Alles wat je wilt weten over Lionel Messi

Elke persoon die bekend is met voetbal, of niet eens bekend is met voetbal, weet wie deze man is. Lionel Messi, wanneer je klein bent wordt je bij wijze van spreke al aangeleerd dat Ronaldo en Messi dé voetbalspelers zijn. In deze blog vertellen we je over de jeugd van Messi, zijn carrière bij FC Barcelona en de plotselinge transfer naar Paris Saint-Germain. Ook hebben we het over zijn gezinsleven en hoe hij ze onderhoudt, namelijk met een flink vermogen! 

Wil je wedden op voetbal? Bekijk het aanbod bij Circus Casino!

Een ster in retentie: vaak leuke aanbiedingen

Mooie bonussen tot wel 250 Euro

Zeer scherpe layout, veel slots en goed vindbaar

Bonus
8.6
5/5

Messi’s jeugd

De legendarische voetballer die bekend staat om zijn verbazingwekkende vaardigheden en ongeëvenaarde prestaties, werd geboren op 24 juni 1987 in Rosario, Argentinië. Als kind was Messi al een enorme voetbalfanaat en hij had al snel een droom om professional te worden. Hij begon op jonge leeftijd te voetballen, en zijn talent werd al snel opgemerkt door zijn familie en trainers.

Messi’s jeugd was niet gemakkelijk. Zijn familie had het financieel moeilijk en Messi leed aan een groeistoornis die zijn groei belemmerde. Maar ondanks deze tegenslagen gaf Messi nooit op en bleef hij zijn droom nastreven!

Op zesjarige leeftijd sloot Messi zich aan bij de plaatselijke voetbalclub Grandoli, waar hij zijn vaardigheden begon te ontwikkelen. Later verhuisde hij naar Newell’s Old Boys, een club in Rosario waar hij op achtjarige leeftijd in de jeugdteams begon te spelen. Zijn talent was onmiskenbaar en hij blonk al snel uit in de jeugdcompetities.

Jonge Messi bij FC Barcelona

Groeistoornis

Op elfjarige leeftijd kreeg Messi echter te maken met een tegenslag. Hij werd gediagnosticeerd met een groeihormoondeficiëntie, een aandoening die zijn groei belemmerde en zijn toekomst in het voetbal in gevaar bracht. Zijn familie had echter de vastberadenheid om hem te steunen en besloot om met hem naar Spanje te verhuizen, waar hij medische behandeling kon krijgen en zijn voetbaldroom kon nastreven.

In Spanje sloot Messi zich aan bij de jeugdacademie van FC Barcelona, ​​een van de grootste en meest prestigieuze voetbalclubs ter wereld. Hier vond hij zijn thuis, en zijn vaardigheden begonnen zich verder te ontwikkelen. Hij maakte indruk op zijn trainers en medespelers met zijn ongelooflijke dribbeltechniek en zijn vermogen om doelpunten te scoren.

Op zestienjarige leeftijd maakte Messi zijn debuut in het eerste elftal van Barcelona. Hij werd snel een vaste waarde in het team en stond bekend als een van de beste voetballers ter wereld. Hij won talloze prijzen, waaronder acht La Liga-titels en vier Champions League-titels, en brak talloze records.

Messi’s jeugd was gevuld met tegenslagen en uitdagingen, maar hij bleef vastberaden en werkte hard om zijn droom te verwezenlijken. Zijn ongeëvenaarde vaardigheden en ongelooflijke prestaties hebben hem geholpen om uit te groeien tot een legendarische voetballer die wereldwijd wordt bewonderd en gerespecteerd.

Messi’s carrière 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ronaldo of Mbappe heeft Messi bij minder voetbalclubs gevoetbald. Messie begon op 5-jarige leeftijd bij de plaatselijke club Grandoli. Op zijn 7e stroomde hij daarna over bij de Newell’s Old Boys. Op zijn 14e kwam hij uiteindelijk terecht bij de jeugdopleiding van FC Barcelona. Daarnaast heeft Messi gespeeld bij Paris Saint-Germain die hij in 2023 verliet voor Inter Miami.

