10 Vergunningen Online Gokken Nederland worden verleend
28 september 2021 
in Nieuws
1 min. leestijd

10 Vergunningen Online Gokken Nederland worden verleend

10 vergunningen voor online gokken Nederland worden per 1 oktober 2021 verleend door de KansspelautoriteitDit bleek uit een uitzending van Nieuwsuur, en werd bevestigd op de website van de Kansspelautoriteit. 

De Wet Kansspelen op afstand werd al in februari 2019 goedgekeurd door de Eerste Kamer.

De verwachting hierbij was dat het niet lang meer zou duren voordat online gokken ook echt mogelijk was in Nederland. Toch heeft het nog lang geduurd: na verschillende vertragingen is de Wet Kansspelen op afstand in werking getreden op 1 april 2021. Hiermee opent de markt op 1 oktober 2021. En René Janssen (voorzitter Kansspelautoriteit) heeft op 27 september 2021 aangegeven dat er 10 vergunningen worden verleend. Dit betekent dus dat 10 partijen live mogen vanaf 1 oktober!


Verrassend, vinden wij van DutchGamblers, daar er 29 aanvragen waren ingediend. De Kansspelautoriteit geeft aan dat de weinige vergunningen te maken hebben met de strenge eisen op het gebied van onder andere marketingbeleid en verslavingspreventie. Wij hebben zelf van verschillende bronnen vernomen dat vertraging ook veel voortkomt uit technische integraties van bijvoorbeeld het Cruks (lees hier meer informatie over het Cruks). Wij zijn benieuwd naar welke partijen straks live mogen op 1 oktober en houden jou uiteraard op de hoogte!

Over de schrijver
DutchGamblers werkt volgens het principe ‘de juiste persoon op de juiste plaats’. Dit betekent dat verschillende schrijvers actief zijn binnen DutchGamblers, ieder weer met een eigen expertise. De ene met juridische kennis, de andere met kennis van slots en weer een ander van bijvoorbeeld voetbalweddenschappen. Zo garanderen wij diversiteit én kwaliteit in onze geschreven content!
Reactie plaatsen

Speel nu bij Bet365!

Onze beoordeling: 9.8

  • Grote speler
  • Breed aanbod
  • Snelle website

Onze Bet365 review bekijken.

Speel nu bij BetCity!

Onze beoordeling: 9.7

  • Echt Nederlands Online Casino
  • Zeer betrouwbaar
  • Topper voor Sportweddenschappen

Onze BetCity review bekijken.