Stand (passen)

Het passen is de op een na meest gebruikte handeling bij Blackjack, naast kaarten delen. Dit betekent dat je geen kaarten meer uitgedeeld wil krijgen.

Passen wordt ook wel met de term “stand” aangeduid. Wanneer je dit moet doen is afhankelijk van de open kaart van de bank. Als je voldoende punten hebt in vergelijking met de open kaart van de bank kun je passen. Wanneer je te snel past, is er meer kans voor de bank om te winnen. Maar pas je te laat, is er meer kans dat je af gaat en meer dan 21 punten krijgt gedeeld.

Hit or stand? That’s the question. Een bekende term binnen Blackjack. 

Hit is wanneer je nog een kaart laat leggen en stand is dus passen.

Maar waneer is het de veiligste optie om te passen? Bijvoorbeeld op het moment dat jij als speler vijftien punten hebt en de dealer zes. Bij het splitten zijn er maar drie momenten waarop passen slim is, dit is alleen als je een dubbel 9 in je handen hebt. Op het moment dat de dealer dan een 7, 10 of aas heeft dan kan je beter passen. In het groen zie je ‘kopen’ staan, dit is ook wel een ‘hit’. Dit gebeurt als de dealer nog een kaart neerlegt.

FAQ Stand (passen) #

Wat is een stand? #

Een stand betekent dat je geen kaarten meer uitgedeeld wil krijgen.

Wat is het verschil tussen hit en stand? #

Hit is wanneer je nog een kaart laat leggen en stand is dus passen.

Wanneer is het een veilige optie om te passen? #

Bijvoorbeeld op het moment dat jij als speler vijftien punten hebt en de dealer zes.

Is stand (passen) een vaak gebruikte handeling bij blackjack? #

Het passen is de op één na meest gebruikte handeling bij blackjack, naast kaarten delen.

Wat is een bekende term in de blackjack wereld? #

Hit or stand? That’s the question. Dit is een bekende term binnen Blackjack.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.