Caucasian bodybuilder man shirtless athlete wear boxing gloves, doing boxing workout exercise

Wedden op boksen - Review 2024

+ bokstoernooien
0
Professionele boksers
0
Miljoen actieve boksers
0

Wedden op boksen, het is een sport die je vrij snel kan begrijpen en die mega spannend is om naar te kijken en op te wedden. Ben jij een adrenaline junkie en ben jij niet vies van een beetje bloed en geweld? Dan is het wedden op boksen echt iets voor jou! Met ruim 5 bokstoernooien en diverse weddenschappen heb je een ruime keuze! Ben jij hier nieuwsgierig over? Lees alles over het grote aanbod van de soorten weddenschappen op boksen in onze wedden op boksen review.

 • Een groei van interesse in de sport;
 • Een groot aanbod van soorten weddenschappen;
 • Een leuk en spannend spel.
Vrij eenvoudig

Ook voor onervaren boks liefhebbers

Een groot aanbod

Een groot aanbod van soorten weddenschappen

Grote winkansen

Win snel, veel geld

Thema

Een leuk en spannend spel

Interesse

Je raakt geïnteresseerd in de spelers en de sport

Realisatie

Je kunt er geld mee verdienen

Speel nu direct bij:

4/5
8.4

Wedden op boksen, hoe zit dat?

Boksen is niet altijd een sport geweest die geaccepteerd werd maar is nu uitgegroeid tot één van de populairste sporten met livestreams waar miljoenen mensen naar kijken. Boksen is één van de spannendste sporten om naar te kijken. Door te wedden op boksen ervaar jij die ultieme spanning nog meer!

Wedden op boksen is één van de oudste sport wed vormen. Dit stamt af uit de tijd ver voordat het modern boksen was zoals wij dat nu kennen. Wedden op boksen is in zekere zin één van de grootste vormen van sportweddenschappen. Er zijn wel sporten zoals wedden op voetbal die een groter en breder publiek trekken. Maar anders dan bij andere sporten draait het bij boksen vaak niet om het seizoen of meerdere evenementen tegelijk. Het draait hier om die ene en alles beslissende wedstrijd waarop jij je geld hebt gezet! 

Door het grote aanbod van weddenschappen (wedden op de winnaar, wedden op de winnaar van de ronde, de methode van het winnen, het aantal rondes en Fight to go the distance) heb jij nog meer kans om te winnen! Lees hieronder alles over de tips op het wedden op boksen om de juiste voorspelling te maken en je winkans te vergroten!

De geschiedenis van boksen

De exacte oorsprong van boksen is niet erg bekend. Wel is het bekend dat dit één van de oudste sporten ter wereld is. Als we historici moeten geloven werd boksen voor het eerst beoefend door de oude Grieken. De Grieken gebruikte deze sport tijdens de Olympische Spelen in de 7e eeuw voor Christus. De regels van boksen hoe we ze nu kennen, werden pas ontwikkeld in de 18e en 19e eeuw in Engeland. Toen werd boksen ook pas een professionele sport. De eerste officiële bokswedstrijd vond plaats in 1867 in Queensberry Rules, Engeland, tussen John Graham Chambers en Richard Cordery.

Hoe werkt wedden op boksen?

Het wedden op boksen is voor iedereen vrij gemakkelijk te leren en al helemaal als je verstand hebt van boksen. Het heeft een groot aanbod aan weddenschappen. De winkans is over het algemeen groot, doordat er maar twee partijen zijn die kunnen winnen. Een gelijkspel zoals bij wedden op voetbal komt eigenlijk bijna nooit voor. Er zijn meerdere weddenschappen die voorkomen bij het wedden op boksen. De meest voorkomende weddenschappen zijn:

Wedden op de winnaar van de wedstrijd

Bij deze weddenschap zet je je geld in op degene waarvan jij denkt dat hij gaat winnen. Net zoals bij andere sportweddenschappen ook een optie om te wedden op gelijkspel. Pas wel op, gelijkspel komt niet vaak voor bij boksen.

