arrow_drop_up arrow_drop_down

Wedden op veldrijden

Wil jij meer te weten komen over hoe je het leuke spel kunt spelen van wedden op veldrijden? Lees dan snel verder en kom alle ins en outs te weten!
 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!

Wedden op veldrijden, wat houdt dat in?

Tegenwoordig is voetbal niet meer de enige sport waar je op kunt wedden. Je kunt nu ook gokken op veldrijden. In dit artikel leggen we je uit waar je precies op kunt wedden, wat de beste teams zijn op het moment, wat de belangrijke toernooien zijn en hoe live wedden op veldrijden werkt. Wil jij ook op veldrijden wedden? Lees dan snel verder!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

Hoe werkt veldrijden precies?

In Nederland en België is veldrijden ongekend populair. Veldrijden wordt ook wel cyclocross genoemd en wordt gereden op een voor het grootste deel onverhard parcours dat door de rijders zo snel mogelijk afgelegd moet worden. De rijders moeten door elementen rijden zoals bossen, sloten en zandwegen en niet zelden moet de fiets onderweg op de schouder genomen worden als blijkt dat fietsen niet werkt. Ook komen ze aangelegde obstakels tegen zoals muurtjes en trapjes. Een normale wedstrijd van professionele renners duurt een uur en nadat twee rondes gereden zijn wordt door de organisatie het aantal rondes dat gereden moet worden berekend. De weddenschappen die bestaan zijn een beetje te vergelijken met wedden op paarden.

Tips voor succes met gokken met veldrijden

Steeds meer mensen sluiten weddenschappen af op sportwedstrijden en zeker de laatste jaren is gokken op sport sterk groeiend. Inzetten doe je bij een online bookmaker, ook wel wedkantoor genoemd. Je kan op heel veel verschillende manieren weddenschappen afsluiten, maar daar hebben we het later over. Bij veldrijden is het belangrijk dat je veel afweet van de renners en toernooien en dus goed kunt voorspellen om te winnen. Maar vaak is het ook een beetje geluk. Het is in ieder geval goed om te bekijken wie de afgelopen jaren hebben gewonnen, dus dat gaan we doen.

Voor- en nadelen wedden op veldrijden:

Voordelen van wedden op veldrijden:

 • Je kunt er geld mee verdienen
 • Het is erg leuk om te doen
 • Je raakt geïnteresseerd in de spelers en de sport
 • Je kan het doen vanuit je luie stoel

Nadelen van wedden op veldrijden:

 1. Er is een kans om je geld te verliezen
 2. Je weet nooit helemaal zeker of je gaat winnen
 3. Er zijn vaak spelers bij die je nog niet goed kent
 4. Je kan er verslaafd aan raken

Live wedden op veldrijden

Bij veldrijden, net zoals bij wedden op basketbal, kan je ook live in real-time wedden. Er zijn al een aantal bookmakers die dit aanbieden. Degene die dit doen, maken het mogelijk om bijvoorbeeld te voorspellen wie het volgende rondje of het daaropvolgende rondje het snelste zullen afleggen. Ook de head-to-head weddenschappen zijn hiervoor weggelegd. Bij live wedden kan je namelijk tijdens de wedstrijd deze nog afsluiten met de bookmaker. De voordelen van live gokken op veldrijden zijn bijvoorbeeld:

 • anticiperen op verloop van het spel
 • quoteringen zijn hoger
 • je kan een live stream gebruiken
 • het is mogelijk op smartphone en tablet

Wat zijn de mogelijkheden met wedden op veldrijden?

Veldrijders uit Nederland domineren al jaren de wereldtop en dus is de interesse erg groot. Als je wilt gaan wedden op veldrijden moet je natuurlijk een account bij de bookmaker maken om online te gaan wedden. De algemene weddenschappen waar je aan mee kunt doen als je wilt gokken op veldrijden zijn:

 • Wie de wereldbeker gaat winnen
 • pre-match wedden (van te voren wedden op de winnaar van een wedstrijd)
 • algehele winnaar van een reeks wedstrijden
 • per rondje wedden op wie het eerst de finish passeert
 • Head to head weddenschappen
 • inzetten op de eerste uitvaller
 • renner die het snelste rondje gaat rijden
 • welke renners worden eerste, tweede en derde
 • welke ploeg pakt tijdens de wedstrijd in totaal de meeste punten

Zo zie je maar dat er bij minder bekende sporten alsnog heel veel keuze is in weddenschappen en hoe je wilt gaan gokken. Natuurlijk adviseren wij van DutchGamblers wel om nog even goed onze pagina van veilig gokken te lezen voordat je begint met het leuke spel van op veldrijden wedden.

