De geschiedenis van Ronaldinho

Ronaldinho werd geboren op 21 maart 1980 in Porto Alegre, Brazilië. Zijn volledige naam is Ronaldo de Assis Moreira. Hij komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader João was een voormalig voetballer en zijn oudere broer Roberto Assis Moreira speelde ook professioneel voetbal.

Op jonge leeftijd liet Ronaldinho al zien dat hij talent had voor voetbal. Hij speelde vaak op straat met zijn vrienden en buren. Op achtjarige leeftijd verloor Ronaldinho zijn vader aan een hartaanval. Dit was een enorme klap voor de familie en vooral voor Ronaldinho zelf. Zijn vader was immers zijn grote voorbeeld en had hem veel geleerd over voetbal. Na het overlijden van zijn vader begon Ronaldinho nog serieuzer te trainen om zijn droom om profvoetballer te worden te kunnen verwezenlijken.

Op twaalfjarige leeftijd ging Ronaldinho naar de jeugdacademie van Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense. Grêmio was op dat moment een van de grootste voetbalclubs in Brazilië. Ronaldinho was echter niet meteen de ster van de jeugdopleiding. Hij had moeite om zich aan te passen aan de discipline en het harde werken dat nodig was om professioneel voetballer te worden. Bovendien was hij klein en dun, wat zijn spel niet ten goede kwam. Maar Ronaldinho bleef hard werken en zichzelf verbeteren. Hij trainde harder dan ooit tevoren en werkte aan zijn zwakke punten.

Het harde werken betaalde zich uit. Op zijn vijftiende maakte Ronaldinho zijn debuut in het eerste elftal van Grêmio. Hij maakte meteen indruk op het publiek met zijn geweldige techniek en dribbels. Al snel werd hij een belangrijke speler voor de club. Ronaldinho ‘s succes bij Grêmio bleef niet onopgemerkt.

In 2001 tekende hij een contract bij Paris Saint-Germain, een van de grootste clubs in Europa. In zijn eerste seizoen bij de club won hij meteen de UEFA Intertoto Cup. Na twee seizoenen bij PSG vertrok Ronaldinho naar FC Barcelona, waar hij uitgroeide tot een wereldster en talloze prijzen won.

In 2006 en 2007 werd Ronaldinho uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Hij speelde ook een belangrijke rol in het Braziliaanse elftal dat in 2002 het WK won. Ronaldinho ‘s jeugd en harde werk hebben hem uiteindelijk gebracht tot waar hij nu staat: als een van de grootste voetballers aller tijden!

Jonge Ronaldinho

Ronaldinho’s loopbaan

In 2001 tekende Ronaldinho dus bij Paris Saint-Germain, waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de club en de Ligue 1. Hij hielp PSG om de Coupe de France te winnen en verdiende een transfer naar FC Barcelona in 2003. In zijn eerste seizoen bij Barcelona won hij de UEFA Super Cup, de Spaanse Supercup en werd hij uitgeroepen tot de FIFA Wereldvoetballer van het Jaar.

Ronaldinho was dé drijvende kracht achter het Barcelona-team dat in 2006 de UEFA Champions League won. Hij won ook twee La Liga-titels en werd driemaal uitgeroepen tot de beste speler in de competitie! Tijdens zijn tijd bij Barcelona scoorde hij indrukwekkende doelpunten en stond hij bekend om zijn spectaculaire dribbels en technische vaardigheden.

In 2008 verliet Ronaldinho Barcelona en tekende hij bij AC Milan. Hij speelde twee seizoenen bij de club en won de Serie A-titel in zijn eerste seizoen. Hij keerde terug naar Brazilië om te spelen voor Flamengo en won de Campeonato Carioca in 2011. Hij speelde nog een paar jaar bij verschillende clubs, waaronder Atletico Mineiro en Queretaro, voordat hij in 2018 officieel met pensioen ging als voetballer.

Naast zijn clubprestaties had Ronaldinho een indrukwekkende internationale carrière als speler van het Braziliaanse nationale team. Hij vertegenwoordigde zijn land op drie Wereldbekers en won de titel in 2002. Hij won ook de Confederations Cup in 2005 en 2009 en werd in 2004 uitgeroepen tot de CONMEBOL Voetballer van het Jaar.