Wedden op de winnaar van een ronde

Bij deze variant is het de bedoeling dat jij inzet op degene waarvan jij denkt dat hij of zij de ronde gaat winnen. Bij deze weddenschap is het ook vaak mogelijk om hem af te sluiten tijden het live gevecht voor de komende rondes. Dit is erg handig doordat je zo al een beter beeld van de deelnemers in het gevecht hebt!

Methode van winnen

Bij deze methode gaan we nog een stapje verder. Hierbij is het de bedoeling dat jij al weet te voorspellen op welke manier de tegenstander uitgeschakeld wordt. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Knock-out: verslagen, een wijze waarop een spel beëindigd kan worden;
 • Technische knock-out: de scheidsrechter beslist dat de vechter het gevecht niet meer kan volgen ook al is hij of zij binnen de gegeven tijd opgestaan;
 • Diskwalificatie: het niet naleven van de spelregels van een sport of spel.

Meer of minder rondes

Hierbij wed je of het gevecht langer of korter duurt dan een bepaald aantal rondes. Klinkt dit voor jou wat onduidelijk? Dan hebben we hier een voorbeeld. Je denkt dat het gevecht korter zal duren dan 6,5 rondes. Je wint de weddenschap als het gevecht korter is  dan 7 rondes en verliest als het langer duurt dan 7 rondes. 

Fight to go the distance

Dit is een wat gemakkelijkere weddenschap. Het is eigenlijk heel simpel, je zet je geld in of het gevecht de volle 12 rondes zal duren. Bij deze methode is het van belang dat je de recente vorm van beide boksers bestudeerd. Kijk bijvoorbeeld naar de lichamelijke en mentale fitheid van de boksers. Dit kan van grote invloed zijn op de wedstrijd!

Boxing workout. Couple man and woman boxing together in the boxing ring at the gym. Sport box

Tips en strategieën voor meeste succes

Succes hebben bij het wedden op een sport wilt natuurlijk iedereen. Maar ook bij het wedden op boksen is het belangrijk dat je je goed inleest over de boksers. Door dit te doen kan je beter inschatten wie er gaat winnen en op welke manier dit zal gebeuren. 

Vragen die je jezelf moet stellen en waar je op moet letten:

 • Bekijk de resultaten van eerdere gevechten op dit niveau;
 • Bekijk de sterke en zwakke punten van de boksers;
 • Hoe reageren ze op druk?;
 • Hoe gaat het met de boxer in de periode van het gevecht?;
 • Hoe serieus staan ze erin?

Lees je goed in over de deelnemers van het gevecht. Dit is een belangrijk aspect bij weddenschappen op boksen. Maar laat je vooral niet meeslepen in de media roddels. We hebben allemaal wel eens wat roddels op het internet gelezen waarvan achteraf bleek dat er niks van waar was. Kijk daarom altijd naar betrouwbare bronnen!

Kenmerken van bokser waar je op moet letten:

Vechtstijl

Er zijn vier algemene soorten boks stijlen. De vier soorten boks stijlen zijn: 

 • De Swarmer (agressief en meedogenloos);
 • De Slugger (vertrouwd op krachtige stoten);
 • De Boxer Puncher (bezitten technische vaardigheden);
 • De Counter Puncher (snel in hun bewegingen). 

Door de stijl van beide vechters te kennen kan je een betere inschatting maken van het gevecht!

