Full house

Drie om twee dezelfde kaarten, de soort maakt niet uit. Bijvoorbeeld drie azen en twee boeren.

Het is belangrijk om de verschillende pokerhanden te kennen. Wanneer je dit niet weet, kun je eigenlijk ook geen poker spelen. Poker heeft vrij veel regels. De verschillende combinaties van poker handen en spelregels zorgen voor een bijzonder spel. Voor elke speler die gaat pokeren is het belangrijk de basisregels te kennen. Daarnaast is het handig om de poker handwaardes uit je hoofd te keren, anders kun je namelijk nooit weten of je de beste hand hebt of niet.Bij kun je al winnen met een High Card, een hoge kaart dus.

Dit komt niet heel vaak voor. Het draait echter bij poker om de vijf beste kaarten en zo kun je veel verschillende situaties tegenkomen waarbij de hoogte van de vijfde kaart bepalend is.

Three of a kind #

Een Full House is een poker handcombinatie van een ‘three of a kind’ en een ‘pair’ tegelijk in een hand.

Een three of a kind is dat je bijvoorbeeld drie boeren hebt, dus drie van dezelfde kaarten. Een pair is een paar, dus wanneer je twee van dezelfde kaarten hebt. Wanneer er meerdere Full Houses zijn, wordt er tijdens de showdown (wanneer de spelers hun kaarten moeten tonen) als eerst gekeken naar de hoogste three of a kind en daarna naar de hoogste pair. Een Full House is de op drie na beste hand in poker. De Royal Flush, Straight Flush en Quads zijn hoger dan de Full House.

FAQ Full house: #

Wanneer heb je een Full House? #

Je hebt een Full House als je drie om twee dezelfde kaarten hebt. Het soort maakt daarbij niet uit. Bijvoorbeeld: 2x boer en 3x 9.

Wat gebeurd er als er meerdere spelers een Full House hebben? #

Wanneer er meerdere Full Houses zijn, wordt er tijdens de showdown (wanneer de spelers hun kaarten moeten tonen) als eerst gekeken naar de hoogste three of a kind en daarna naar de hoogste pair.

Is Full House een sterke pokerhand? #

Een Full House is de op drie na beste hand in poker. De Royal Flush, Straight Flush en Quads zijn hoger dan de Full House.

Hoe kan ik mezelf het beste voorbereiden op een potje poker? #

Het is belangrijk om de verschillende pokerhanden te kennen. Wanneer je dit niet weet, kun je eigenlijk ook geen poker spelen.

Wat gebeurd er als er geen poker combinaties gemaakt kan worden door alle spelers? #

Als er geen pokerhand gemaakt kan worden door alle spelers wordt er gekeken naar de speler met de hoogste kaart. Die wint dan.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.