mbappe

Alles over Mbappe 2024: vermogen, leeftijd, vriendin en veel meer

Wat is het vermogen van Mbappe? Wat is de topsnelheid van Mbappé? Of: wie is op dit moment de vriendin van Kylian Mbappe? Veel vragen die veel mensen bezighouden op dit moment. En ook niet zo gek, Mbappe is een van de meest succesvolle voetballers op dit moment. Op het WK 2022 in Qatar kwam zijn enorme klasse wederom naar boven, in de (helaas voor hem) verloren finale. Prachtige doelpunten, rake penalties en ongekende snelheid. En toen Kylian Mbappe met model Rose Bertram in verband werd gebracht, werd het voor Nederlanders en Belgen helemáál interessant. Wie is nu die Mbappe? Hoe rijk is hij? We willen het allemaal weten. Geen zorgen: DutchGamblers is op onderzoek uitgegaan. Daarbij gaan wij in dit artikel alles over Mbappe voor jou op een rij zetten.

Voordat we beginnen: waarom schrijven wij als gokplatform over deze voetballer? Mbappé is een fenomeen. Mbappe is voetballer, en op voetbal wordt veel gegokt. Ook zijn we als DutchGamblers natuurlijk een echt ‘money platform’, waarmee schrijven over een rijke voetballer interessant is. 

Wat het gokken betreft willen wij graag laten weten dat verantwoord gokken erg belangrijk is. Maar ben je toch van plan eens een voetbalweddenschapje te plaatsen? Kies dan voor een verantwoorde en legale optie:

Groot spelaanbod

In meerdere landen actief

Leuke bonussen

Bonus
8.8
5/5

Ruim spelaanbod

Professionele klantenservice

Unieke zelfgeproduceerde gokkasten

Bonus
9.5
5/5

De geschiedenis van Mbappe: waar het allemaal begon voor de voetballer uit Parijs

Op 20 december 1998 werd Kylian Mbappé Lottin geboren in de wijk Bondy Seine-Saint-Denis van Parijs. Op de vraag ‘hoe oud is Kylian Mbappé?’ kunnen we op moment van schrijven dus antwoorden dat hij 24 jaar oud is. Zijn ouders waren vader Wilfried, afkomstig uit Kameroen, en moeder Fayza Lamari, van Algerijnse afkomst.

In wat voor wijk groeide Mbappe op?

Als gezegd in de wijk Bondy Seine-Saint-Denis, een grote buitenwijk van Parijs. Deze wijk stond en staat bekend als een echte achterbuurt. Het percentage immigranten is erg hoog, er wonen veel laaggeletterden en de criminaliteitscijfers waren het hoogst van de gehele omgeving van Parijs (bron: een Franstalig rapport over de criminaliteit in deze achterbuurt). De wijk staat bekend om schietpartijen, berovingen, verkrachtingen en meer. Het is een buurt waar zelfs de Franse politie zich liever niet laat zijn. Anderzijds staat de wijk, ook wel bekend als ‘District 93’, ook bekend om cultuur, muziek en sportiviteit. Zo is de lokale voetbalclub daar Red Star FC, met bekende oud-spelers als Alex Thépot, Tony Cascarino en Teddy Teuma.

Bondy, Seine-Saint-Denis, buitenwijk van Parijs, waar Kylian Mbappe in 1998 geboren werd (Google Streetview)

Was Mbappe een boefje?

Het valt niet te ontkennen dat er veel criminaliteit was in de wijk waar Mbappé opgroeide. Net als bij het verhaal van Wesley Sneijder, is het geen geheim dat ook Mbappe weleens wat streken uitgehaald heeft. Nooit al te erg trouwens. Hij zat op een Katholieke school in Bondy waar hij weliswaar wat streken uithaalde, maar ook gezien werd als een intelligente student. 

Leuk feitje over Kylian Mbappé: Al op jonge leeftijd besloot Mbappe Spaanse lessen te gaan volgen. Op zijn vijftiende sprak hij vrijwel vloeiend Spaans. Dat zegt dus wel wat.

