Je gaat mee met de inzet van de big blind en legt hetzelfde aantal chips in.

De big blind bij poker is een verplichte inzet die de speler links van de small blind moet plaatsen. De hoofdregel is dat de big blind altijd het dubbele van de small blind is. Hoewel er soms ook wel van afgeweken wordt. Dit gebeurt voordat de kaarten zijn verdeeld. Een big blind wordt vaak aangegeven met een button. De small blind heeft ook een button. Zo is duidelijk te zien wie welke van de blinds is. De buttons worden na elke ronde doorgegeven. Wanneer je de small blind bent, zal je de ronde daarna de dealer zijn. Wanneer je big blind bent, zal je de ronde daarna small blind zijn. Als je links van de big blind zit, ben je de speler under the gun. Dit betekent dat als je in wil zetten, je aan de minimale inzetwaarde van de big blind moet voldoen en als je een raise wilt doen moet je minimaal het dubbele inzetten van de waarde van de big blind.Callen is het meegaan in een inzet van iemand anders of het meegaan in een verhoging.

Een inzetronde eindigt wanneer alle spelers een gelijk bedrag hebben ingezet of als iedereen fold (het wegleggen van jouw kaarten, passen) naar de inzet of verhoging van een speler. Als geen enkele speler de inzet of verhoging van een speler callen, wint de hij de pot.

Wanneer je in de laatste inzetronde gaat callen als een speler denkt dat hij niet de beste hand heeft, wordt ook wel een crying call genoemd. Callen als een speler slechte kaarten heeft, maar hij vermoedt dat zijn tegenstander aan het bluffen is, wordt  ook wel een hero-call genoemd. 

Wil je poker gaan spelen? Doe dit dan bij een legaal online casino in Nederland.

Een inzet callen voorafgaand aan de laatste inzetronde met de bedoeling te bluffen in een latere inzetronde wordt float genoemd.

FAQ Call #

Wat is een call? #

Callen is het meegaan in een inzet van iemand anders of het meegaan in een verhoging.

Wat heeft een call te maken met de big blind? #

Een call is ook als je meegaat met de inzet van de big blind en daardoor hetzelfde aantal fiches inzet.

Wat is een float? #

Een inzet callen voorafgaand aan de laatste inzetronde met de bedoeling te bluffen in een latere inzetronde wordt float genoemd.

Wanneer eindigt de inzetronde? #

Een inzetronde eindigt wanneer alle spelers een gelijk bedrag hebben ingezet of als iedereen fold (het wegleggen van jouw kaarten, passen) naar de inzet of verhoging van een speler.

Wat is een crying call? #

Een crying call is wanneer je in de laatste inzetronde gaat callen als een speler denkt dat hij niet de beste hand heeft.

Door gebruik te maken van DutchGamblers bevestig je dat je 24 jaar of ouder bent en dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.