Ronaldinho was niet alleen een van de meest getalenteerde voetballers van zijn generatie, maar ook een publiekslieveling vanwege zijn speelstijl en persoonlijkheid. Hij werd bewonderd door fans over de hele wereld vanwege zijn technische vaardigheden, zijn doelpunten en zijn glimlach. Hij was erg geliefd bij het voetbalpubliek.

Groot spelaanbod

In meerdere landen actief

Leuke bonussen

Bonus
8.8
5/5

Gezinsleven en de liefde

Ronaldinho heeft nooit publiekelijk veel over zijn liefdesleven gesproken, maar hij heeft wel een aantal relaties gehad die bekend zijn bij het grote publiek. In 2004 had hij een relatie met Alexandra Paressant, een prachtig Frans model. De relatie duurde echter niet lang en eindigde in een schandaal toen Paressant beweerde dat ze zwanger was van Ronaldinho, wat later een harde leugen bleek te zijn. Hierop volgde dat hij klaar met haar was, dat begrijpen we wel!

In 2011 begon Ronaldinho een relatie met de Braziliaanse actrice Priscilla Coelho, die hij ontmoette tijdens een feestje in Rio de Janeiro. De relatie werd enkele jaren later beëindigd, maar niet voordat Ronaldinho zijn verloving met haar had aangekondigd.

Ronaldinho en vrouwen… Begin 2016 begon hij een relatie met Beatriz Souza, terwijl hij enkele jaren eerder al iets was begonnen met de actrice Priscilla Coelho. In december 2017 leefde de drie samen in de megavilla van Ronaldinho. De twee zouden elk ook maandelijks zo’n 1.750 euro gekregen hebben van hun geliefde Ronaldinho.

Enkele maanden later bracht de Braziliaanse krant ‘O Dia’ naar buiten dat Ronaldinho zou gaan trouwen… met Beatriz én Priscilla! Hij zou zijn twee meisjes dikke vette verlovingsringen cadeau gedaan hebben en het trouwfeest zou doorgaan in een riante villa in Rio de Janeiro. Belangrijk detail dat we niet moeten missen: bigamie (het hebben van een huwelijk met 2 mensen tegelijk) is illegaal in Brazilië, er staat een celstraf van zes jaar op. Ronaldinho heeft altijd ontkend dat hij wilde trouwen met beide van de dames.

Ronaldinho heeft twee kinderen, een zoon genaamd João en een dochter genaamd Monique. João de Assis Moreira werd geboren in 2005 en zijn moeder is de Braziliaanse danseres Janaína Mendes. Ronaldinho’s dochter Monique de Assis Moreira werd geboren in 2010. De moeder van Monique is niet bekend bij het grote publiek. Ronaldinho wil de identiteit van de moeder van zijn dochter privé te houden en doet hier dan dus geen verdere uitspraken over.

Ronaldinho’s zoon: João

Vermogen

De hele heisa rond de affaire woog zwaar op Ronaldinho en zijn succes. En dit was pas het begin. Zijn gehele financiële situatie zag er telkens slechter en slechter uit, hij zit intussen volledig aan de grond en dit is lastig om vanaf te komen.

Het ging zo ver dat er in 2018 de deurwaarders voor zijn deur stonden. Zij namen auto’s, twee BMW’s en een Mercedes en peperdure kunst mee waaronder prachtige schilderijen. Eén maand voor de inbeslagname zag Ronaldinho al zijn Braziliaans paspoort geblokkeerd worden, omdat hij amper vijf euro (!) op zijn bankrekening had staan en niet langer zijn schulden kon afbetalen. 

De oorsprong van al die schulden ligt bij een juridisch conflict over een stuk grond dat hij had aangekocht. In 2015 werd Ronaldinho veroordeeld tot een boete van 164.000 euro, omdat hij suikermolens had laten bouwen op een terrein in Porto Alegre, waarvoor hij ook een bos had laten kappen. Eén klein probleempje, het terrein bleek een beschermd natuurgebied te zijn. Een flinke dure grap kunnen we je wel vertellen. De oorspronkelijke boete van 164.000 euro liep snel op, want Ronaldinho weigerde dit te betalen. Hij vond namelijk dat het grondgebied zijn eigendom was en hij ermee mocht doen wat hij wilde.