Het jonge voetbaltalent Kylian Mbappé

Foto van Mbappé met idool Ronaldo, afkomstig van de site BeSoccer.com

Als jong kereltje keek Mbappe op naar grootheden als Zidane en Cristiano Ronaldo. Mbappe voelde er dan ook wel voor om ooit bij Madrid te gaan spelen. En was dat dan enkel een droom? Of leek het een optie? Mbappe was snel, niet normaal snel. Al op jonge leeftijd verbaasde hij de clubleiding bij zijn eerste voetbalclub AS Bondy (hier een leuk artikel uit Belgische krant De Morgen waarin AS Bondy en Mbappé genoemd worden).

Mbappe was op jonge leeftijd al een speler van ongekende klasse. Zijn snelheid, inzicht en balcontrole maakten dat hij onder de loep kwam te liggen. Een aantal clubs die al vroeg interesse in hem toonden:

 • Real Madrid;
 • Chelsea;
 • Liverpool;
 • Manchester City;
 • Bayern München; 
 • Een aantal Franse clubs waaronder AS Monaco.

Van 2004 tot 2013 speelde Kylian in de jeugd van AS Bondy, waarna hij in 2013 vertrok naar AS Monaco. Bij Monaco speelde hij vervolgens in het seizoen 2015 2016 voor het tweede, waarbij hij in datzelfde seizoen ook debuteerde voor het eerste. Zie hieronder een filmpje van het professionele debuut van Mbappé bij Monaco, toen hij pas 16 jaar oud was:

Video van de 16-jarige Mbappé die debuut maakt bij AS Monaco

De voetbalcarrière van Mbappé in de lift

Mbappe begon zijn professionele carrière bij Monaco. Hier voetbalde hij succesvol, waardoor hij als snel positief opviel. Vadim Vasilyev, op dat moment vice-president bij de club Monaco, noemde Mbappe al snel een fenomeen. Al snel werd Mbappe verhuurd aan Paris Saint Germain (PSG). Dit gebeurde in het seizoen 2017-2018. Overigens grappig om de club begrotingen en omzetcijfers van deze twee clubs in een vergelijkend tabelletje (met wat kleinere clubs voor beeldvorming) te plaatsen:

 • AS Monaco: Een club begroting van € 240 miljoen. Een gemiddelde omzet van € 75 – 110 miljoen. Daar zit aldus een rijke eigenaar achter.
 • Paris Saint Germain (PSG): Een club waarde van meer dan € 2,1 miljard. Een gemiddelde omzet over de afgelopen jaren van € 558 miljoen.
 • AFC Ajax: Club begroting van rond de € 160 miljoen. Over 2022 een netto omzet van € 189 miljoen.
 • FC Utrecht: Club begroting van ongeveer € 25 miljoen per jaar. Omzet over 2021/2022: € 24 miljoen. Een verlieslatende club dus, waar Frans van Seumeren de boel draaiende houdt.

Goed, de twee laatstgenoemde clubs zijn niet per sé relevant in de context van Kylian Mbappe. Maar het toont aan dat meneer niet voor de minste clubs gespeeld heeft.

In 2018 wordt Kylian Mbappe officieel overgenomen door PSG met een megacontract. De speler werd overgenomen voor een duizelingwekkend bedrag van € 180 miljoen. Dit maakte hem de op één na duurste speler ooit (de duurste was op dat moment Neymar, die voor € 222 miljoen van Barcelona naar PSG ging in 2017. Dat waren toen gekke tijden. Houdt in het achterhoofd dat er in 2023 gejaagd wordt op spelers als Messi en Ronaldo vanuit het rijke Saoedi Arabië. Deals a $ 350 – 530 miljoen per jaar worden genoemd door Forbes.