Messi begon zijn carrière bij FC Barcelona, waar hij in 2003 als 13-jarige jongen werd opgenomen in de jeugdacademie van de club. Al snel bleek dat Messi over bijzondere talenten beschikte en werd hij gepromoveerd naar het eerste elftal. In 2004 maakte hij zijn officiële debuut voor Barcelona en vanaf dat moment begon zijn opmars naar het sterrendom.

Bij Barcelona groeide Messi uit tot een van de grootste voetballers aller tijden. Hij won talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder 10 La Liga-titels, 7 Copa del Rey-titels en 4 Champions League-titels. Hij brak vele records, waaronder het record voor de meeste doelpunten in één kalenderjaar. Messi werd ook 7 keer uitgeroepen tot de beste speler van de wereld en won daarmee meer Ballon d’Or-titels dan enig ander speler in de geschiedenis van het voetbal.

Na een conflict met de leiding van Barcelona besloot Messi in 2021 de club te verlaten en sloot hij zich aan bij Paris Saint-Germain. Bij PSG hoopt Messi opnieuw successen te boeken en de club te helpen bij het winnen van prijzen.

Messi zijn invloed op het voetbal is enorm geweest. Hij wordt beschouwd als een van de beste spelers ooit en heeft het voetbal verrijkt met zijn ongeëvenaarde vaardigheden en prestaties. Het is dan ook geen verrassing dat hij wereldwijd bewonderd wordt door voetbalfans en experts over de hele wereld.

Messi bij Paris Saint-Germain

Tientallen awards

Als je denkt aan Messi denk je automatisch ook aan awards, want deze man heeft er nogal wat op zijn naam staan. Hieronder zie je een overzicht van alle awards die hij tot nu toe heeft gewonnen. Dit zullen vast niet de laatste zijn! 

Ballon d’Or

Messi heeft de Ballon d’Or, een prijs uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld, zeven keer gewonnen. Hiermee heeft hij het record van de meeste Ballon d’Or-titels in de geschiedenis van het voetbal verbroken. Messi won de prijs voor het eerst in 2009 en won daarna de prijs in 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en 2021.

FIFA Wereldspeler van het Jaar

Messi werd vier keer uitgeroepen tot FIFA Wereldspeler van het Jaar, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld. Hij won de prijs in 2009, 2010, 2011 en 2012.

UEFA Beste Speler in Europa

Messi werd drie keer uitgeroepen tot UEFA Beste Speler in Europa, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste speler in Europa. Hij won de prijs in 2011, 2015 en 2019.

La Liga Beste Speler

Messi werd acht keer uitgeroepen tot La Liga Beste Speler, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste speler in de Spaanse La Liga-competitie. Hij won de prijs in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017 en 2019.

Champions League Beste Speler

Messi werd drie keer uitgeroepen tot Champions League Beste Speler, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste speler in de UEFA Champions League-competitie. Hij won de prijs in 2009, 2011 en 2015.

Gouden Schoen

Messi won de Gouden Schoen, een prijs die wordt uitgereikt aan de topscorer in de Europese competities, zes keer. Hij won de prijs in 2010, 2012, 2013, 2017, 2018 en 2019.

Trofeo Alfredo Di Stefano

Messi werd twee keer uitgeroepen tot winnaar van de Trofeo Alfredo Di Stefano, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste speler in de Spaanse La Liga-competitie. Hij won de prijs in 2017 en 2019.

Messi’s gezinsleven

Lionel Messi heeft niet alleen succes op het veld, maar ook in zijn persoonlijke leven. Messi is getrouwd met zijn jeugdliefde, Antonella Roccuzzo, en samen hebben ze drie prachtige kinderen.