Gewicht

Misschien weet jij dit al maar er zijn acht verschillende gewichtsklassen. Het komt wel eens voor dat boksers hun gewicht aanpassen voor een gevecht om zo te kunnen strijden tegen een bepaalde boksers uit een andere klasse. Is dit het geval? Dan gaat de ervaring een grote rol spelen. Het zit namelijk zo. Een bokser heeft over het algemeen een paar gevechten nodig voordat hij went aan zijn nieuwe gewichtsklasse. Ook kan een verandering in het gewicht leiden tot het verlies van spieren. Voor iedere klassen is er een bepaalde bovengrens, zit je daarboven dan schuif je een gewicht klassen op. Zie hieronder de soorten bovengrens gewichten: 

 • Zwaargewicht: Geen limiet;
 • Cruisergewicht: 90,7 kg;
 • Halfzwaargewicht: 79,38 kg;
 • Supermiddengewicht: 76,20 kg;
 • Middengewicht: 72,57 kg;
 • Superweltergewicht: 69,85 kg;
 • Weltergewicht: 66,68 kg;
 • Superlichtgewicht: 63,50 kg;
 • Lichtgewicht: 61,23 kg;
 • Supervedergewicht: 58,97 kg;
 • Vedergewicht: 57,15 kg;
 • Superbantamgewicht: 55,34 kg;
 • Bantamgewicht: 53,52 kg;
 • Supervlieggewicht: 52,16 kg.

Psychologie

Dit is een belangrijk aspect van elke individuele sporter. Of het nou gaat om wedden op tennis of wedden op hockey. Hierbij is het weer van belang dat je grondig onderzoek doet naar de aanloop van elk gevecht.

Risico spreiden

Wil jij graag succesvol worden met het wedden op boksen of andere sporten? Dan is het belangrijk om jouw onderzoek te richten op verschillende gokmarkten. Hierdoor kan je net zoals bij de andere punten weer een betere voorspelling maken. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een winnaar te kiezen uit twee ervaren boksers die ook nog eens dezelfde stijl hebben. Mocht dit het geval zijn dan kan “Fight to go the distance” nog wel eens voorkomen. Hierbij gaat het gevecht door tot het einde.

Voor- en nadelen van wedden op boksen

Het wedden op boksen heeft een aantal voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je gaat beginnen met wedden. Wellicht dat dit een afknapper voor jou is. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van het wedden op boksen? Lees dan maar snel verder!

Voordelen:

 • Gemakkelijk te leren (ook voor onervaren boks liefhebbers);
 • Een groot aanbod van soorten weddenschappen;
 • De soort sport maakt het extra spannend;
 • Er valt veel geld mee te verdienen als je het goed aanpakt.

Nadelen:

 • Je mening kan veranderd worden door “fake news”;
 • Je kan er ook veel geld mee verliezen als je het niet goed aanpakt.

Live wedden op boksen

Boksen is een populaire sport geworden met livestreams waar miljoenen mensen naar kijken. Je kunt op het moment dat de wedstrijd begint, live meekijken. Zo zie je meteen hoe correct je voorspelling is en het maakt het kijken van de wedstrijd nog spannender! 

Gevechten van respecteerde bonden zoals: WBA, WBO, WBC, IBF en EBU zijn vaak te volgen via livestreams op het internet of via een PPV (pay-per-view). Het leuke aan het live wedden op boksen is dat je op de winnaars van de volgende rondes kan wedden. Zit je helemaal in de wedstrijd? Dan maakt dit het nog wat leuker. Ook kan je door dit op deze manier te doen weer een betere inschatting maken. 

Meest voorkomende weddenschappen bij wedden op boksen

Meest voorkomende weddenschap

De meest gebruikelijke weddenschap op boksen is het voorspellen van de winnaar. Bokswedstrijden krijgen tenslotte over het algemeen vaak een winnaar. Dit is voor velen ook wel een “veiligere” optie en de kans is vrij groot dat je het juist kan hebben. Het is de meest eenvoudige weddenschap die er is. Het wedden op de winnaar van de ronde wordt ook vaak gedaan. 

