Chips

Een chip is een schijfje die in bepaalde spellen een waarde vervangt. Chips worden vooral gebruikt in gokspellen zoals roulette en poker.

Het uiteindelijke doel van poker is het verzamelen van zoveel mogelijk chips. Bij poker is het gebruikelijk dat er om geld wordt gespeeld. Wanneer je om geld speelt, kun je de chips op twee manieren onder de spelers verdelen. Je kunt de chips een bepaalde waarde geven en dan het totale aantal fiches verdelen over de spelers. Vervolgens legt iedere speler hetzelfde bedrag in, bijvoorbeeld twee euro. Al dit geld gaat in de prijzenpot en wordt verdeeld onder de winnaars. Wanneer je met tien mensen speelt, zit er 20 euro in de pot. De meest gebruikelijke verdeling van de prijzenpot is dan: 50% voor de winnaar, 30% voor de tweede plaats en 20% voor de derde plaats.

Wanneer je met minder mensen speelt, bijvoorbeeld met vijf spelers, kun je het prijzengeld over de winnaar en de tweede plaats verdelen. Wanneer je met veel mensen speelt, bijvoorbeeld met 30 man, kun je het prijzengeld verdelen over meer dan drie plaatsen. Dit laatste wordt ook wel een toernooi genoemd, omdat er wordt doorgespeeld tot er een winnaar overblijft, die dan het grootste deel van het prijzengeld wint.

De tweede manier om chips te verdelen, is de chips een echte waarde te geven. Hierbij kunnen spelers zich voor bijvoorbeeld 10 euro aan chips inkopen en krijgen dan ook echt voor 10 euro aan fiches. Dit wordt ook wel cashgames genoemd. Het voordeel hiervan is dat je niet door hoeft te spelen tot er één winnaar overblijft, maar elke speler op elk moment kan stoppen en zijn chips kan inwisselen voor de waarde die hij hier in eerste instantie voor heeft betaald. De chips vervangen namelijk echt geld. Het nadeel hiervan kan zijn dat er meer geld in het spel wordt gelegd en je dus meer kan verliezen, maar ook meer kunt winnen. Bij een toernooi kun je dus in principe de hele avond spelen voor 1 euro, maar bij cashgames is dit vaak meer.  

FAQ Chips  #

Wat zijn chips? #

Een chip is een schijfje die in bepaalde spellen een waarde vervangt.

In welke spellen worden chips gebruikt? #

Chips worden vooral gebruikt in gokspellen zoals roulette en poker.

Hebben de chips een standaard waarde? #

Je kunt de chips een bepaalde waarde geven en dan het totale aantal fiches verdelen over de spelers.

Hoe verdeel je de chips? #

Dit kan je ook doen door de chips een echte waarde te geven. Hierbij kunnen spelers zich voor bijvoorbeeld 10 euro aan chips inkopen en krijgen dan ook echt voor 10 euro aan fiches.

Wat is het voordeel van cashgames? #

Het voordeel hiervan is dat je niet door hoeft te spelen tot er één winnaar overblijft, maar elke speler op elk moment kan stoppen en zijn chips kan inwisselen voor de waarde die hij hier in eerste instantie voor heeft betaald.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.