Goed, nu weer even over de inhoud van de voetbalcarrière van Mbappe… Want ja, we vinden geld ook erg interessant, vandaar dat we een gokplatform hebben. Ook met geld, voetbal en gokken bezig zijn? Check dan het betrouwbare en kwalitatieve online gokbedrijf LeoVegas:

Groot spelaanbod

In meerdere landen actief

Leuke bonussen

Bonus
8.8
5/5

Mbappe: een fenomeen van een voetballer

Laten we een aantal feiten op een rijtje zetten over de sterspeler Kylian Mbappe. Als volgt:

 • Bij Mbappe is een topsnelheid van 37 kilometer per uur vastgesteld. De vleugelaanvaller rent zo ontzettend hard, dat hij een enorm gevaar vormt voor tegenstanders.
 • Mbappe heeft, op moment van schrijven, 259 goals in 367 wedstrijden op zijn naam staan. 
 • De 24-jarige voetballer heeft nu al een gewonnen WK (2018) op zijn naam staan. In 2022 werd Frankrijk tweede, maar was Mbappe ontzettend belangrijk voor het elftal.
 • In seizoen 2018/2019 was Mbappe speler van het jaar.
 • Tussen 2015 en 2022 is Mbappé liefst 9 maal topscorer geweest in verschillende competities en toernooien. Denk aan de Ligue 1, de UEFA Nations League van 2020/2021 en het WK van 2022.

Zie hieronder een video met sensationele acties van Mbappe:

Nog altijd speelt Mbappé bij PSG, waar hij overigens goed boert. Want:

Het vermogen van Kylian Mbappe

Wat is nu precies het vermogen van Kylian Mbappe? Laten we eens wat interessante zaken in beschouwing nemen. In oktober 2022 werd bekend dat Mbappe € 630 miljoen in 3 jaar zou gaan verdienen bij PSG (bron: Telegraaf). Bedenk je daarnaast dat Mbappe al sinds 2015 betaald wordt door rijke clubs als Monaco en PSG.

Mbappé heeft daarnaast natuurlijk ook advertising deals met verschillende bedrijven. Dit maakt het vermogen van Kylian Mbappé er natuurlijk niet minder op. Bedrijven als Nike en horlogemerk Hublot zijn met hem aan het werk (geweest). Met dergelijke inkomsten verdient Mbappé gerust tientallen miljoenen euro’s per jaar. 

Dus, wat is dan het vermogen van Mbappe?

Met zijn in 2022 uitgelekte megacontract zal het niet lang duren voordat Mbappe een van de rijkste sporters ter wereld wordt. Neem hierbij ook in aanmerking dat de beste jongen pas 24 jaar oud is, en nog minstens 8 – 10 jaar betaald voetbal kan spelen. Daarnaast blijft hij natuurlijk lekker cashen met promotie en reclame.

Op dit moment (2023) bedraagt het vermogen van Mbappe € 152 miljoen.

Dit klinkt misschien weinig als je kijkt naar zijn contracten en prestaties. Maar vergis je niet: Mbappé zal, als hij actief blijft voetballen en normaal met zijn geld omgaat, zeer waarschijnlijk miljardair worden op een goed moment.

Het liefdesleven van Mbappe: heeft Mbappe een vriendin?

Laten we beginnen bij wat de meeste Belgen en Nederlanders interessant vinden: Rose Bertram en Mbappe, hoe zit dat nu eigenlijk? 

In 2022 werd bekend dat Mbappe en Rose Bertram met elkaar in contact waren gekomen. Daarbij was Rose zelf nog niet erg lang vrijgezel, na weg te zijn gegaan bij voetballer Gregory van der Wiel. Op het Juicekanaal van Yvonne Coldeweijer werd de romance tussen Rose Bertram en Mbappe flink onder de loep genomen. Zo werden de volgende zaken op een rij gezet:

