Gehoorapparaat verzekeren

Het is vanzelfsprekend dat veel mensen op een bepaald moment in hun leven te maken krijgen met gehoorverlies. Dit is uiteraard vervelend, maar gelukkig zijn er veel technologische oplossingen op het gebied van gehoorapparaten. Maar wat als dat kostbare apparatuur beschadigd raakt, verloren gaat of gestolen wordt? Gehoorapparaten zijn voor velen van ons een behoorlijke investering en deze gedachten kunnen voor veel onrust zorgen. In deze blog gaan we het uitgebreid hebben over de verzekering van gehoorapparaten. 

Verzekering gehoorapparaat: wat is het?

Allereerst beginnen we met een korte uitleg over de verzekering voor hoortoestellen. Een verzekering voor gehoorapparaten is een polis die speciaal ontworpen is om de kosten te dekken. De kosten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld schade, verlies, diefstal of slijtage. Doordat gehoorapparaten dagelijks gebruikt worden, zijn ze sneller vatbaar voor schade of verlies.

Verzekering gehoorapparaat, de kernpunten van zo’n verzekering:

 • Dekking: afhankelijk van de polis, kan een verzekering de kosten van een reparatie of vervanging dekken. 
 • Eigen risico: er kan een eigen risico zijn, net zoals bij veel andere verzekeringen, die je zelf moet betalen voordat de verzekering ermee te maken krijgt. De hoogte van dit eigen risico verschilt per polis en aanbieder.
 • Premie: de kosten van de verzekering, oftewel premie, kunnen variëren op basis van het type gehoorapparaten. Denk hierbij aan de waarde, de dekkingslimieten en andere factoren.
 • Uitsluitingen: niet elke situatie is gedekt, want er kunnen ook opzettelijk veroorzaakte schades zijn. Ook kan het voorkomen dat je gehoorapparaten al verouderd zijn.
 • Duur: het kan zo zijn dat verzekeringen jaarlijkse polissen bieden, terwijl andere mogelijk een meerjarige dekking bieden.
 • Extra diensten: dit is afhankelijk van het type aanbieder en plan, want er kunnen extra diensten aangeboden worden. Denk hierbij aan periodieke onderhoudscontroles of kortingen.

Lees de polisvoorwaarden altijd zorgvuldig door. Stel vragen en vergelijk verschillende verzekeraars, voordat je een verzekering voor je gehoorapparaat afsluit. 

Wat kost een gehoorapparaat verzekering?

Overweeg je om een gehoorapparaat verzekering af te sluiten? Dan wil je vast wel weten hoe het zit met de kosten. De kosten van zo’n verzekering kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Dit zijn factoren zoals het type, de waarde, het land/regio, de dekkingsomvang en het soort verzekeringsmaatschappij. 

Algemene overwegingen met betrekking tot de kosten:

 • Type en waarde van het gehoorapparaat: hoe duurder en geavanceerder het apparaat is, hoe hoger de verzekeringspremie. Dit vanwege hun hogere vervangingskosten.
 • Dekkingsomvang: een basisverzekering die enkel schade dekt, is goedkoper dan een uitgebreide polis. Dit komt doordat een uitgebreide polis zowel schade, diefstal, verlies als normale slijtage dekt. 
 • Eigen risico: hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie. Maar dit houdt natuurlijk ook in dat je meer uit je eigen zak moet betalen, voordat de verzekering de rest dekt.
 • Locatie: verzekering gehoorapparaat aftrekbaar? Het klinkt misschien gek, maar in sommige landen of regio’s kunnen de kosten voor verzekeringen hoger of lager zijn. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de concurrentie tussen de soorten verzekeringen en lokale regelgeving.
 • Verzekeringsmaatschappij: elke verzekeraar heeft zo zijn eigen tarieven en voorwaarden. Vergelijk daarom altijd de verschillende offertes!

Het is dus lastig om een inschatting te maken van de kosten van je gehoorapparaten. Wil je toch graag een specifieker beeld van de kosten van een gehoorapparaat verzekeren? Kies dan de regio waarin je woont en het specifieke apparaat. Wij raden je aan om rechtstreeks contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappijen. Zij kunnen namelijk gedetailleerde offertes en/of informatie geven die aansluiten bij je behoeften.  