Met alle nodige gevolgen van dien. De schulden hierboven vernoemd stegen in drie jaar tijd tot ruim 1,7 miljoen euro. Daarbovenop eisten nog andere schuldeisers in totaal twee miljoen euro. In de zomer van vorig jaar werden 57 bezittingen van Ronaldinho geblokkeerd, waarvan er vier in beslag genomen werden. Die kan hij dus niet meer verkopen om zijn schulden af te lossen, je kan je voorstellen dat de beste man de bomen door het bos niet meer ziet. Zijn Braziliaans en Spaans paspoort werd bijgevolg ingetrokken. De ex-voetballer loopt op die manier al sinds eind 2018 zonder geldige identiteitskaart rond.

En ook nu komt Ronaldinho wéér in een slecht daglicht te staan, terwijl hij voor het grote publiek juist als allemansvriend bekend stond. De ex-wereldkampioen is in april 202 wederom aangehouden in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción omdat hij met een vals paspoort het land zou zijn binnen gereisd. Ronaldinho reisde naar Paraguay af om zijn nieuwe boek te promoten en een nationale gezondheidscampagne voor jongens en meisjes te ondersteunen, een heel goed doel dus. Maar dat werd dus één grote flop. Ronaldinho roept overal dat hij onschuldig is en dat hij niets heeft gedaan en beweert dat een zakenman hem heeft opgelicht. Na acht uur van ondervragingen mocht hij vertrekken, maar er loopt nog steeds een onderzoek. 

Groot spelaanbod

In meerdere landen actief

Leuke bonussen

Bonus
8.8
5/5

Nettovermogen 90 miljoen euro

Volgens bepaalde websites schommelt zijn netto vermogen rond de 90 à 95  miljoen euro. Maar, wat heb je hieraan als je zoals Ronaldinho tot over je over in de schulden zit? In zijn jaren bij Barcelona streek hij een prima tien miljoen euro per jaar op zonder enige premies. Verder had hij leuke en prettige sponsorovereenkomsten met Nike, EA Sports en zelfs Coca-Cola. Die laatste sponsor verloor hij trouwens in 2012 nadat hij tijdens zijn persvoorstelling bij Atlético Mineiro gespot werd met een blikje Pepsi, hoe dom kan je zijn?

Volgens sommige bronnen heeft hij geen rode cent meer op z’n rekening staan. Maar daarentegen staat er wel dat de Braziliaan 50 miljoen volgers heeft op Instagram, inmiddels weten we dat je daar een aardig zakcentje mee kan verdienen en meer dan 200.000  euro aanrekent per post of acte de présence. In die zin moet de bijhorende boete voor z’n arrestatie in Paraguay (zo’n 165.000 euro) wel betaalbaar zijn.

Bijzondere persoon, in alle opzichten

Ronaldinho is een zeer bijzondere persoon, in alles wat hij doet. Van het bekende dribbelen waar hij zijn bekendheid onder andere mee heeft gewonnen, tot aan het hebben van een relatie met twee vrouwen. Of het voor elkaar krijgen om een enorm vermogen op te bouwen en door een paar stommiteiten en brutaliteiten het voor elkaar krijgen om flink de schulden in te raken. Je kan niks anders zeggen dan dat het een flink bijzondere persoon is!

Wil je meer lezen over bekende voetballers, hun vermogen, hun loopbaan en hun jeugd? Lees dan bijvoorbeeld ook onze blog over Ronaldo! 

Deel dit artikel:
Gokje wagen? Speel bij één onze top 5 Nederlandse Online Casino's:
5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
8.9
5/5
8.8
5/5
8.6
Bekijk ook:
30 april 2024
Hoe weet ik of een online casino in Nederland legaal is?
26 maart 2024
Bekendste features van videoslots
19 maart 2024
Hoe werkt iDEAL bij online casino’s?
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.