weet of je gaat winnen of niet. Het spel wordt erg snel gespeeld en al helemaal als je meedoet aan live wedden, kan je ieder moment iets winnen of verliezen, en dit maakt het zo spannend en leuk om te doen.

Live wedden is wanneer een wedstrijd nu aan de gang is, je iedere minuut nog een bet kan plaatsen op iets waar de uitkomst in dezelfde wedstrijd nog bekend wordt gemaakt. Dit maakt het spannender dan niet-live of offline wedden en daarom vinden mensen het zo leuk. Wij zouden niet weten waarom live wedden meer risico’s met zich meebrengt dan offline wedden

Je kan het beste kijken naar de recente vorm van de speler, de fysieke staat van de speler, De ‘head to head’ ten opzichte van andere spelers en de specifieke statistieken.

Wedden op snooker direct spelen?

Bonus:
100% tot
€200
+
25 gratis spins
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.