Check

Niks inzetten en de beurt doorgeven aan de volgende speler #

Een check uitvoeren betekent dat je nog niet inzet, maar de speler links van jou de beurt geeft om een actie te bepalen.

Een check kan alleen worden uitgevoerd wanneer er geen enkele andere speler een bet (een inzet plaatsen voordat iemand anders een inzet heeft geplaatst in een bepaalde ronde) heeft geplaatst of een raise (bet verhogen) heeft gedaan. Een check is een slimme manier om zonder inzet een volgende kaart te zien, maar ook om te kijken wat jouw tegenstanders doen. Bij de preflop inzetronde heeft alleen de big blind de kans om te checken, wanneer niemand een raise heeft uitgevoerd. Preflop is het moment vóór de flop waarin elke speler in kan zetten. Bij poker verwijst de flop naar het omdraaien van de eerste drie speelkaarten.

Check raise #

Dit is een inzet waarbij je eerst bewust niet inzet, maar na een inzet van iemand na jou daar weer overheen inzet.

 Er is sprake van check raise, wanneer jij eerst checkt en vervolgens een andere speler na jou een bet plaatst, waarna jij weer deze speler zijn inzet verhoogd. De check-raise is een wapen dat je regelmatig moet gebruiken wanneer je een hand uit positie speelt. Bij toernooien en cashgames zal je vaak voor een check-raise moeten gaan in situaties dat jij jouw Big Blind verdedigd. Spelers die nooit check-raisen zijn gemakkelijk te verslaan. Als een speler mij niet check-raist, dan zijn er twee mogelijke uitkomsten wanneer ik bet tegen deze speler op de flop: de speler fold, en ik win de pot of de speler callt, en speelt een turn uit positie. Met een fold wordt het wegleggen van je kaarten bedoeld (passen). Met callen wordt bedoeld dat je mee gaat met de inzet van de big blind en legt hetzelfde aantal fiches in.Dit is een erg winstgevende situatie voor mij, want ik kan de volle waarde halen uit mijn hand, terwijl de andere speler een deel van zijn handen fold.

Beide opties zijn niet fijn voor de speler uit positie. Het wordt alleen nog maar erger voor deze speler wanneer deze speler überhaupt geen check-raise in zijn arsenaal van pokermoves heeft. Een speler in positie die dit in de gaten heeft kan hier enorm veel misbruik van maken.

FAQ Check: #

Wat is een check? #

Een check uitvoeren betekent dat je nog niet inzet, maar de speler links van jou de beurt geeft om een actie te bepalen.

Wanneer kan een check worden uitgevoerd? #

Een check kan alleen worden uitgevoerd wanneer er geen enkele andere speler een bet heeft geplaatst of een raise heeft gedaan.

Wat is een Check Raise? #

Dit is een inzet waarbij je eerst bewust niet inzet, maar na een inzet van iemand na jou daar weer overheen inzet.

Wanneer is er sprake van een Check Raise? #

Er is sprake van check raise, wanneer jij eerst checkt en vervolgens een andere speler na jou een bet plaatst, waarna jij weer deze speler zijn inzet verhoogd.

Wat is het voordeel van een Check Raise? #

De check-raise is een wapen dat je regelmatig moet gebruiken wanneer je een hand uit positie speelt.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.