Two pair

Een two pair is de op zes na hoogste kaartencombinatie die je kan hebben.

Een speler heeft een two pair op het moment dat hij of zij twee keer dezelfde kaarten heeft. Dit kan bijvoorbeeld een klaver J, harten J, schoppen Q en ruiten Q zijn. Een two pair kan je hebben op het moment dat je bijvoorbeeld in je hand een harten tien en klaver tien hebt en er vervolgens op het bord een ruiten vijf, klaver vijf en een schoppen drie wordt gelegd. Je kan ook een two pair hebben op het moment dat je in je hand een harten Aas en een schoppen K hebt en er op tafel een klaver Aas, een ruiten K en een harten drie wordt gelegd. De two pair is dan de harten Aas in combinatie met de klaver Aas en de schoppen K en de ruiten K. Ook bij een two pair is het zo dat hoe hoger je kaarten zijn, hoe groter de kans is dat je wint. Een two pair krijg je vaker dan de eerdergenoemde kaartencombinaties, namelijk 1 op de 21 keer ofwel een kans van 4,75% dat je een two pair zal kunnen spelen. Omdat de kans groter is dat je een two pair krijgt is het belangrijk dat je hoge kaarten hebt, anders verlies je het alsnog van een andere speler die ook een two pair heeft. 

Onder de two pair zit de one pair. De one pair staat op nummer 9 op de ranglijst van kaartencombinaties.

Bij een one pair is het zo dat je in plaats van twee dubbele kaarten zoals bij de two pair maar één dubbele kaartensoort hoeft te hebben. Net zoals bij de two pair zijn er twee manieren waarop je een one pair kan behalen. De eerste manier is als je in je hand twee van dezelfde kaarten hebt, bijvoorbeeld als je in je hand een harten tien en schoppen tien hebt. Het kan ook op een andere manier, namelijk wanneer je de kaart uit je hand kan combineren met een kaart op tafel. Dit komt bijvoorbeeld voor als je een harten K en schoppen Q in je hand hebt en er op tafel een klaver K, ruiten J en schoppen drie wordt gelegd. Dan heb je dus een one pair met de harten K en de klaver K. De one pair is geen sterke kaartencombinatie, de kans op een one pair is namelijk 1 op de 2,36 ofwel een kans van 42,3% op een one pair.

FAQ Two pair #

Wat is een Two Pair? #

Een speler heeft een two pair op het moment dat hij of zij twee keer dezelfde kaarten heeft.

Hoe hoge pokerhand is een Two Pair? #

Een two pair is de op zes na hoogste kaartencombinatie die je kan hebben.

Moet je een bepaald soort kaart hebben voor een geldige Two Pair? #

Nee, je kunt een two pair maken met verschillende soorten kaarten. Dit hoeft dus niet perse een Q,J of K te zijn.

Hoe heb je meer winkans als je een Two pair hebt? #

Bij een two pair is het zo dat hoe hoger je kaarten zijn, hoe groter de kans is dat je wint.

Hoeveel procent kans heb ik op een Two pair? #

Een two pair krijg je vaker dan bijvoorbeeld een Flush, namelijk 1 op de 21 keer ofwel een kans van 4,75% dat je een two pair zal kunnen spelen.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.