Scootmobiel huren

Scootmobielen zijn praktische vervoermiddelen, die speciaal voor ouderen ontworpen zijn. Zo kunnen ook de ouderen mobiel en onafhankelijk blijven! Een scootmobiel biedt comfort en op deze manier kunnen ouderen zich makkelijk verplaatsen van korte tot middellange afstanden. Vaak kunnen de scootmobielen zowel binnen als buiten worden gebruikt en ze zijn eenvoudig te verdienen. Heb je moeite met lopen of ervaar je veel langdurige vermoeidheid? Dan biedt de scootmobiel de juiste oplossing.

Hoe hard gaat een scootmobiel?

Wil je een scootmobiel kopen (of huren)? Dan wil je vast wel weten hoe het zit met de snelheden die scootmobielen te bieden hebben. Uiteraard zijn de vervoermiddelen voor ouderen verkrijgbaar in verschillende snelheden, afhankelijk van het model en de specificaties. 

De 3 algemene hoofdcategorieën van snelheden bij een scootmobiel?

 • Lage snelheid: wil je je scootmobiel voornamelijk gebruiken voor binnen of op voetpaden met een beperkte ruimte? Dan raden we dit type aan. Over het algemeen hebben ze een maximumsnelheid van 6 tot 8 kilometer per uur. 
 • Gemiddelde snelheid: de gemiddelde scootmobielen zijn ontworpen voor het gebruik van zowel binnen als buiten. Ze hebben doorgaans een maximale snelheid tussen de 10 en 15 kilometer per uur. Gemiddelde scootmobielen zijn uitermate geschikt voor middellange afstanden. Maar waar zit de begrenzer van een scootmobiel? Deze kun je vinden op het dashboard, zodat je een goede balans tussen snelheid en stabiliteit hebt. 
 • Hoge snelheid: wil je graag grotere afstanden afleggen en heb je de behoefte aan een hogere snelheid? Dit type scootmobiel kan een snelheid bereiken tot 20 kilometer per uur of zelfs hoger. Je kunt met deze scootmobielen op fietspaden en wegen met een hogere verkeerssnelheid rijden.

LET OP: houdt altijd rekening met de lokale wetten en regelgeving met betrekking tot de maximumsnelheid van scootmobiel op openbare wegen. Het is van belang om de snelheid aan te passen aan de omgeving. Houdt ook rekening met persoonlijke factoren zoals de individuele vaardigheden en je behoeften. Veiligheid staat uiteraard altijd voorop en is belangrijk om de snelheidslimieten te respecteren. Maak verantwoordelijk gebruik van de scootmobiel!

Soorten scootmobielen

De verschillende soorten scootmobielen hebben elk hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Wij van DutchGamblers bespreken de veelvoorkomende soorten scootmobielen.

De soorten scootmobielen:

 • Opvouwbare scootmobiel: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze scootmobielen zijn compact en gemakkelijk opvouwbaar. Wanneer je een kleine opbergruimte hebt, kun je ze gemakkelijk stallen. Ook voor de mensen die regelmatig reizen met het openbaar vervoer of de trein, is dit type ideaal!
 • Vaste scootmobiel: vaste scootmobielen bieden je stevigheid, duurzaamheid en zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik. In vergelijking met andere scootmobielen, hebben ze meestal een grotere actieradius en meer comfortfuncties. Vaste scootmobielen zijn zowel binnen- als buiten te gebruiken.
 • All-terrain scootmobiel: hou je van wat actie? Ga dan voor de all-terrain scootmobiel, om offroad te gaan. Ze zijn te gebruiken voor ruige terreinen, zoals grasvelden, onverharde paden, hobbelige wegen en meer. Dit komt door de krachtige motoren, grotere banden en meer. Ook heeft een all-terrain scootmobiel een verbeterde vering om zo de stabiliteit onder controle te houden.
 • Luxe scootmobiel: hou je van de nieuwste scootmobielen? Vaak vallen deze onder de luxere scootmobielen. Ze bieden meerdere geavanceerde functies en comfort. Hierbij kun je denken aan: extra vering, LED-verlichting, verwarmde stoelen, ingebouwde luidsprekers, navigatiesystemen en USB-oplaadpoorten. Wat wil je nog meer?
 • Zware scootmobiel: heb je een hoger lichaamsgewicht? Een zware scootmobiel is hier speciaal voor ontworpen. Ook bieden deze scootmobielen extra ondersteuning en stabiliteit. Zo hebben ze een robuust frame, brede stoelen en een hoger draagvermogen.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met je behoeftes, fysieke mogelijkheden en voorkeuren. Vind je het maken van een keuze lastig? Dan raden we je aan om advies te vragen aan een specialist of zorgverlener. Zo weet je zeker dat je de juiste scootmobiel vindt.

