Een split bij Blackjack is de Engelse vertaling voor het splitsen van kaarten.

Splitten is een speciale regel bij Blackjack. Het spel heeft natuurlijk een hoop regels, maar Splitten is wel een speciale regel. Op het moment dat een speler de kaarten split heeft hij niet één maar twee speelhanden, dit betekent dubbel de kans om te winnen. Splitten is redelijk eenvoudig, je kan namelijk splitten op het moment dat je twee kaarten hebt van dezelfde waarde. Vanaf dan kan je verder spelen met twee setjes. Maar het splitten van kaarten is niet gratis, als je ervoor kiest om te splitten dan zal er ook een dubbele inzet van je gevraagd worden.

Aan het begin van elke ronde krijgt een speler twee kaarten, het kan zo zijn dat je dan twee dezelfde kaarten krijgt. Een speler kan bijvoorbeeld twee azen of twee boeren krijgen, de soort kaart (harten, klaver, ruiten of schoppen) maakt hierbij niet uit. Op dit moment kan de speler beide kaarten naast elkaar leggen en zal hij nog twee kaarten krijgen. Nu heeft de speler gesplit en kan hij verder spelen met twee setjes. De kans is nu groter dat je van de dealer zal winnen.

Wanneer moet je splitten? #

Er zijn een aantal situaties waarin het altijd handig is om te splitten. De eerste situatie is als je twee azen gedeeld krijgt. Azen zijn sterke kaarten en leveren veel punten op, de kans dat je dus een goede set zal krijgen met azen is groot. Als je ervoor kiest om niet te splitten heb je twaalf punten, de eerste aas telt voor elf punten en de tweede voor één punt. Je hebt dan als speler nog negen punten nodig om tot 21 punten te komen. Maar als je ervoor kiest om je azen te splitten dan heb je veel meer kans om tot 21 punten te komen.

De volgende situatie waarbij het altijd slim is om te splitten is op het moment dat je twee achten hebt. Met twee achten heb je zestien punten, de kans dat je dan nog boven de 21 uitkomt is 60%. Op het moment dat je split kan je in ieder geval niet bust gaan bij de eerste kaart, dus heb je hoe dan ook winst.

Wil je meer weten over hoe je split tijdens het spelen van blackjack? Bekijk dan onderstaande video:

FAQ Split #

Wat betekend een split? #

Een split bij Blackjack is de Engelse vertaling voor het splitsen van kaarten.

Wat is een split? #

Op het moment dat een speler de kaarten split heeft hij niet één maar twee speelhanden, dit betekent dubbel de kans om te winnen.

Wanneer mag je de kaarten splitsen? #

Je mag kaarten splitsen als je twee gelijke kaarten hebt zoals 2x een boer of een aas. Het soort icoontje maakt daarbij niets uit.

Wat is het voordeel van het splitsen van kaarten? #

De kans is nu groter dat je van de dealer zal winnen.

Wanneer kan je het beste splitsen? #

Je kunt het beste splitsen als je twee azen hebt. Dat is ieder 11 punten dus de kans dat je dan 21 punten krijgt is heel groot aangezien je alleen nog maar een 10 nodig hebt.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.