 • Volgens Franse Juicekanalen, was Rose ineens heel snel weg toen zij in contact was gekomen met mensen rond Mbappe.
 • Het is inderdaad bevestigd dat Rose en Kylian Mbappé een tijdje gedate hebben. Hierbij werd wel duidelijk gemaakt dat Mbappe liever niet wilde dat het contact tussen de twee publiekelijk bekend zou worden. Naar verluidt wilde Rose dit juist wel erg graag. Zo liet zij op Social Media her en der wat steekjes vallen, zodat de Romance toch zou worden opgepikt door de media. Rose is zelfs naar wedstrijden van Frankrijk wezen kijken op het WK 2022, in de hoop dat de media er weer mee aan de haal zou gaan. Mbappe koos ervoor Rose niet bij zijn familie te laten zitten.
 • Er gaan geruchten rond waarin gesteld wordt dat Rose graag zwanger had willen worden van Mbappe. Geen gekke gedachte op zich, wie wil er nu geen kind van straks misschien wel de allerbeste voetballer ooit?
 • Mbappe kreeg natuurlijk ook lucht van de geruchten, en heeft toen naar verluidt wat afstand genomen. Rose was hier niet blij mee. Ook was ze van mening dat de berichten onjuist waren, en stelde het slachtoffer te zijn geworden van online pesterijen. 
 • Het gerucht gaat dat Mbappe en Rose na de storm van verhalen wel on speaking terms zijn. Wie weet wat er nog uit gaat komen…

Naast de geruchten over Rose, is er eigenlijk niet veel bekend over of Mbappe een relatie is of dat hij daar überhaupt mee bezig is. Geef de voetballer eens ongelijk, hij is hartstikke jong en zal het druk zat hebben met zijn carrière. 

Overigens nog even over Rose Bertram: er gaan tegenwoordig ook geruchten dat ze weer terug is bij Gregory van der Wiel. De beste dame blijft veelvuldig onderwerp van gesprek en gerucht. Zo kwam laatst ook naar buiten dat ze was wezen afteren, een nacht had doorgehaald in een hotel (met eventueel drugs op) en haar kinderen veel te lang bij de oppas had gelaten. We zouden misschien kunnen stellen dat Mbappé maar beter af is zonder onze Rose…

Bikinifoto van model Rose Bertram, afkomstig van Sports Illustrated

FAQ over Mbappe:

Hoe oud is Mbappe?

Op moment van schrijven, 2023, is Mbappe 24 jaar oud. Mbappe is geboren op 20 december 1998. Reken dus maar uit 🙂

Wat is het vermogen van Mbappe?

Mbappe verdient bakken met geld bij PSG. In oktober 2022 werd bekend dat hij € 630 miljoen zou gaan vangen voor 3 jaar voetballen bij de Franse club. Het vermogen van Mbappe wordt geschat op € 152 miljoen, op moment van schrijven (2023).

Heeft Mbappe een vriendin?

Dit is vooralsnog onduidelijk. Mbappe is in verband gebracht met Belgisch model Rose Bertram, maar concrete dingen zijn niet naar buiten gekomen.

Hoe lang is Mbappe?

Mbappe is 1 meter en 78 centimeter, 1.78m dus.

Wat is de topsnelheid van Mbappe?

Mbappe is een van de allersnelste voetballers ooit. Wist je dat hij een topsnelheid van 37 kilometer per uur heeft gerend? Vergelijk dat even met Usain Bolt, die rond de 44,7 Km/u zit. En dan kun je wel stellen dat Mbappe enorm snel is.

Voor welke club speelt Mbappe?

Kylian Mbappé speelt voor de club Paris Saint Germain (PSG). Daarvoor speelde hij bij de Franse club AS Monaco.

Wat is het salaris van Mbappe?

Mbappe verdient bij PSG ongeveer € 210 miljoen per jaar. Daar zitten reclame inkomsten dus nog niet bij.

Is Mbappe gay of homo?

Mbappe is in verband gebracht met Transgender Model Ines Rau. Zij zijn samen ook wel eens gespot. Of dat Mbappe direct gay maakt, is misschien wel wat overdreven. Mbappe wordt ook in verband gebracht met de knappe Rose Bertram, dus vies van de vrouwen is hij zeker niet.

Deel dit artikel:
Gokje wagen? Speel bij één onze top 5 Nederlandse Online Casino's:
5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
8.9
5/5
8.8
5/5
8.6
Bekijk ook:
8 februari 2024
Beste winkans casino van nu
6 februari 2024
Welke online casino heeft het meeste winkans?
25 oktober 2023
4 meest geliefde videoslots in Nederland in 2024!
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.

Wat is jouw leeftijd?
Wij zijn verplicht te vragen naar je leeftijd.

Door te bevestigen dat je 23 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.