Straight

Een straight houdt in dat je een combinatie van vijf opeenvolgende kaarten hebt.

Het is hierbij niet zozeer belangrijk om op de suit te letten, maar het gaat alleen om de getallen. Een voorbeeld van een Straight kan bijvoorbeeld een harten 2, harten 3, klaver 4 schoppen 5 en klaver 6 zijn. Een straight is de op vijf na beste hand in poker. Een straight is lager dan de eerdergenoemde flush. Een straight kan ook nog worden verbeterd naar een straight flush of een royal flush. Deze twee combinaties zijn de beste combinaties die je kan hebben met poker en zijn dan ook zeer lastig te krijgen. Een straight flush heb je wanneer je een straight hebt uit dezelfde suit. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een harten 2,3,4,5 en 6 hebt. 

Een royal flush heb je op het moment dat je uit een suite de hoogste kaarten op een rij hebt.

Dit heb je bijvoorbeeld als je schoppen 10, J, Q, K en A hebt. De kans dat je een royal flush behaald is zéér klein, namelijk 1 op 649.740.

Het kan zo zijn dat meerdere spelers een straight hebben. De kans hierop is echter niet zo groot. De kans dat een speler een straight behaald is 1 op 255.

Daarom gebeurt het niet vaak dat twee spelers tegelijk een straight halen. Mocht dit echter wel gebeuren dan is het zo dat de hoogste cijfervolgorde wint. Als iemand bijvoorbeeld de kaarten 2 tot en met 6 heeft en een andere speler de kaarten 4 tot en met 8 dan wint de speler met de hoogste cijfers, dus de speler met de kaarten 4 tot en met 8.

FAQ Straight #

Wat is een Straight? #

Een straight houdt in dat je een combinatie van vijf opeenvolgende kaarten hebt.

Hoe groot is de kans dat je een Straight hebt? #

De kans dat een speler een straight behaald is 1 op 255.

Wat als er meerdere mensen een Straight hebben? #

Degene met de hoogste cijfervolgorde wint dan.

Is een Straight een goede pokerhand? #

Een straight is de op vijf na beste hand in poker.

Is een Straight hoger dan een Flush? #

Een straight is lager dan de flush.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.