Gehoorapparaat verloren verzekering: dingen die je moet weten

Ben je je gehoorapparaat(en) verloren, maar heb je een verzekering die verlies dekt? Dan is het van belang om enkele stappen te ondernemen.

Een stappenplan voor wanneer je je gehoorapparaat(en) verliest:

 • Zoek grondig: voordat je besluit actie te ondernemen is het essentieel om grondig te zoeken. 
 • Neem snel contact op: kun je de gehoorapparaten echt niet vinden? Neem dan direct contact op met je verzekeraar. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een meldingstermijn voor verlies, diefstal of schade.
 • Dien een claim in: volg de instructies van jouw verzekeraar over hoe je een claim indient. Vaak dien je een beschrijving te geven van hoe het verlies plaatsgevonden heeft. Ook wordt er vaak gevraagd, wanneer je het apparaat voor het laatst gezien hebt. 
 • Politierapport: denk je dat je gehoorapparaat(en) mogelijk gestolen is? Dan kun je de overweging  maken om aangifte bij de politie te doen. Het kan voorkomen dat verzekeraars een politierapport vereisen. 
 • Vervanging: afhankelijk van je polis en de dekking, kan de verzekeraar je compenseren voor een vervangend gehoorapparaat of een reparatie.
 • Preventieve maatregelen: wil je in de toekomst verlies voorkomen? Dan zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen. Wat dacht je van accessoires die het apparaat op zijn plaats houdt? Ook kun je gebruik maken van tracking technologieën.

De dekking van een verloren apparaat varieert op basis van je specifieke verzekeringspolis. Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden begrijpt en weet welke dekking je precies hebt. 

Conclusie over het verzekeren van gehoorapparaten

Een verzekering voor je gehoorapparaten is speciaal ontworpen om kosten te dekken. Denk hierbij aan kosten door diefstal, verlies, schade, slijtage en meer. Sluit nooit zomaar een verzekering af, maar kijk goed naar je persoonlijke voorkeuren. De kosten van zo’n verzekering verschillen door factoren zoals, dekking, eigen risico, premie, uitsluitingen, prijzen en eventuele extra diensten. Vergelijk de verzekeringen en vraag verschillende offertes aan. 

FAQ Gehoorapparaat verzekeren:

Wat is een gehoorapparaat verzekering?

Dit is een polis speciaal ontworpen om de kosten van deze apparaten te dekken.

Wat moet je doen bij een verloren gehoorapparaat verzekering?

Zoek grondig, neem zo snel mogelijk contact op, dien een claim in, overweeg een politierapport bij diefstal en neem preventieve maatregelen.

Wat zijn de kernpunten van een gehoorapparaat verzekering?

De dekking, je eigen risico, de premie, uitsluitingen, prijzen en extra diensten.

Hoe duur is een gehoorapparaat verzekering?

Dit hangt af van enkele factoren zoals het type apparaat, dekkingsomvang, eigen risico, de locatie en het soort verzekeringsmaatschappij.

Wat dekt een verzekering allemaal?

Dit verschilt per verzekering, maar denk aan factoren zoals diefstal, verlies, schade, slijtage en meer.

Deel dit artikel:
Gokje wagen? Speel bij één onze top 5 Nederlandse Online Casino's:
5/5
9.5
5/5
9.2
5/5
9.0
5/5
8.8
4/5
8.5
Bekijk ook:
28 september 2023
SunPower zonnepanelen
25 september 2023
Zorgverzekering voor ouderen
25 september 2023
Senioren busreizen 70 plus
Wil jij geen reclame zien?
Wij kunnen wervings- en reclameactiviteiten voor jou verbergen. Zet een vinkje en klik op bevestigen.

Door te bevestigen dat je 24 jaar of ouder bent op DutchGamblers, erken je dat je je bewust bent van de risico’s die online gokken met zich meebrengt. Je bevestigt ook dat je op dit moment niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen. Vergeet niet, gokken heeft zijn kosten, dus het is belangrijk om op tijd te stoppen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Ook wijzen wij op onze informatie over verantwoord spelen. Daarnaast maken wij gebruik van cookies. Wil je daar meer over weten voordat je DutchGamblers bezoekt? Klik hier voor onze cookieverklaring, en klik hier voor onze privacyverklaring.