Wedden op hockey

Ben jij opzoek naar een andere sport dan gewoon voetbal om op te wedden? Ga dan nu wedden op hockey! Lees bij ons over de beste strategieën, de leukste toernooien en hoe je goede weddenschappen vindt.
 • Balsport
 • Teamsport
 • Zaal & Veld sport

156 - 163 

Gram weegt een hockeybal.

22,4 - 23,5

CM is de omtrek van een hockeybal.

11

Spelers en 5 reserve spelers.

4 x 15

Minuten duurt een internationaal toernooi.

Wedden op hockey, durf jij het aan?

Wil jij graag beginnen met wedden op hockey maar weet je niet precies hoe het werkt en waar je dit het beste kan doen? Lees dan gauw verder! In dit artikel geven we je uitleg over hoe dit werkt, tips voor de grootste winkans, de competities en toernooien op dit moment en live wedden. De laatste jaren heeft hockey een enorme vlucht genomen door het WK en EK. Hierdoor zijn er steeds meer hockey fans die graag een extra dimensie willen geven aan de sport door op hockey te gokken, dit is namelijk volledig geaccepteerd en legaal in Nederland.

Hockeystick

Een hockeystick is de staaf waarmee de spelers de bal slaan.

Speldoel

het doel is net zoals bij voetbal om de bal in de goal te schieten.

Feet

Feet is een overtreding als de bal tegen de voeten aankomt. 

Materiaal Hockeystick

Een hockeystick is gemaakt van hout en/of kunststof.

Plat & Bol

Een hockeystick heeft een platte en een bolle kant.

Hockey veld

Hockey word buiten gespeeld op een gras/water veld of kunstgras.

Competities

Er zijn verschillende hockey competities waarop je kunt wedden.

Teams

Hockey wordt gespeeld met 2 teams van elk 11 spelers.

Bescherming

De hockeyspelers dragen scheenbeschermers en bitjes.

Hoe werkt wedden op hockey?

Als je op hockey gaat gokken, is het goed om te weten dat er verschillende types zijn waarop gewed kan worden. Omdat veel gokwebsites buitenlands zijn, wordt met hockey vaak iets anders bedoeld dan veldhockey. In veel landen wordt dan ijshockey bedoeld. Daarom is het handig om altijd te zoeken op field hockey of om gewoon bij ons op hockey te gokken. Maar wat zijn nou de mogelijke en gebruikelijke weddenschappen bij hockey gokken? 

We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

 • Er kan altijd gewed worden op de uitslag van de wedstrijd: dus of team A of team B gaat winnen
 • Je kan wedden op het aantal doelpunten dat er gemaakt wordt, meestal krijg je dan een nummer en moet je gokken of het aantal doelpunten in de wedstrijd boven of onder dit aantal komt
 • Je kan wedden op het aantal overtredingen en strafcorners dat gegeven gaat worden gedurende de wedstrijd

Omdat wedden op hockey nog minder bekend is, kan het zijn dat je niet al deze opties altijd hebt om te wedden. Bij de grote toernooien zijn doorgaans wel redelijk uitgebreide weddenschappen beschikbaar. Live wedden op hockey is hetzelfde als van te voren je weddenschap plaatsen, het enige waar je tijdens de wedstrijd nog op kan inzetten is het aantal overtredingen en strafcorners.

Goede tips voor wanneer je begint met wedden op hockey

Als je begint met wedden op hockey heb je een voordeel als je meer kennis over de sport en teams hebt die deelnemen aan de wedstrijd, net zoals bij wedden op snooker. Bij het gokken op hockey is het verstandig om te letten op de quoteringen van de weddenschap. Dit zijn getallen die laten zien hoe vaak de inzet wordt uitbetaald bij winst. Bij een quotering van bijvoorbeeld 5,00 wordt vijf keer de inzet uitbetaald bij winst. Uitkomsten met een lage quotering zijn logischerwijs daarom het meest waarschijnlijk en met een hoge quotering zijn heel erg risicovol. Een uitkomst met een goede balans tussen het meeste risico en het meeste waarschijnlijk is een quotering tussen de 2,00 en de 3,00. Probeer bij het wedden op hockey weddenschappen te vinden met een gunstige quotering die vrij waarschijnlijk is op basis van omstandigheden en kennis, dan heb je een goede kans om te winnen.

Voor- en nadelen wedden op hockey:

Voordelen van wedden op hockey:

 • Het is erg leuk om naar te kijken en te doen
 • Je raakt geïnteresseerd in de sport 
 • Je kunt er leuk geld mee verdienen
 • De gokken zijn over het algemeen niet heel risicovol
  Nadelen van wedden op hockey:
 1. Je kan je inzet verliezen
 2. Er zijn vaak teams in een toernooi die je niet goed kent
 3. De grote toernooien zijn per twee of vier jaar
 4. Je kan niet zo goed je gokken verspreiden

Leer de spelregels en start gelijk met wedden op hockey!

