Megaways

Wat zijn Megaways gokkasten?

Je kunt er tegenwoordig moeilijk omheen als je in het online casino komt: de Megaways gokkasten. Als je een lijstje zou opzoeken met de populairste en meest gespeelde online gokkasten dan staan de gokkasten met de Megaways mechanismes er geheid in. Megaways slots zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen onder de online slots.

Een paar jaar geleden werd een nieuwe soort gokkast geïntroduceerd genaamd de Megaways gokkasten. Het Megaways systeem is ontwikkeld door de Australische spelontwikkelaar 'Big Time Gaming' en in vergelijking met de normale gokkasten biedt dit systeem veel meer manieren om te winnen. 

Het Megaways systeem is afgestapt van een vast aantal symbolen per rol. In plaats hiervan wordt het aantal symbolen per rol willekeurig bepaald, waardoor er veel meer winlijnen kunnen ontstaan.

Wat zijn de kenmerken van Megaways slots?

Megaways zijn video slots die altijd met het win all ways mechanisme werken en daarbij gebruik maken van complexe wiskundige modellen. 

Een traditionele gokkast biedt meestal 5 rollen, 3 symbolen per rol, en 10, 20 of 243 winlijnen. Uiteraard verschillen deze cijfers per gokkast, maar het belangrijkste is het feit dat de aantallen per gokkast vaststaan. De Megaways gokkasten stappen van dit principe af en maken in plaats hiervan gebruik van een willekeurig aantal symbolen per rol.

Zo kan een rol van een Megaways gokkast uit twee tot acht symbolen bestaan, wat ervoor zorgt dat er veel meer verschillende combinaties kunnen ontstaan dan bij een traditionele gokkast.

De meeste Megaways gokkasten bieden tussen de 46.000 en 177.000 manieren om te winnen.

Maar zo kan je bij Holy Diver zelfs tot 586.971 Megaways krijgen. Megaways slots hebben altijd een aantal gemeenschappelijke eigenschappen. Door deze gemeenschappelijke eigenschappen zijn deze slots herkenbaar voor de speler en weet die speler ook wat hij mag verwachten.

De kenmerken samengevat:

  • Heel veel manieren om te winnen (Megaways);
  • Iedere draai geeft een andere samenstelling van de rollen;
  • Een hoge variantie;
  • De mogelijkheid om gigantische bedragen te winnen;
  • Ze hebben een hoog uitkeringspercentage tussen de 96% en de 97,3%.

Hoe werken Megaways gokkasten?

De beste manier om te begrijpen hoe de Megaways gokkasten precies in elkaar steken, is door te kijken naar de manier waarop de rollen werken. De hoeveelheid rollen van een Megaways gokkast is net zoals bij een traditionele gokkast een vast aantal. De meeste Megaways gokkasten hebben tot 6 rollen. 

Het verschil zit hem in het aantal symbolen per rol, dit is per spin namelijk weer anders.

Door het verschil in het aantal symbolen per rol is het hierdoor onmogelijk om te weten wat er bij je volgende spin gaat gebeuren. Als voorbeeld kun je bij de laatste spin drie symbolen hebben gehad op rol 1, twee symbolen op rol 2 en acht symbolen op rol 3, terwijl je volgende spin zeven symbolen heeft op rol 1, vier symbolen op rol 2 en twee symbolen op rol 3. 

Het aantal symbolen per spin is dus elke keer anders.

Waarom zijn Megaways slots zo populair?

Spelprovider Big Time Gaming heeft de Megaways gokkasten op de kaart weten te zetten. Big Time Gaming heeft nog steeds veel succes met veel gokkasten zoals Bonanza en Who Wants To Be a Millinonaire. De Megaways gokkasten zijn erg populair, omdat je er ontzettend veel mee kan winnen. 

Als je 117.649 winnende combinaties per spin hebt en dat per combinatie maal zoveel keren je inzet, tel maar uit.

In het begin hadden spelers nog niet door hoeveel geld je wel niet kan winnen, maar al snel puilde YouTube uit van de filmpjes waarop gokkers enorme winsten pakten. Veel gokkers gingen hun games streamen. Het streamen van de spellen hebben weer een versterkend effect op de naamsbekendheid en de reputatie van Megaways slots. 

Als slots spelers continu op YouTube of via Twitch zien hoeveel geld er wordt gewonnen op Megaways slots, dan zal de speler de volgende dat hij slots wil spelen voor echt geld, sneller voor een Megaways slot kiezen. Er wordt zo continu gratis reclame gemaakt via filmpjes en streams.

En toen ging het los. Big Time Gaming lanceerde in relatief korte tijd een aantal succesvolle Megaways gokkasten. In plaats van te wachten tot concurrenten het Megaways mechanisme schaamteloos zouden jatten, sloot Big Time Gaming een aantal deals af. 

In ruil voor een fraaie licentievergoeding mogen concurrenten als Blueprint Gaming, Nextgen Gaming, WMS en Red Tiger Gaming het Megaways mechanisme gebruiken.

Conclusie: Megaways

Megaways slots dus het fenomeen onder de online slots. Het zijn video slots die altijd met het win all ways mechanisme werken. Het verschil zit hem met Megaways in het aantal symbolen per rol, dit is per spin namelijk weer anders. Megaways slots hun populariteit is enorm gestegen door de filmpjes en streams op bijvoorbeeld YouTube. Niet meer weg te denken uit de hedendaagse online gokwereld.

DutchGamblers: blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de meest handige online gokinformatie bij DutchGamblers, bijvoorbeeld door onze blogs te lezen!

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down