Wat kost een scootmobiel?

Uiteraard kunnen de kosten van een scootmobiel variëren. Over het algemeen kost een scootmobiel tussen de €1.000 en €8.000. 

De prijzen liggen aan de volgende factoren:

 • Het merk;
 • Het model;
 • De specificaties;
 • Extra functies.

Uiteraard kun je ook een scootmobiel huren. Over het algemeen liggen de huurkosten voor een scootmobiel tussen de €50 en €150 per maand, afhankelijk van het huurbedrijf. Bekijk ook altijd de aanvullende kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Scootmobiel kopen?

Dan is het belangrijk om rekening te houden bij het bepalen van de kosten en wat voor jou van toepassing is. De basis scootmobielen zijn lager in prijs. Wil je geavanceerde functies? Kies dan voor de andere modellen. 

Actieradius scootmobielen met een grote actieradius hebben doorgaans een hogere prijs. Hiermee kun je lange afstanden afleggen, voordat de batterij opgeladen moet worden. De prijs is ook afhankelijk van de gewichtscapaciteit. Hoe hoger het gewicht, hoe duurder de prijs. Voor de extra functies betaal je uiteraard ook meer. Het is maar net hoe je je scootmobiel voor ogen ziet. Houdt ook rekening met de eventuele kosten.

Denk hierbij aan:

 • Het onderhoud;
 • De verzekering;
 • Regenkleding;
 • Opbergtassen.

Wanneer recht op scootmobiel (Wmo)?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bepaalt of je recht hebt op een scootmobiel. De regels verschillen per gemeente, omdat de Wmo wordt uitgevoerd op lokaal niveau.

De algemene richtlijnen voor het recht op een scootmobiel via de Wmo:

 • Beperkte mobiliteit: wil je in aanmerking komen voor een scootmobiel via de Wmo? Dan moet je kunnen aantonen dat je beperkingen in je mobiliteit hebt. Maar wat houdt dit in? Dit betekent dat je niet in staat bent om zelfstandig korte afstanden te lopen of gebruik te maken van diverse vervoersmogelijkheden.
 • Medische indicatie: wanneer je een medische indicatie hebt, kom je ook vaak in aanmerking voor een scootmobiel van de Wmo. Medische professionals, zoals de huisarts of specialist, moeten verklaren dat een scootmobiel noodzakelijk is vanwege je fysieke beperkingen.
 • Onderzoek en indicatiestelling: heb je je aanvraag ingediend bij de gemeente? Dan wordt er een onderzoek uitgevoerd door een indicatiesteller. Deze persoon beoordeel je situatie, maar bepaalt ook of je recht hebt op een scootmobiel op basis van de Wmo-richtlijnen.

Conclusie

Er zijn vele soorten scootmobielen voor ouderen, die je zowel kunt huren als kopen. Het type scootmobiel is afhankelijk van je persoonlijke factoren. De prijzen kunnen verschillen door het aantal specificaties. Het is een uitermate geschikt vervoermiddel voor mensen met een beperkte mobiliteit. Vind je het maken van een keuze lastig? Schakel dan een adviseur in.

FAQ over het huren van een scootmobiel voor ouderen:

Wanneer heb je het recht op een scootmobiel van de Wmo?

Ze controleren je beperkte mobiliteit, medische indicatie en starten een onderzoek. 

Hoe hard gaat de snelste scootmobiel?

Dit type kan een snelheid bereiken tot 20 kilometer per uur of zelfs hoger.

Hoe duur is het huren van een scootmobiel?

Over het algemeen liggen de huurkosten voor een scootmobiel tussen de €50 en €150 per maand, afhankelijk van het huurbedrijf. 

Waardoor is er verschil in prijzen bij scootmobielen?

Een aantal kenmerken zijn de prijzen, het merk, de specificaties en extra functies.

Wat is een scootmobiel?

Scootmobielen zijn praktische vervoermiddelen, die speciaal voor ouderen ontworpen zijn.

Deel dit artikel:
Gokje wagen? Speel bij één onze top 5 Nederlandse Online Casino's:
5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
9.0
5/5
8.8
4/5
8.5
Bekijk ook:
28 september 2023
SunPower zonnepanelen
25 september 2023
Zorgverzekering voor ouderen
25 september 2023
Senioren busreizen 70 plus
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.