Messi en Roccuzzo ontmoetten elkaar toen ze nog kinderen waren in Rosario, Argentinië, de geboorteplaats van Messi. Het stel begon pas echt te daten toen Messi 21 jaar oud was. Na meer dan tien jaar samen te zijn geweest, trouwden Messi en Roccuzzo op 30 juni 2017 in Rosario, omringd door vrienden en familie.

Samen hebben Messi en Roccuzzo drie kinderen gekregen. Hun eerste zoon, Thiago, werd geboren in 2012. Hun tweede zoon, Mateo, werd geboren in 2015. Hun derde kind, een dochter genaamd Ciro, werd geboren in 2018. Messi en Roccuzzo zijn trots op hun kinderen en delen regelmatig foto’s van hen op social media.

Het is duidelijk dat Messi en Roccuzzo een sterke band hebben en hun relatie heeft de tand des tijds doorstaan. Messi heeft zelfs gezegd dat Roccuzzo hem heeft geholpen om zijn prioriteiten op een rijtje te krijgen en zich te concentreren op zijn carrière. In een interview in 2019 zei Messi: “Ik denk dat alles veranderde toen ik Antonella ontmoette.” Ze heeft me altijd gesteund en me de motivatie gegeven om door te gaan en te blijven groeien.

Messi met zijn vrouw en kinderen

De centen van Messi

De voetballer is erg arm opgegroeid, maar is vandaag de dag één van de welvarendste sporters ter wereld. 

Volgens Forbes had Messi in 2021 een geschat vermogen van maar liefst $130 miljoen. Dit omvat niet alleen zijn salaris en bonussen van FC Barcelona, ​​maar ook zijn inkomsten uit sponsoring en merk partnerschappen. Messi heeft deals gesloten met enkele van de grootste merken ter wereld, waaronder Adidas, Pepsi, Huawei en Mastercard, waardoor hij aanzienlijke bedragen heeft verdiend.

Het grootste deel van Messi’s vermogen komt echter van zijn salaris en bonussen bij FC Barcelona. In 2017 tekende hij een contractverlenging bij de club die hem een ​​jaarsalaris van meer dan € 100 miljoen opleverde, wat hem een ​​van de best betaalde voetballers ter wereld maakte. Ondanks dat hij in 2020 de club verliet, verdiende Messi tot het einde van zijn contract in juni 2021 nog steeds een aanzienlijk salaris.

Maar Messi’s succes beperkt zich niet tot het voetbalveld en zijn sponsordeals. Hij heeft ook verschillende zakelijke ondernemingen en investeringen, waaronder vastgoed in Spanje en Argentinië. Hij heeft ook zijn eigen kledinglijn en is mede-eigenaar van een restaurant in Barcelona genaamd Bellavista del Jardín del Norte.

Het vermogen van Messi is een indrukwekkende prestatie, maar het is belangrijk op te merken dat zijn succes niet alleen te danken is aan zijn vaardigheden op het voetbalveld. Hij heeft hard gewerkt om zijn merk en bedrijven op te bouwen en heeft bewezen een slimme zakenman te zijn. Met zijn succes heeft Messi ook veel teruggegeven aan goede doelen, waaronder zijn eigen liefdadigheidsinstelling, de Leo Messi Foundation, die zich richt op onderwijs en gezondheid voor kansarme kinderen over de hele wereld.

Wil je meer over Messi zien? Bekijk dan onderstaande YouTube video:

Deel dit artikel:
Gokje wagen? Speel bij één onze top 5 Nederlandse Online Casino's:
5/5
9.5
5/5
9.1
5/5
8.9
5/5
8.8
5/5
8.6
Bekijk ook:
30 april 2024
Hoe weet ik of een online casino in Nederland legaal is?
26 maart 2024
Bekendste features van videoslots
19 maart 2024
Hoe werkt iDEAL bij online casino’s?
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.