In Nederland kan je met name gokken op de grote hockeywedstrijden, maar bij sommige casino’s is dit ook mogelijk bij minder bekende wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Als je wilt wedden op hockey, moet je wel weten hoe de regels werken. Hockey is een spel waarbij twee teams van elk elf spelers tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick, en met dat stick slaan, pushen en stoppen ze de bal. Het is alleen toegestaan om de bal met je stick te raken en dus niet met je lichaam. De bal moet natuurlijk binnen de lijnen van het veld blijven tijdens het spel, anders is de bal uit. Uiteindelijk is het doel van het spel vrij logisch: meer doelpunten scoren dan de tegenstander. Een reguliere wedstrijd bestaat normaal uit:

 • Vier kwarten van 17,5 minuut
 • Na het eerste en derde kwart is er een pauze van twee minuten
 • In de rust, na het tweede kwart is er een pauze van vijf minuten
 • De wedstrijd begint altijd met een toss die bepaalt welk team mag beginnen
 • De toss wordt uitgevoerd door de scheidsrechter die bijvoorbeeld een stick of puck opgooit en laat vallen. 
 • Internationale wedstrijden bestaan uit vier kwarten van vijftien minuten
 • Bij een strafcorner, strafbal of doelpunt wordt de klok veertig seconden stilgezet

Interessante en leuke toernooien om op te wedden:

 • De Olympische zomerspelen: Mannen en vrouwen mogen deelnemen en deze wedstrijd vindt iedere vier jaar plaats.
 • De Champions Trophy: Dit is een bekend internationaal hockey toernooi, dat elke twee jaar georganiseerd wordt. De laatste keer was in 2018 dus dit is het jaar dat je weer kan gokken op dit toernooi!
 • Het WK: Internationaal toernooi voor teams van heel de wereld. Het is een wereldkampioenschap dat ook iedere vier jaar wordt gehouden. Ideaal voor mensen die het leuk vinden om ook eens op andere landen te wedden. P.S. de minder bekende landen hebben vaak een veel hogere quotatie. 
 • Het EK: Dit is een Europees toernooi dat elke twee jaar wordt gehouden. Lijkt erg veel op het WK alleen het is alleen met landen uit Europa.

Probeer wedden op hockey nu!

Gokken op hockey is minder bekend en anders dan bijvoorbeeld wedden op voetbal. Wil jij een gokje wagen en het eens proberen? Wed direct hier!

                   

FAQ wedden op hockey

Is wedden op hockey niet heel risicovol, je kan toch nooit van te voren weten wie er strafcorners krijgt en veel overtredingen doet of wie er in het algemeen beter is?

Het kan heel risicovol zijn, dit is net wat voor gokken je zelf plaatst. Ook is het handig als je veel kennis hebt van het spel en de teams en spelers. Als je de persoonlijkheden in een team kent is het makkelijker te voorspellen of ze hard gaan spelen en dus veel overtredingen gaan maken bijvoorbeeld. Lees je dus goed in voordat je gaat gokken.

Kan je met wedden op hockey op verschillende weddenschappen tegelijk wedden en zo dus meer geld verdienen in kortere tijd?

Ja dit kan, maar helaas zijn er nog niet heel veel verschillende mogelijkheden om op te gokken. Hierom kan je meer verdienen met één gok, maar kan je dus ook alles in één keer verliezen. Er zijn bijvoorbeeld veel meer opties van weddenschappen om op te gokken bij wedden op tennis.

Kan je niet verslaafd raken aan gokken op hockey? Het is nog steeds wedden op een spel net zoals met de gokmachines.

Ja je kan ook verslaafd raken aan wedden op sport. Je moet altijd oppassen als je ergens je geld op inzet. Als je gevoelig bent voor verslaving, raden wij ook niet aan om dit spel zomaar te spelen zonder begeleiding. Lees deze pagina voor meer info over verslaving en ons beleid.

Wat is live wedden en waarom vinden mensen het in het algemeen zo leuk om te wedden op sport?

Live wedden is wanneer een wedstrijd nu aan de gang is en je nog steeds op verschillende weddenschappen in kunt zetten. Mensen vinden dit leuk omdat het spannend is en omdat je tijdens de wedstrijd misschien al meer kunt weten over het verloop van de wedstrijd. Mensen vinden het leuk om te wedden op sport omdat het een andere dimensie geeft aan sport kijken. Het maakt het dan nog spannender en leuker om een wedstrijd te kijken eigenlijk omdat je er geld mee kan winnen.

Waarmee moet ik rekening houden bij het wedden op hockey?

Probeer bij het wedden op hockey weddenschappen te vinden met een gunstige quotering die vrij waarschijnlijk is op basis van omstandigheden en kennis.

                 

Deze sporten iets voor jou?

Image description
Image description
Image description

Wedden op hockey?

arrow_drop_up arrow_drop_down