arrow_drop_up arrow_drop_down

Wedden op Esports

Ben jij benieuwd hoe je schaatsen naar een nog hoger level kan tillen? Ga wedden op schaatsen! Verdiep je in de schaatsers en verdien leuke geldprijzen.
 • Het is een leuke en interessante sport
 • Het is vaak goed te voorspellen welke schaatsers het beste zijn
 • Het inspireert je om zelf ook te gaan schaatsen
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!

Wedden op schaatsen, jij kan het ook!

Schaatsen is een sport die Nederlanders op het lijf geschreven is en je kunt hier toevallig ook op wedden. Ben jij benieuwd naar hoe wedden op schaatsen werkt, en wil je er graag mee beginnen? Klik dan niet weg! In dit artikel beschrijven we hoe gokken op schaatsen precies moet, tips en strategieën voor succes, de populairste competities en toernooien waar je kunt wedden op schaatsen en hoe live wedden schaatsen werkt. Wij van DutchGamblers adviseren de spelers altijd om rekening te houden met verantwoord gokken. Wil je graag op de hoogte blijven van tips en tricks tijdens het wedden? Lees dan ons blog!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

Hoe werkt wedden op schaatsen precies?

Als je vooraf kunt inzetten op nationaliteit is het logisch dat veel van ons voor een Nederlander zouden kiezen. Met name op de Europese kampioenschappen zijn Sven Kramer en Ireen Wüst op het moment heel populair om op te wedden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wedden op voetbal, of wanneer je wed op een andere sport is schaatsen altijd gewoon te zien op het open net. Je hoeft dus niet ook nog eens een duur abonnement op een tv zender te nemen om het te kunnen kijken. 

Met wedden op schaatsen kun je natuurlijk inzetten op wie een toernooi wint, maar er zijn natuurlijk meer opties dan dat, je kunt ook wedden op:

 • Head to head weddenschappen
 • Wedden op een wereldrecord
 • Wedden op een podiumplek

Je kunt inzetten op wedstrijden voordat een toernooi of wedstrijd is begonnen. Maar het is natuurlijk altijd de vraag of een schaatser daarvoor niet net een blessure oploopt. Let dan ook goed op, want het is mogelijk om nog last minute in te zetten wanneer je dus alle bekende informatie hebt. Hier kan je dus veel voordeel uit halen, maar je moet wel op tijd zijn. 

Tips voor het wedden op schaatsen

Resultaten van afgelopen jaren zijn natuurlijk nooit een garantie om te winnen met gokken op schaatsen. Je kunt heel veel statistieken vinden online over wedden op schaatsen maar we zullen hieronder ook de winnaars van het EK en WK van de afgelopen jaren even neerzetten om je alvast een stukje op weg te helpen. 

Winnaars Europees kampioenschap mannen

- 2016, Sven Kramer

- 2017, Sven Kramer

- 2019, Sven Kramer

Winnaars Europees kampioenschap vrouwen

- 2017, Ireen Wust

- 2018, Ireen Wust
- 2019, Sablikova

Bij de wereldkampioenschappen was afgelopen 9 jaar altijd een Nederlandse man de winnaar. Dit lijkt dus wel een surebet maar je kan het dus nooit garanderen. Wij van DutchGamblers adviseren de spelers om altijd verantwoord te gokken. Meer hierover lees je op onze pagina over gokken voor beginners.

Bij wedden op schaatsen is het ook belangrijk dat je de statistieken bekijkt uit het verleden. Daarnaast is het van belang om voorbeschouwingen te kijken, zodat je kunt nagaan hoe het staat gesteld met de fitheid van een schaatser. Ook is het goed om de weersomstandigheden te bekijken, dit kan parten spelen als de wedstrijd buiten is of in een stadion met open dak bijvoorbeeld. Verder is het natuurlijk altijd heel verstandig om meerdere odds met elkaar te vergelijken als je wilt gaan gokken op schaatsen. 