De minst voorkomende weddenschappen

Op de methode van hoe de boksers de wedstrijd zullen winnen wordt minder vaak gegokt. Het is eigenlijk al vanzelfsprekend maar dit is natuurlijk moeilijker te voorspellen dan het voorspellen van de winnaar

Man tarining to box at the gym

Bekendste topboksers

Het meeste geld wordt over het algemeen vaak ingezet op de wat grotere bokswedstrijden zoals de wereldtitelgevechten. Maar sinds het wedden op internet een grotere factor ging spelen is er eigenlijk wel op elke bokswedstrijd te gokken. Sinds kort stijgt ook de interesse in Nederland toe op het gebied van verschillende vechtsporten. Boksers kunnen bakken met geld verdienen. Erg leuk maar wij willen ook profiteren van het wedden op boksen niet waar? 

Huidige topboksers zijn:

 • Genady (GGG) Golovkin;
 • Roman Gonzalez;
 • Andre Ward;
 • Joseph Parker;
 • Sergey Kovalev;
 • Tyson Fury;
 • Manny Pacquiao;
 • Floyd Mayweather.

Van de vechtsporten die er zijn is boksen nog steeds het meest populair. Het is de favoriet bij de bookmakers. Veel mensen hebben grote bewondering voor de boksers in de ring. Tegenwoordig zijn het niet meer Mohammed Ali, Joe Frazier, George Foreman of Mike Tyson die worden gezien als de topboksers. Maar we horen op het moment steeds meer over Floyd Mayweather, Tyson Fury en Roman Gonzalez.

Verschillende competities om op te wedden

Wereldwijd zijn er een aantal boks competities en toernooien waar op je kunt wedden. Wij hebben hieronder de bekendste voor je opgesomd:

 • De Olympische Spelen;
 • World Boxing Council (WBC);
 • World Boxing Association (WBA);
 • International Boxing Federation (IBF);
 • World Boxing Organization (WBO);
 • European Boxing Union (EBU);
 • North American Boxing Federation (NABF);
 • Asian Boxing Confederation (ASBC);
 • African Boxing Union (ABU).
Wedden op boksen
Speel nu direct bij:
4/5
8.4

Probeer wedden op boksen nu!

Wedden op boksen is één van de spannendste sportweddenschappen. Het is uitgegroeid tot één van de populairste sporten. Het heeft meerdere weddenschappen en zo maak je het voor jezelf nog leuker en spannender om naar te kijken! Als je niet vies bent van een beetje bloed en geweld is dit een perfecte sport voor jou om op te wedden! Het is belangrijk dat je je goed inleest over de spelers en hun achtergronden om jouw winkans en voorspellingen te vergroten. Ben je benieuwd geworden na het lezen van onze review? Wacht niet langer en probeer het wedden op boksen nu!

FAQ Wedden op boksen

Er zijn meerdere diverse boksbonden waarop ingezet kan worden. Dit zijn: WBO (World Boxing Organisation), IBF (International Boxing Federation), WBA (World Boxing Association), WBC (world Boxing Counil) en EBU (European Boxing Union).

Het is belangrijk dat je goed door blijft zoeken! Zo kan je bijvoorbeeld zoeken op: De resultaten van de eerder gevochten wedstrijden, Hoe reageren de spelers onder druk, in welke vorm verkeren ze en laat je vooral niet meeslepen door onbetrouwbare bronnen!

Ja, die zijn er. Er zijn meerdere vormen zoals: Karate, Judo, Taekwondo, Kickboksen, Strikeforce, UMMC en K1.

Wat wij met zekerheid kunnen zeggen is dat het niet vaak voorkomt. Een technisch gelijkspel is aan de orde als de scheidsrechters de bokswedstrijd stoppen voor de 5e ronde. Dit doen ze dan omdat een bokser gewond raakt of door een overtreding.

Aan het einde van elke ronde beoordelen de juryleden hoe elke bokser presteerde volgens een 10 puntensysteem. De winnaar krijgt 10 punten. De verliezer van de ronde krijgt standaard 9 punten min één punt voor elke keer dat hij neergeslagen is.

Wedden op boksen direct spelen?

Bonus:
100% tot
€150
+
60 gratis bet
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.