Bekende toernooien en winnaars van afgelopen jaren

Het WK veldrijden is natuurlijk het bekendst van alle toernooien, en afgelopen drie jaar waren dit de winnaars bij de mannen:

 • 2019: Mathieu van der Poel (Nederland)
 • 2018: Wouter van Aert (België)
 • 2017: Wouter van Aert (België)

Bij de vrouwen waren dit:

 • 2019: Sanne Cant (België)
 • 2018: Sanne Cant (België)
 • 2017: Sanne Cant (België)

Hier zie je een duidelijk patroon en kan je dus misschien wel een gokje wagen op wie dit jaar gaat winnen. Wij van DutchGamblers adviseren de spelers altijd om rekening te houden met verantwoord gokken.

Naast het WK hebben we natuurlijk ook het EK, en de winnaars hiervan waren:

 • 2020: Eli Iserbyt (België)
 • 2019: Mathieu van der Poel (Nederland)
 • 2018: Mathieu van der Poel (Nederland)

En bij de vrouwen:

 • 2020: Ceylin del Carmen Alvarado (Nederland)
 • 2019: Yara Kastelijn (Nederland)
 • 2018: Annemarie Worst (Nederland)

Dit zijn de twee grootste toernooien in het veldrijden en bieden ook verreweg de meeste manieren om op te wedden, zo zijn deze dus ook automatisch het leukste als je wilt gaan beginnen met wedden op veldrijden.

Kom jij ook wedden op veldrijden bij ons?

Ben je helemaal enthousiast geworden over wedden op veldrijden en wil je nu al deze gevoelens inzetten online? Probeer het gokken op veldrijden hier! En laat ons weten wat je ervan vindt.

FAQ Wedden op veldrijden

Kan ik ergens ook gratis wedden op sport om het uit te proberen?

Ja, dit kan bij bepaalde bookmakers. Soms als je je inschrijft krijg je een no-deposit bonus. Dan krijg je dus 10 of 20 euro speeltegoed. Wat ook fijn zijn de welkomstbonussen, soms oplopend tot 500 euro. Bijvoorbeeld als je 500 euro stort krijg je dan 500 extra om mee te spelen.

Wat gebeurt er als een renner opeens niet mee kan doen aan de wedstrijd of uitvalt?

Als een renner van tevoren al niet meedoet aan een wedstrijd vanwege een blessure kan je ook niet op degene inzetten. Als er iemand uitvalt tijdens een wedstrijd is er niks aan de hand; je kan immers ook inzetten op degene die het eerste uitvalt. De rest van je bets op degene vervallen dan helaas.

Wat is live wedden precies? En waarom vinden mensen juist deze versie van gokken zo leuk terwijl het alleen maar meer risico met zich meebrengt?

Live wedden is wanneer een wedstrijd nu aan de gang is, je iedere minuut nog een bet kan plaatsen op iets waar de uitkomst in dezelfde wedstrijd nog bekend wordt gemaakt. Dit maakt het spannender dan niet-live of offline wedden en daarom vinden mensen het zo leuk. Wij zouden niet weten waarom live wedden meer risico’s met zich meebrengt dan offline wedden.

Kan je blindelings inzetten op een Belg of een Nederlander, aangezien dit de nationaliteiten zijn die het meeste hebben gewonnen de afgelopen jaren?

Ja dit zou je op zich kunnen doen maar wij raden het niet aan. Voordat je mee gaat doen aan het wedden op sport is het altijd handig om je eerst in te lezen in waar je op kunt wedden en welke sporters er precies mee doen. Ook is het goed om te kijken wie de uitblinkers zijn in de kleinere toernooien en wedstrijden en op basis daarvan een goede bet te plaatsen.

Deze sporten iets voor jou?

Wedden op veldrijden?