Voor- en nadelen wedden op schaatsen:

 • Het is een leuke en interessante sport
 • Het is vaak goed te voorspellen welke schaatsers het beste zijn
 • Het inspireert je om zelf ook te gaan schaatsen
 1. Het is een vrij ingewikkelde sport met veel termen
 2. Je kan ook veel geld verliezen
 3. Het kan ook opeens heel anders lopen
 4. Er zijn heel veel verschillende schaatsers

Live wedden op schaatsen

Je kan net zoals bij bijna elke andere sport ook live wedden op schaatsen. Bij verschillende bookmakers is dit mogelijk en natuurlijk maak je zo het inzetten nog veel spannender omdat je in real-time speelt. Wie gaat bijvoorbeeld de winnaar worden als je een aantal ritten hebt gezien? Op lange afstanden kan je zelfs nog inzetten terwijl de race al gereden wordt. Dit is spannend zeker als een rijder te snel begint en daarna blijkt dat hij veel te hard van start is gegaan. In real-time wedden is eigenlijk heel bijzonder. Dit kan tot nu toe alleen bij wedden op sport. Als je bijvoorbeeld Blackjack speelt is dit natuurlijk altijd live, maar hoef je niet te voorspellen wat de uitkomst is omdat je zelf de speler bent en dus de keuzes maakt in je spel. Lees meer hierover op onze pagina over alle verschillende soorten Blackjack.

Voorkomende weddenschappen als je gaat wedden op schaatsen

Zoals we eerder al gezegd hadden, is head to head een veel voorkomende weddenschap; maar wat houdt dit in? Je gaat dus wedden op één ‘head’ eigenlijk. Dus op wie jij denkt dat de winnaar wordt van een wedstrijd tussen twee schaatsers. 

Je kan ook op schaatsrecords wedden. Het gaat dan alleen maar om één ding, namelijk of er in de wedstrijd een wereldrecord wordt gereden. Je kan ook op tussentijden en eindtijd wedden bijvoorbeeld wie het snelste is. Dit zijn erg makkelijke bets en ook makkelijk te voorspellen wanneer je jezelf goed inleest. 

Bekende schaatstoernooien

De bekendste toernooien in het schaatsen van mannen en vrouwen is eigenlijk het Europees kampioenschap en het Wereld kampioenschap. Hier kun je het beste op gokken omdat het de meest voorspelbare wedstrijden zijn. In kleinere toernooien zitten vaak nog onbekende schaatsers die heel onvoorspelbaar zijn en dus is het moeilijker om een tactische wed op hen in te zetten. 


Je kunt wedden op schaatsen bij:

 • Olympische winterspelen
 • NK Schaatsen
 • EK afstanden
 • schaatsmarathons
 • World Cup

Probeer wedden op schaatsen nu!

Ben jij door ons artikel nu ook nieuwsgierig geworden naar wedden op schaatsen? Waag dan een gokje en probeer het hier! Wil je meer lezen over hoe online gokken precies werkt en updates met handige tips? Lees dan meer op onze blogpagina!

FAQ Wedden op schaatsen

Kan je ook een live stream online volgen van het schaatsen? Of is dit alleen beschikbaar op tv?

Ja, dit kan zeker. Verschillende bookmakers bieden livestreams aan, zodat je de wedstrijd kunt volgen. Daarnaast wordt schaatsen ook vaak live uitgezonden op televisie, waar je het dus ook kunt kijken.

Welke bekende Nederlandse schaatsers zijn er die ik goed in de gaten moet houden als ik mee zou willen doen aan het gokken op schaatsen?

Er zijn een aantal bekende Nederlandse schaatsers die belangrijk zijn als je een wed wilt winnen. Dit zijn ze op dit moment:

Sven Kramer
Jutta Leerdam
Ireen Wüst
Kjeld Nuis
Jorrit Bergsma
Jorien ter Moors
Koen Verweij
Michel Mulder
Ronald Mulder

De elfstedentocht is al een aantal jaar niet gehouden doordat er niet dik genoeg ijs overal lag. Stel, hij gaat wel weer door, kan je dan ook hierop wedden?

Ja je kan zeker meedoen met weddenschappen als de Elfstedentocht door zou gaan. Ook kun je in de tussentijd wedden op of hij door zal gaan of niet.

Wanneer kan je precies wedden op schaatsen? Ik neem aan dat dit niet het hele jaar door gaat omdat het een wintersport is?

Het is inderdaad niet mogelijk om het hele jaar door op schaatsen te gokken. Het officiële schaatsseizoen start al eind Oktober/begin November. Het schaatsseizoen eindigt dan weer in Maart. In deze tijd kan je daarom ook meedoen met wedden.

Deze sporten iets voor jou?

Image description
Image description
Image description

Wedden op schaatsen?